simonca693
Jablka v dezerte, to je to najlepsie
Jablka v dezerte, to je to najlepsie
ani sa nenazdame a zase tu bude sezona jablk a doma sa budu strudle vypekat a vsetko mozne s jablkami.
mňam presne a kombinácia jablko a mak
Tak tento som robila už párkrát a je výborný, svieži hlavne v lete
Presne tak, je to taký letný recept by som bola povedala
Ja zase lístkové nemám rada, to je pre mňa to najhoršie
To ozaj? Praveze aj co poznam ludi, ktori moc cesto neoblubuju, tak to listkove zjedia v pohode
Aj lístkové je fajn ale teraz sme mali cez víkend síce z kysnutého cesta, ovocný a s mrveničkou, to je proste taká výborná klasika že až.
doslova zbožňujem mrveničku, tú by som mohla jesť aj samotnú
ako robite mrvenicku? len akoze maslo s mukou?
No my teraz budeme mavat skor jahodove rezy Kedze samozber je v plnom prude.
a koncom leta sa len nahradia jahody za jablka
presne tak a ked takto jablka tak skor kupujete cervene alebo ? je vam to jedno
Dajte tip na nejaký chutný svieži koláč na leto
dnes mam taky den blbec, ze hned by som si na ukludnenie dala nieco taketo ako tie jablkove rezy, mnam.
No tak to ani nehovor, mne by kludne vystacil kybel plny slahacky. Ani kolac by som nemusela k nej mat
po pravde mne je uplne jedno aky kolac, hlavne, ze nejaky je. v tomto segmente nejak vyberavy veru nie som
haha dobry pristup je jedno co, hlavne nech nieco
Tak ale vieš ako , proste lepšie niečo ako nič, nie
ja sa dnes chystám robiť jablkovo piškótovú tortu, takú chladenú nepečenú
Ako to robis? Nejake speci triky?
mnam mnam, tak sa mi zbiehaju sliny teraz na toto ale to bude asi aj hladom, este som neobedovala!
Ahojte, chcem sa opýtať ohľadne jablkového koláča, že ako robíte cesto na jablčník. Mne sa nedá proste normálne vyvaľkať, zakaždým sa mi rozpadáva.
1 odpoveďsi si ista, ze mas dobry pomer vsetkeho? mozno len nemas dobry/osvedceny recept
je to sice starsia tema, ale taku neuveritelnu chut som zrovna teraz na ne dostala, no neviem, ci sa do nich poobede nepustim
1 odpoveďmas nejaky osvedceny recept? uz si ich robila? ja este nie, ale tiez ked som to tu zbadala, tak mi neda sa aspon nevyjadrit
teraz by som uprednostila nieco slane praveze. po sviatkoch mam sladkeho aspon do velkej noci dost
inak ale mohol by tu niekto pridat aj konkretny recept, lebo by som si ho uz fakt rada spravila doma
Áno, tam aj ja pozerávam recepty, zatiaľ sa mi osvedčili úplne všetky:) A tento jablkový som zhodou okolností robila tiež odtiaľ.
No jasne, ale tak je vela stranok s dobrymi a osvedcenymi receptami:) Len niekedy je ozaj tazko vybrat taky, ktory ti aj doma vyjde tak ako im
a tak ked je aj v niecom inom, ved to vobec podla mna nevadi, ak domacim chuti nie?
1 odpoveďNiekedy je fajn aj improvizovat, no nie? Aj z toho moze vzniknut nieco dobre velakrat.
take recepty su podla mna tie najlepsie. ja aj ked sa snazim dodrzat dany recept, este s ami to asi ani raz nepodarilo, ze uplne, zakazdym tam proste nieco pridam
tie mam rada nove recepty, nebavi ma varit neustale tie iste recepty dookola
Taká chuť na sladké ma momentálne predala, že dovi Ako sa krotíte v takýchto situáciach? Zakaždým si musíte dať, keď to na vás príde alebo si viete aj povedať nie?
kolko krat sa snazim odolat no zvacsa to nepomaha a aspon jeden sladky cukrik, alebo zuvacku si proste musim dat aby som takuto chut zahnala aspon na nejaky ten cas
1 odpoveďale ved na tom nie je zle nic si myslim, ked po troske
Ako sa vraví, všetko s mierou nemôže uškodiť. Pri sladkom možno platí, že by sa nemo jesť moc na večer. No každý raz za čas nejakej tej sladkosti proste podľahne
No ja niekedy sa neviem krotit ani vecer Akoze poviem si, ze by som nemala, som si toho plne vedoma, ale je to proste velakrat silnejsie ako ja
Ale ved si predsa obcas treba aj dopriat:) My mame s muzom napriklad take dni, ktore volame obzieracky Doprajeme si uplne vsetko, na co mame chut a absolutne neriesime
Toto takisto raz za cas treba.
mnam, netusim, co to je, ale znie to dokonale
Jasne, ze je Ale rozhodne to stoji za to
Vsak nevadi, raz za cas si proste treba dat, clovek sa musi vediet aj odmenit.
vies co ja zase som radsej ked si dam trosku a castejsie, nemam rada ked vela naraz, to potom je mi zle a som nervozna
heh no tak to mi hovor, tiez kolko krat neviem pri nejakej dobrote len tak prestat a drzat svoje chute na uzde
1 odpoveďa tak to ma tak podla mna kazdy zvlast pri niecom, co teda lubi a nemava to zas nejak casto. vtedy je ovela tazsie len tak odolat
Ako ja som zastancom toho, ze si treba dopriat, len s mierou. Ale nevedela by som si taketo veci, ze uplne ostavit od svojho jedalnicka
hladam uz nejaky novy chutny recept, ktory nie je ani tak narocny na pripravu. myslite, ze toto je presne to, co som hladala?
:-)ja zvyknem robit len s piskotami, to je na rychlo a je to velmi chutne.
Psikotove verzie, to je nieco pre mna
piskota je jednoznacne najlepsie cesto:) najlahsie sa mi robi, pri nom mam istotu zakazdym, ze to nepokazim
Mne je jedno, co draha spravi, len nech je to sladke a je tam vela kremu
Aj my najviac ľúbime takéto krémové šľahačkové veci:) Akože nie je to úplne najzdravšie, to mi je pravdaže jasné, ale raz za čas si podľa mňa treba dopriať, no nie?
Toko krat si vravim, ze nebudem jest sladke, no proste to sa neda, raz za cas je fajn a mozno aj potrebne takto zhresit troska
tiež to často robim a kvoli tomu som si z dellinger kupila novu dosku na krajanie a tento nožik kucharsky-nuz-santoku-dellinger-german-samurai . Jablkové rezy su najlepšie
tieto milujem:) normalne mam na ne chut, teraz ku kavicke by mi uplne bodli, joj
na taketo zakusky ja potrebujem ovela viac trpezlivosti, popravde radsej si nieco objednam ako by som sa mala motat 3 hodiny v kuchyni kvoli jednemu kolacu, to vobec
povedal si manzelke a ona letela? nepomahal si pri priprave?
ja by som nesla len tak
jablkove rezy som robila raz v zivote, ale teda absolutne netusim, ci su to presne tieto a so slahackou sme ho nejedli tiez, takze ozaj neviem
joj, keby sa mi chcelo piect tak ako sa mi nechce:) asi si len skocim do cukrarne, inak to nevidim
Len kolko v cukrarni stoja tak zakusky? Oplati sa viacej kupit ako urobit?
2 odpovedeneoplati sa uz vobec nic robit doma podla mna to, co stoja teraz vajcia a maslo, to je nehorazne fakt. radsej dat niekam spravit a mas pokoj.
zalezi ako kde, ale ja osobne si radsej priplatim a kupim menej, ale viem, ze budu dobre a z kvalitnych surovin
tak jasne, mne sa takisto neosvedcil nakup takehoto typu potravin vo velkych retazcoch. ale tak to uz je na kazdom z nas.
Ja si nakúpim tam, kde práve som. Neviem, nie som nejak rozmaznaná, že by som potrebovala nakupovať len v nejakých eko bio obchodoch alebo čo. Všade je to drahé tak či tak.
Ó, tak toto je môj milovaný koláčik z detstva, milujem ho
mne ho robievala babka ale ked zomrela, uz som ho nechcela od nikoho. proste ani mamina ho nevedela tak pripravit ako ona.
tak starke to je proste uplne o inom
Tak chce to len prax, myslim, ze je to uplne normalne
počúvajte nemáte nejaký fajný recept na niečo z rebarbory? klasický hrnčekový koláč poznám ale niečo nové by bolo fajn. možno aj s jablkami keby sa to nejako pomieša.