m_anonym
Farmaceutická lobby znova zapracovala, ale dnes už lekárom nikto neverí.
Farmaceutická lobby znova zapracovala, ale dnes už lekárom nikto neverí.
S teóriou o rakovine, ktorá sa v tomto článku uvádza, súhlasím, pretože je stará už niekoľko, desaťročí. Avšak, žiaľ musím skonštatovať, že doteraz nie je známe, prečo dochádza k zmene genetického kódu na bunkovej úrovni. Sú rôzne druhy rakovín, ktoré sa vyznačujú špecifickými mutáciami génov, ale nevie sa príčina. A pokiaľ sa nevie príčina problému, tak nemožno tvrdiť, že rakovinu možno liečiť chemoterapiou a rádioterapiou. Treba zistiť príčinu. Metodiky súčasného zdravotníctva mi pripadajú ako keď chcú, pomocou herbicídov zničiť na poli burinu medzi zdravými plodinami. Celé to postriekajú a keď majú šťastie, tak burinu zničia a plodina s obrovskými škodami, prežije …
Problematikou vzniku a liečenia rakoviny sa zaoberám už dlho. Našťastie sa mojej rodiny nedotkla. Takže sa o túto chorobu zaujímam v rámci prevencie. Chcem podotknúť, že vrelo súhlasím s predchádzajúcim príspevkom “logika”. Článok pána Profesora … atď. nám nič nového, čo by sme o rakovine nevedeli nepovedal. Chemoterapiu považujem len za “z núdze cnosť” a trestuhodné obohacovanie sa farmaceutických firiem.
Najväčší problém v liečení rakoviny je hlavne vzájomný nevraživý súboj zástancov klasickej a alternatívnej medicíny. Veľmi agresívne pôsobia hlavne niektorí liečitelia, ktorí úplne vylučujú akúkoľvek klasickú liečbu rakoviny vrátane nevyhnutných chirurgických zákrokov. Pritom, keď som sa ich spýtal na štatistickú úspešnosť nimi propagovaných liečiteľských postupov nevedeli ich doložiť. Takže vložiť osud ťažko chorého dieťaťa do rúk takéhoto alternatívneho liečiteľa mi pripadá ako veľmi nezodpovedné a mudrovať o tom z pozície zdravých ( nezainteresovaných ) ľudí zas, ako keď sa rozprávajú dve babičky, či bude zajtra pršať alebo nie. Klasická liečba rakoviny prináša so sebou veľké riziká, o ktorých sú pacienti alebo ich zákonní zástupcovia vopred informovaní. Takisto sa podáva informácia o postupe liečby a tiež o štatistickej úspešnosti tejto liečby. Ošetrujúci lekári robia tiež všetko preto, aby čo najviac potlačili negatívne účinky liečby. Veľmi zaujímavo vyzerá spolupráca alternatívnej medicíny, ktorá sa zameriava na zníženie a potlačenie vplyvu vedľajších ( nežiadúcich účinkov ) chemoterapie a rádioterapie - zlepšenie imunity, výživové doplnky a pod. Tiež by mohlo pomôcť zvýšiť štatistickú úspešnosť liečby skvalitnenie nemocničnej stravy, rehabilitácie a zlepšiť psychický stav pacientov. Zlepšenou spoluprácou, odovzdávaním skúseností vyliečených pacientov a vzájomnou komunikáciou všetkých ľudí ochotných pomôcť by sa mohli štatistické čísla posunúť tým správnym smerom.
Pacient, ktorý prekonal rakovinu sa po piatich rokoch považuje za vyliečený. A teda, do štatistík ako príčina smrti “rakovina” sa nedostane. Zo svojej skúsenosti viem, že kolega z práce, ktorému diagnostikovali rakovinu pankreasu sa dožil 4 roky. Mal len 37 rokov, keď zomrel. Nepil, nefajčil a pečeň mal vo výbornej kondícii. A pritom, lekári tvrdili, že ma ojedinelý typ nádoru, ktorý rastie veľmi pomaly. Vraj sa može s touto diagnózou dožiť, ďaľších 10 rokov. Avšak, nezomrel na rakovinu pankreasu, ale na zlyhanie obličiek, pečene a taktiež mu našli vodu na pľúcach. Čiže, keby sa neliečil s chemoterapiou, tak pravdepodobne by ešte žil. A teraz to najdôležitejšie. Čo si myslíte, že lekári uviedli do lekárskej správy ako príčinu smrti? No predsa, pacient zomrel na akútne zlyhanie pečene. Čiže, môžeme sa spoliehať na lekárske štatistiky? Osobne si myslím, že nie…
ahojte. uz dlhsie ma trapi jedna vec. v nasej rodine sa nam vracia rakovina, myslim to tak, ze aj moj prastarky, aj babka musela tomuto celit a momentalne tento problem uraduje u mojej maminky a mam strach ako to bude dalej pokracovat, preto by som vas poprosila o rady, ak ste si niekto niecim podobnym presli, ze ako tomu celit, ci su nejake alternativy ako si pomoct, ako rakovine predist alebo co, som otvorena vsetkym radam dakujem
tvoja mamina je ako na tom? Liecbu podstupuje alebo to uz ma za sebou alebo ako? Chapem velmi tvoj strach, tiez by som ho mala. Ono problem je ten, ze toto prave by malo byt pre nas takym varovnym prstom aby sme nezili v strese, len casto ho to praveze este viacej podpori.
1 odpoveďPrešli. Aspoň osobne som si prešla a teda teším sa, že to mám za sebou. Boli to dva ťažké roky, ale teda zatiaľ pozitívne správy, tak si to užívam. Snažím sa žiť život najlepšie ako viem, nehnevať sa, nemať v sebe nejaký hnev, nenávisť, lebo myslím, že aj toto k tomu proste istým dielom prispieva a lepšie sa žije bez toho. Keď mne potvrdili rakovinu prsníka, tak som moc na výber nemala, dala som sa na liečbu, ktorá mi pomohla, ale teda bola som veľmi unavená, zničená. Teraz ale je fakt, že aj ja som začala pátrať či jestvuje nejaká forma prevencie a teda jestvuje. Treba hlavne chodiť pravidelne k lekárom na prehliadky, to je základ.
3 odpovedeto mas teda pravdu a osobne by som bola rada, ak by si to co najviac zien vzalo ako tak k srdcu. kedysi som tiez na to kaslala, az pokial sestra na takuto hnusnu chorobu neochorela, potom sa to ako keby zlomilo aj vo mne a zacala som tak nejak viac o seba dbat
podstupuje liecbu, uz bude koncit chemoterapiu, ale tak uvidime co potom, tazko sa mi o tom hovori, lebo nevieme no, zatial to vyzera lepsie, ale chapes pri takychto veciach sa vsetko moze velmi rychlo zmenit, preto som opatrna v tom, co hovorim
dakujem ti, ze si mi napisala tvoju skusenost, paci sa mi ze ako beries zivot, je to fakt, ze asi velakrat si ani nevazime co mame, vela veci berieme na lahku vahu a neuvedomujeme si ako rychlo mozeme prist napriklad aj o zdravie tak na prehliadky chodim, to aj mamina chodila a nejako teda jej to nepomohlo, ale tak zase aspon mozno dobre to, ze vcas zakrocili a nasadili liecbu, to je fakt, to neviem akoby to bolo keby sa na to nepride, ty aj teraz beries nieco po liecbe?
@vranilka no len je smutne, ze teraz je toho velmi vela, co badam v mojom okoli
To mi je luto, no zas vies vdaka tym prehliadkam sa to aspon zachytilo vcas, takze verim, ze sa podari tu pliagu porazit. Vela sil mamine posielam
1 odpoveďmoc ma to mrzi, no dufam sa z toho mamina dostane a ma dobre prognozy na vyliecenie sa
1 odpoveďje toho coraz viac to je fakt…mna by ale zaujimalo ci je aj nejaka moznost vlastne tomuto predist…alebo sa to neda?..lebo ved dnes je uz aj zdravotnictvo, tie vedomosti su uz inde ako pred rokmi, tak zeby ozaj nieco na toto nejestvovalo?..
Na preventívne prehliadky ako si písala, že to je základ osobne chodím. Ale myslím, že to nestačí. Aspoň ja mám v sebe taký pocit. Snažím sa aj meditovať, myslieť pozitívne, ale teda sú dni kedy ma taký nejaký strach ovládne.
Píšeš, že jestvuje nejaká tá prevencia, tak čo je to? Čo treba robiť? Alebo ako?
Ale toto tak nebolo zakaždým. To musela naraziť ako sa hovorí kosa na kameň aby som si niektoré veci uvedomila a mnohokrát prehodnotila svoje správanie. To robíš dobre, že chodíš a je dobré, že aj mamina chodila, lebo je fakt, že si predstav že by preventívku posúvala a nakoniec rok vynechala a by sa na to prišlo až napríklad o rok. To nie je žiadna sranda. Tak nejaké lieky ešte užívam, pravidelne chodím aj na krv, aby teda sa videlo ako na tom som. Ale beriem napríklad aj Sulforafan Extra, ten som začala brať tesne po chemoterapii.
1 odpoveďToto je fakt, lebo keby sa na to prišlo neskoro, tak by bola oveľa nižšia šanca na vyliečenie a to by bola veľká škoda, keby sa takto niečo zanedbalo zbytočne.
@elissess Kvitujem to, už som to tu neraz písala a je fakt, že treba na to dbať. Tak nestačí, ale je to prvý krok. Aspoň ja to tak vnímam. Ako som už vyššie písala, ja odkedy sa mi toto stalo, tak som taká pokornejšia, nesúdim, starám sa viac menej o seba, netrápim sa nad vecami, ktoré nemôžem zmeniť a tak podobne, lebo nás zvykne veľa vecí ničiť zvnútra, to si treba uvedomiť!
a ten prosim ta sluzi na co, co mas ako sucast liecby alebo. mne je luto kazdeho jedneho cloveka, ktory si musi niecim takymto prejst a je pravda, ze aj mnohych co poznam to uplne zmenilo, co sa takeho vnimania a vazenia si zivota tyka
chapem ta, ze sa ti tazko o tom pise, to by sa kazdemu, nie je to jednoduche, ked to preziva tak blizky clovek a ty s nim.
Ale tak treba sa snazit jej pomahat co najviac, ulahcit jej tu liecbu, lebo viem, ze po chemo, ked to clovek absolvuje tak je tazke aj fungovat.
to je velka pravda. cely ten proces vycerpa ako choreho , tak aj jeho najblizsich, kedze mnoho krat nevies, ako by si im to ulahcil. no treba pri nich stat a proste sa snazit, snazi a snazit
tak to dufam aj ja, ze vsetko bude dobre, nie je to lahke, ale tak verim, ze to zvladne aj ona, aj my vsetci, stojime pri nej
@viliana je toho velmi vela, to je fakt a najhorsie je, ze nik nevieme kedy nas to chyti, ci nas to chyti, ci mame na to nejake predispozicie a tak podobne, no je to tazko toto odhadovat
@marita83 ako verim, ze toto clovek pri takejto veci prehodnoti mnohokrat vsetko, no ved ano, je to na jednej strane aj lepsie, ze aspon liecit sa moze, co to je, toto co si mi napisala? musim si to pozriet, to je ako nejaky liek??
ved preto, kedze mam v okoli zopar ludi trpiacich na taketo ochorenie a teda vacsinou zeny, tak sa o to viac tak nejak zaujimam. ak mate nieco, co posobi ako dobra prevencia tak sem s tym, budem velmi rada, ak sa o nieco take podelite
Este som nepocula, ze by nieco v tomto smere posobilo ako prevencia. Som si myslela, ze treba udrziavat taky ten zdravsi zivotny styl
Je to doplnok, ktorý je vhodný pri takýchto problémoch a je tiež vhodný aj ako prevencia pred rakovinou. Má to pre organizmus len prospešné účinky, len teda má to zmysel hlavne pri dlhodobom užívaní, ale tak to je normálna vec pri takýchto veciach.
@anitttt Ono to jedno s druhým súvisí, tiež stresu sa treba vyhýbať, lenže ono sa to nedá všetko na 100% to viem aj sama, ale teda čo najviac treba byť v pohode.
Objednávala som si ho z tadeto Sulforafan EXTRA - prémiové nutraceutikum - Produkty | Výživové doplnky - CarnoMed s.r.o. Mali by to mať aj v lekárňach, ale teda pre mňa toto bolo jednoduchšie, objednať a nech mi to príde rovno domov.
Nie má prírodné zloženie, nie je to nejaká chémia alebo niečo, obsahuje zložky ako aj brokolica, len vo väčšom množstve
takze je to volnopredajne? treba toho nejako vela uzivat? lebo teda mamina ma toho viac ako dost, co sa tyka uzivania preto by som bola rada keby sa nemuselo denne nejako vela tabletiek, nech ju to nezatazuje este aj po tejto stranke
Ahaa. No nalomila si ma nan velmi, pojdes sa zajtra opytat do nasej lekarne ci ho maju a ak nie tak si ho objednam a budem mat dobry pocit, ze pre seba nieco robim. Teda a to, ze ma len prirodne zlozenie, tak to je super. Dakujem
Za aký čas ti to prišlo domov? Nemala si problém s doručením? Lebo ja teda takéto veci nemám nejako vo zvyku objednávať cez internet, preto by som rada vedela, že jakú skúsenosť máš.
1 odpoveďNo tak ja som si na to tiez zvykla. Neviem ci to spravila korona ale nechce sa mi behat vobec po obchodoch a tiez si zvacsa objednavam veci cez internet. Ozaj chcela som sa opytat, ci aj ked mam napriklad celiakiu, to mozem uzivat? Tam sa uziva tobolka denne a teda bez nutnej prestavky?
1 odpoveďJe voľnopredajný, veď píšem, že som si ho objednala z tej stránky. Nie to netreba kvantum tabletiek, skôr je tam pri tomto podstatné užívanie dlhodobo každý deň aby teda účinkoval a zabezpečili tie zložky ktoré obsahuje to čo majú
@maroka Hej? To som rada, lebo podľa mňa má veľký význam prevencia. Veď daj vedieť, keď sa popýtaš, že či si zohnala.
Asi dva dni to bolo, kým mi to prišlo, vôbec to nebolo dlho žeby som čakala, urobila som objednávku a za pár dní mi to prišlo. Ja chápem, niektoré ani ja nie, ale toto som sa nebála, skúsila som a vyplatilo sa, nemáš sa čoho. Aj starostlivo zabalené to prišlo.
@anitttt Môže byť, človek si tak nejako zvykol na to byť bez ľudí a teraz sa vrátiť k tomu ako to bolo predtým je náročné, pre mňa tiež. Akože obchod mi až taký problém nerobí, ale oslavy a takéto, to na to sa stále nejako necítim. Môžeš to aj keď máš celiakiu, to je veľká výhoda toho.
toto si mi urobila radost, ze sa nemusi naraz toho vela, to sa z toho tesim, ved jasne to chapem, to je ale ved so vsetkym tak, ze je nutna hlavne ta pravidelnost, uz som sa rozhodla, ani som sa maminy nepytala a objednala som jej ho, tak ti potom dam vediet
objednala si to len mamine alebo aj ty mas v plane to uzivat?..nie je problem ked niekto ma intoleranciu na laktozu??..neobsahuju tie tabletky nieco take coby mohlo zhorsit toto?..
1 odpoveďco som citala, tak vyzera, ze to nie je problem ani len niekto ma celiakiu, ze nemoze lepok. Takze myslim, ze toho sa vobec nemusis obavat.
Ono je dobre si najskor tieto veci zistit, to je fakt
Áno to ti verím a nie je toho málo čo obsahuje tieto veci a to nemôžeš, mám kamarátku s takýmto problémom a viem, že to nie je len o strave, ale aj pri liekoch, pri doplnkoch, vitamínoch treba na to kukať. Ale tak čo si človek vyberie, toto je problém, ktorý si nevyberieme, musíme sa s tým len naučiť žiť.
Jáj, tak si jej to ešte nedala? No nemáš začo, ja budem len rada, ak jej to pomôže, ak sa jej polepší. Posielam veľa síl!
@monika.vrchovska Toto si asi nechcela písať mne, asi si chcela niekoho iného označiť. Lebo ja Sulforafan Extra užívam. Už som si prešla rakovinou prsníka a teda nebolo to med lízať, bolo to veľmi ťažké obdobie v živote, ale som rada, že som to zvládla, preto aj sa snažím pre prevenciu toho robiť maximum.
Bola to tvoja iniciativa ho uzivat, alebo ti ho niekto poradil. Po pravde som nikdy nejak nad takouto prevenciou nepremyslala, no ako to tu tak citam, tak by bolo asi fajn pre to nieco spravit
1 odpoveďuz dala, trvalo kym som sa k nasim dostala, ale teda uz som bola, tak som jej ho vzala a uz si ho aj dava
tesim sa, ze ju zaujimalo, ze co to je ake to ma prospesne ucinky a tak, bola rada, ze som sa aj ja zacala zaujimat a snazim sa jej este aj takto pomoct
Cez lekárku som sa o tom dozvedela. Tak keďže už som si rakovinu zažila, mať metastázy nie je vôbec sranda a teda chodím aj dnes pravidelne na kontroly, že aké sú onkomarkery a to proste tŕpnem každú chvíľu, že aké budú výsledky a preto som aj sa rozhodla, že urobím všetko pre to aby sa mi to už nevrátilo, Aby som bola relatívne zdravá.
1 odpoveďAha, no tak to mi je luto. A teraz si na tom ako? Podarilo sa ti dufam nad nou zvitazit. Skoda, ze clovek niekedy premysla aj nad takou prevenciou alebo ako by som to nazvala, az ked je v podstate neskoro. No lekarka isto vedela, ze ti predpisuje nieco, co ti pomoze
1 odpoveďale tak myslim, ze nie je neskoro. ved zakazdym sa da nieco robit s tym, nie??
@fabianocka toto, co si pisala tak to je mozne akoze aj pri brani nejakej tej liecby? pri chemoterapii a tak?
akurat to mam otvorene, ze co by to mal vlastne ten sulforafan byt a ako tak citam, on nie je dobry len pri onko ochoreniach, ale aj roznych zapalovych ochoreniach ako je reuma. ta by mna teda zaujimala, ci je to aj pri nej tak, ze pomaha
2 odpovedeĎakujem @lackovairena teraz som na tom dobre, klop klop. Všetko v poriadku, ale ako som písala snažím sa proste robiť maximum pre to aby to tak bolo aj naďalej. Aby som nemala nejaké problémy. Tak mne tiež v živote nenapadlo, že takéto niečo sa ma bude týkať, ale myslím, že asi z veľkej miery si za to môžem aj sama, lebo teda ozaj som žila rýchly život, furt niečo som riešila, nemala som oddych a niekde sa to asi prejaviť proste muselo. Veľa vecí som prehodnotila a tiež aj vzťah k mnohým ľuďom. Takže mi to aj niečo dalo.
@ewulik.sanik Áno je to možné, ale je dobré ak človek ešte berie liečbu sa o tom s doktorom poradiť. Ja som začala s užívaním po chemoterapii a s tým nebol najmenší problém.
Áno, to som sa aj ja dozvedela, ale skúsenosť s ním pri tomto probléme nemám, takže to ti povedať neviem. Ja som bola celkom prekvapená, keď som sa o tom dozvedela, že vlastne je to súčasť brokolice, že som to predtým ani len netušila.
Hadam by to mozno nejako zmiernit priebeh toho ochorenia, ked uz to clovek ma, ked tym trpi, nie?
no tak ja som sa na to pytala doktorky a bola prekvapena, ze sa zaujimam aj o taketo lieky, kedze moja mama by sa na o nieco take nezaujimala. nakoniec aj na zaklade jej odporucania som jej ho nakoniec kupila, tak hadam po case zaberie
2 odpovedeahoj. ano je to dobre aj pri takychto ochoreniach, mne pred rokmi diagnostikovali reumatoidnu artritidu a teda zostala som z toho zarazena lebo v zivote by mi nenapadlo, ze niecomu takemuto budem musiet celit a teda len pred nedavnom som sa o sulforafane docitala v jednom casopise, potom som sa na to aj mojej doktorky pytala az som si to kupila
sama mi doktorka povedala, ze aj pri chronickych zapalovych ochoreniach je toto dobre, tak som si povedala, ze oskusam
kolko mas prosim ta rokov? myslela som si, ze toto je vec ktora sa tyka skor starsich ludi zato ma to celkom zaujalo ze u teba v akom veku toto zacalo? aj mas pocit ze sa to nejako zlepsilo odkedy si to zacala brat? a pls aky uzivas? kukala som to v elekarnach a viacero je tych znaciek
taketo ochorenie vie postihnut aj mladych ludi, nie je to teda otazka len vyssieho veku. ja mam synovca s takym ochorenim a je to v podstate este dieta. @romiara prosim ta a pytala si sa na to aj lekara? ten ti povedal co, ze to mozes uzivat? myslis, ze by to mohli aj deti?
ako sa hovori kristove roky vobec nie, ono dnes tie problemy myslim, ze uz sa nejako k veku ani neviazu, ze skor je to o tom ako clovek zije, ako rychlo zijeme, ako fungujeme, dbame o svoje zdravie
ono je to podobne ako napriklad s ceckom, ze nejako vyrazne efekt nevidis, ale vies, ze to ma zmysel a toto je presne ono. skus si pozriet Sulforafan Extra, ten mam, popripade ti aj fotku poslem aby si to nasla
je, je aj rozni vyrobcovia, ale mne tento co beriem sedi
Si ho v lekárni kúpila, či si objednávala? Tak sú ľudia, čo sa o to nezaujímajú, ktorým je to akoby viac menej jedno, čo bude, nebude. Môj svokor je tiež taký, že toho nejako nezaujíma akoby si vedel pomôcť, vie len lamentovať.
1 odpoveďHmmm tieto staršie ročníky sú proste také. Oni ak sa niečo takéto aj vyskytne, tak sa s tým zmieria a hotovo. Neviem, či je to nejaká nátura, že nemajú záujem si zlepšiť život ak sa to nejak dá. Ale na to majú nás mladšiu generáciu
Ale to nie je dobré podľa mňa a vlastne to ani človeku neprospieva, veď dnes už je toľko možností ako si vieme pomôcť tak prečo to neurobiť??
Len nie každý si aj dá poradiť, moja mamina tá bola dlho taká, že odo mňa nič nebrala, furt proste mala pocit, že som mladá, že neviem o zdraví a takých veciach nič, že proste kto je starší vie viacej.
No našťastie za posledné roky, to celé prehodnotila. Inak keď o tej artritíde píšete, tak u nás v rodine reumu mala starká. Myslíte, že ono to je aj nejako dedičné?
Osobne si myslím, že každé takéto ochorenie, ktoré sa teda úplne vyliečiť nedá je istým spôsobom aj dedičné a je to len o náhode, na koho ďalej v rodine sa naviaže
neviem podla toho, co si zistujem posledne obdobie o takychto veciach kedze roznych takychto chorob je okolo mna coraz viacej…tak ma to proste zaujima, ale mam pocit, ze velmi vela takychto problemov je sposobenych tym ako zijeme…ako velmi sa namahame, ako proste si berieme veci k srdcu lebo podla mna spustacom je v mnohych pripadoch prave stres…
ani nevrav, tolko stresu, ktory ludia teraz zazivaju a mnohi ho nevedia vstrebat fakt bez nejakych zdravotnych nasledkov. lenze aj tych vitaminov je na trhu tolko, ze clovek si vie len velmi tazko vybrat tak, aby nebral jednu tabletku od druhej
1 odpoveďlen nie vsetko je dobre, kazde ma zmysel pri niecom inom a teda je dobre si urobit nejaky ten prehlad o tom. Ja tiez velakrat sa nahnevam, vytocim, vystresujem a to citim, ze mi to nerobi dobre. Len proste musim vcas precitnut.
1 odpoveďmam to podobne a mamina tiez to mala, aj ked musim povedat, ze vsetko zle je na nieco dobre, lebo dnes sa uz tolko nerozculuje, uz ju nehnevaju rozne malickosti, nad mnohymi vecami dokaze mavnut rukou, co kedysi proste vobec nevedela a myslim, ze k tomu prisla ked prisla k nej tato choroba, ze si to tak prehodnotila, ze vlastne nepotrebujes sa rozculovat, ved nech kazdy kona ako uzna za vhodne a vlastne ako sa aj hovori, ked sa bude kazdy starat sam o seba bude o vsetkych dobre postarane
no ale tak to je velky budicek, vies, ta uz podla mna kazdy prehodnoti tak nejak svoj zivot celkovo a snazi sa zo vsetkych sil, prist k niecomu, co mu pomoze sa vyliecit, alebo tu aspon ostat co najdlhsie
To je pravda, len je to celkom krutý budíček nemyslíš? Ako sama si niečím takým prechádzam a najhoršie je, pokiaľ sa s tým človek ako tak zmieri, aj keď po pravde sa to tak nejak celkom ani nedá, keďže človek si neustále kladie otázku, prečo práve on
1 odpoveďhej hej ako tak som to az nemyslela, no nebudeme si hovorit, ze podaktori na svoje zdravie absolutne kaslu a potom, ak sa im nejaka ta choroba objavi, tak sa este cuduju, ze preco prave oni a zacnu este aj obvinovat cele okolie. poznam take pripady
Ja tiez svokra ma rakovinu, no nastastie jej liecba celkom zabrala a vyzera to tak, ze sa to ubera dobrym smerom. Ona celkovo ako vravi, nikdy nemal cas na svoje zdravie, chodila do prace jedno s druhym, povedala by som, ze v tomto bola taka stara skola a bum, co ju postihlo. No snazi sa tak dufam sa jej podari nad nou zvitazit
Tak to je hlavne, ze sa snazi. U nas mamina detto takto dopadla a velmi dlho nam trvalo dostat ju skor z takej depresie do roviny, aby sa snazila vyliecit sa. No tym smutkom si asi musela prejst a my sme zatiahl vsemozne hladali sposoby, ako ucinky chemoterapie este nejaky ale prirodnym sposobom zosilit, aby sa jej podarilo zvitazit
1 odpoveďAj ste nieco teda nasli, okrem tej chemoterapie. Je vobec nieco prirodne, co v takychto pripadoch dokaze pomoct
1 odpoveďtak tu liecbu ako taku musia nastavit lekari, co je vhodne co by mohlo pomoct, tiez ta chemoterapia je viacero typov a zalezi aj o aku rakovinu ide, podstatne je podla mna ale nestracat nadej, snazit sa byt psychicky v pohode aby to clovek tak lepsie zvladal, lebo vidim na mojej mamine, ze ked je taka vyrovnanejsia, pokojnejsia, tak je to lepsie, co sa tyka toho ako si pomimo vie clovek pomoct, tak skus si nieco najst o sulforafane, ten som objednavala mamine, lebo som tu dobre ohlasy nan citala
Sulforafan? No idem hned pozriet. Zatial ziadne taketo doplnky neuziva, len sa snazi jest zdravsie. Vitaminy doplna roznymi semienkami, orieskami a snazi sa jest tak, aby strava bola maximalne bohata na niektore ziviny a dobre sa teda znasala aj s liecbou
je to nejaka poodporna liecba pri rakovine alebo zabera aj napriklad ako prevencia este pred tym, nez clovek napriklad ochorie?
a prave to by tak byt vobec nemalo. moznosti prevencie su teraz omnoho lepsie ako kedysi, takze je to len o samotych ludoch ci budu zanedbavat svoje zdravie alebo nie
1 odpoveďto máš pravdu, toľko všeliakých zázračných vitamínov a doplnkov, čo je teraz na trhu… len aj tak na to ľudia kašlú si myslím
Mozno su taki, co by si aj nieco chceli dopriat, len ako si pisala, na trhu je tolko na vyber, ze si proste nevedia vybrat a preto neuzivaju nic. Niektore z tych produktov nie su najlacnejsie a mnohi teraz obracaju kazde euro, takze aj to moze byt jednym z dovodov
A tak to by som zas nepovedala, ze vsetko dobre a ucinne musi byt aj drahe… Treba len poriadne pohladat, postudovat a daju sa najst aj prijatelne ceny jednotlivych produktov
1 odpoveďTo je pravda. Koľko vitamínov nestojí veľa a účinných sú. Proste telo potrebuje stále vyvážený prísun vitamínov, aby bolo čo v najlepšej kondícii a potom aj prípadné potiaže zvláda udržiavané telo proste lepšie