janko_anonym
Šikovní už sú dávno v zahraničí, o tých neprídeme a zvyšok - neviem čo chcú robiť, ale ako nezamestnaní vysokoškoláci na podpore sa asi lepšie nebudú mať. Nie aby ste boli radi, že v dnešnej dobe máte aspoň také platy, ako máte, ešte ste nenažraní, čo je škoda, lebo doba je zlá a teraz naozaj nie je z čoho, jedu vec viem isto, ak vám naozaj palaty zvýšia, tak to bude len vynútené svinstvo na úkor daňových poplatníkov a na úkor pacienta. Radšej ste mali sadnúť za stôl ako odborníci a navrhnúť vláde, ako sa dá ušetriť viac peňazí takým spôsobom, aby sa predpisovalo menej zbytočných a drahý liekov, nefinancovali prestavby nemocníc, ktoré to nepotrebujú, zrušili dodávky služieb a tovarov, ktoré sú iba biznis kamarátov a známych riaditeľov nemocníc, mali ste pomôcť zaviesť poriadok a ušetrené peniaze podmieniť zákonom, aby boli presmerované na vaše platy, tam by sa teraz vaša odbornosť hodila veru, bez lekárov to nejde - vy viete najlepšie, kde sa šetriť dá. To by ste však už asi museli na úkor vyššieho platu prestať chodiť na dovolenky a kongresy za odmenu za predpisovanie liekov a museli by riaditelia nemocníc a politici prestať zdierať nemocnice na predražených zakázkach a tendroch, takže to nie je v nikoho záujme. Ale ja ako vysokoškolsky vzdelaný občan, ktorý celý život pracuje a odvádza odvody do štátu, vychoval dve deti a snažím sa prežiť takéto nátlaky a žobranie nepodporujem a vôbec mi vás nie je ľúto, nemáte podporu moju ani mojej rodiny a hanba vám, hanbu robíte aj Slovensku.
A rada pre tých lekárov, ktorých sa to netýka a nie sú leniví pracovať - tí čo môžete a viete jazyky, chodte do zahraničia, ostatní - pracujte pilne, robte svoju prácu poctivo a bude zarábať dosť, ľudia si vás budú vážiť, vaši nenažraní kolegovia dajú výpovede, takže bude aj na zvyšovanie platov a keď nie, nespoliehajte sa na štát, založte si súkromnú ambulanciu, pacientov bude viac a viac, starých ľudí pribúda, poctivou prácou si vybudujete klientelu, ktorú si udržíte a poisťovňa radšej preplatí vykon vám, ako neefektivnej štátnej nemocnici.