Mar '07
aj ja mám problémy s pravou rukov opuchá mi až mi niekedy modrejú žily na rukách doktor mi povedal že je to pre ten zub absolvovala prehliadky kompletneho vyšetrenia prvé vyšetrenie bola gynekologia druhá zubár a už dalej ma neposlali preto že mi našli pod stoličku zuba presnejšie pod zub 13 14 cystu ale chirurg vylučil cystu a povedal že to je len prihlbina na čelusti .podotýkam že koren zuba je zarastený akože v tej priehlbine.môže to byť pravda?a preto mi opucha ruka?a dalej na vyš.ma už neposlali ako mam postupovať na koho sa mám obrátit na zubára alebo reumatika? dakujem
Mar '07
Pracujem na pocistaci. V poslednom období mi podlhsej dobe stravenej pri pocitaci trpne 4 a 5 prst lavej ruky. Mam discopatiu medzi 5 a 6 krcnym stavcom. Viackrat som absolvovala rehabilitacne cvicenie, pretoze ma casto bolieva hlava a krcna chrbtica a lekar mi povedal, ze pricinou bolesti hlavy je aj deformacia chrbtice. Moze byt pricinou trpnutia prstov spominana discopatia. Prsty mi totiz trpnu iba pri praci v sede pri pocitaci a v spanku. Inak nie. Dakujem. Zdravi Hanusova, prosim zaslat odpoved e-mailom.
Mar '07
Mala som podobný problém. Pri presúvaní nábytku sa mi niečo pokašlalo medzi stavcami v oblasti lopatiek. Mala som potom problém otáčať hlavou a začal mi tŕpnuť palec na pravej ruke (až to bolo bolestivé). Keď to trvalo už asi 2 mesiace, začala som cvičiť každý deň 5 Tibeťanov a cca po mesiaci to zabralo, po zhruba dvoch mesiacoch po tŕpnutí a bolesti nebolo ani stopy. Cvičila som každý deň asi 2 roky a aj keď som prestala potom, viac sa tento problém neobjavil.
Mar '07
Pani Karolína,
myslím, že vo Vašom prípade bola príčina ťažkostí jednoznačne vertebrogénneho pôvodu-teda buď to bolo blokové postavenie krčných stavcov, alebo diskopatia (vyklenovanie medtistavcovej platničky). V takýcho prípadoch je rehabilitácia a cvičenie veľmi potrebné a obvykle aj efektívne, ak je pacient disciplinovaný a trpezlivý a nevzdá sa po niekoľkých dňoch cvičenia.
Prajem Vám všetko dobré, MUDr.Kudziová
3 odpovede
Jul '07
Ahojte
Je mi skoro 22r. ked som bola mala tak som prala veci vo vani(rucne).pamatam sa ako som od malicka stale musela makat len ja hlavne tie tazsie prace v domacnosti.Ked sa nad tym teraz zamislim tak som bola domaca sluzka…teraz pracujem v jednej fabrike mam stali pohyb pravou rukou tu som bola kratko a casom sa vratila, medzi tim som bola inej fabrike a tam som robila popolusku.Tam mi zacali mi trpnut ruky,az k laktam,po 3mes.som odisla a vratila do predchadzajucej fabriky.majser ma dal na inu masinu a zacali bolesti chrbtice, pred pol rokom som chodila na rehabku.malinko mi to pomohlo ale ako od noveho roku som za pasom a mam stali pohyb rukou tak mi zacali pat trpnut ruky hlavne prava,dokonca uz aj slacha ma pobolieva.aj ked som bola doma dva mesiace trpnutie povolilo ale malinko, obcas sa budim aj na bolesti noh,mam je tazke jak keby som behala maraton okolo eleho sveta… bojim sa ist k doktorovy ze mi povie ze si vymislam tak mlada a take starosti… so mam robyt? pomoze mi niekto?
3 odpovede
Jul '07
▶ julca_1
trpnutie ruk ani nasa medicina nevie rozlustit.Podla mojich skusenosti trpnutie ruk vznika chrbtovym svalovym napätim,a vznika okolo th a L chrbticovych stavcov.Pocit je to zaiste neprijemny,ale vhodnymi sa da zmensit a odstranit.Na to je vsak potrebne ozaj lekara,ktory ma seriozny zaujem pochopit problem cloveka,ktorych asi moc nieje))
Nov '07
zdravím vas.píšete o trpnutí a tak lekári vám nepomôžu stále,ale napr:také fajne cvičenie no to by vám pomohlo to mi verte ja to mám už ciastočne za sebov. treba zčat a hotovo. ahojte.
1 odpoveď
Nov '07
Mám 7 ročného syna.Týždeň sa sťažuje,že mu na večer tŕpne ukazovák a prostredník. Myslela som si,že si vymýšla a nechce písať diktát.Včera som si uvedomila,že to bude možno vážnejšie,lebo plakal,že nevie udržať ceruzku medzi prstami,nakoľko veľmi rád kreslí.Jeho kresby sú posielané na súaže. Tiež píše pekne a rád.Chrbticu má v poriadku.Prosím,ak viete,pomôžte.
Jan '08
Dobrý deň,mam podobný problém s trpnutím prstov ľavej ruky-okrem malíčka,mám problém zavrieť dlaň-je to bolestivé-hlavne pri prostredníku.Som 2.mes.tehotná,mám ročného syna, pri ňom som takéto problémy nemala,chcem len vedieť, pokiaľ som tehotná, či je možná liečba a aká,alebo to musím vydržať.Dosť ťažko sa s rukou pracuje, prsty mi trpnú aj cez deň.
Ďakujem za pomoc a radu.
ER
Jan '08
mam 32 rokov a tazko pracujem na stavbach a strašne ma ztoho bolí chrbtica a z toho mi trpnú aj ruky ze v noci uz neviem ani spat ak mam dovolenku alebo dlhší čas nepracujem tak bolesti ustúpia,prosim poradte čo mám robiť. dakujem
1 odpoveď
Jan '08
Mam 33 rokov, som astmatik a viac nez rok uzivam kartikoidy (seretide diskurz, singulair). Uz dlhsiu dobu ma dost intenzivne bolieva chrbat, no v poslednej dobe mi zacali dost extremne trpnut ruky od laktov dole. Co robit??
Mar '08
chcela by som sa opitat ci mozem mat dna aj reumu.mam kazde rano stuhnute prsty a podkozne uzliky ale opuchol a scervenal mi klb palca na nohe.nikdy som to nemala.moze mat stymi priznakmi spolocne ze mam vyoperovanu pravu oblicku alebo z coho som mohla dostat tu dna dakujem
2 odpovede
Mar '08
▶ julca_1
Už dva dni mám bolesti ľavej ruky.Mám pocit, že ma bolia žily. Bolesť sa mi rozšírila po celej ruke až k lopatke. Je dokonca opuchnutá. Čo mi pomôže na bolesť? Môže to byť vážne? Môžu ma bolieť žily?
2 odpovede
Mar '08
▶ aneta_5
Mám podobný problém. Mám len jednu obličku, ten palec bolel tak strašne a užívala som lieky. Bolo to zdĺhavé, ale teraz som si kúpila detox vaničku a veľmi mi to pomáha, najprv som si robila detox dva krát do týždňa, teraz mi stačí jeden krát do mesiaca. V skutku k tomu mám aj diétu, vylúčila som hlavne živočíšne bielkoviny. http://www.bionet.hu/index.php?Language=SK
Apr '08
V oblasti lakťa prebieha nerv n.ulnaris v tesnej blízkosti hlavice ramennej kosti. Prejavom poškodenia nervu je senzitívne- motorická porucha (teda porucha citlivosti aj hybnosti) v oblasti 4. a 5. prsta, ako aj svalová atrofia a drápovité držanie 4. a 5. prsta- tzv. Duputreynova kontraktúra
Prosym Vas Duputreynova kontraktúra je vobec ine.
Jun '08
▶ mudrkudziova_anonym
Mam bolesti a trpnutie obidvoch ruk, malicka a prstennika, tie bolesti su stale castejsie, potreboval by som radu a pomoc.
Jun '08
▶ mudrkudziova_anonym
Trpnutie a bolesti malicka a prstenika na oboch rukach.
Jun '08
dobry den prosim vas ja by som strasne potrebola poradit pozeram vsade na internete a mam pocit ze teraz vsetko choroby rukou spojene s opuchami sedia na mna , uz sa s toho blaznim, mam len 24 asi tak pred pol rokom to zacalo moja lava ruka a noha zacali opuchat ale to nieje normalny opuch ale ako keby som tam mala vodu ked stlacim ruku tak tam zostane otlacok , neboli to ale vedsinou po ranu to mam strasne opuchnute bojim sa ze tam je voda a ze sa to dostane do celeho tela a budem vyzerat ako balon plny vody poradte prosim co mam robit , dakujem
1 odpoveď
Jul '08
Ahoj z fyzickej prace ako casnicka v 5*hoteli mi zacali opuchat ruky, neskor mi zacali trpnut ramena a sija, prebudzam sa s opuchnutymi rukami a bolestami.Ked sedim je to horsie. Moze mi niekto poradit? Masaze pomozu docasne, moj mail vavakova@hotmail.com. Dakujem
1 odpoveď
Sep '08
prosim o radu.Som tehotna v6 mesiaci.prsty mi trpnu a bolia us 2 mesiace.Bola som 8krát na biolampu a cvičenie.nepomohlo.neviem čo uš by pomohlo poradťe.Dakujem.
1 odpoveď
Sep '08
▶ pink
Ahoj chcem sa ťa opýtať,čo ti pomohlo,lebo ja mám ten istý problém,dokonca tú ruku mám opuchnutú.dakujem
Oct '08
▶ mudrkudziova_anonym
Prajem prijemny vecer,
uz viac ako 6 mesiacov mam bolesti v oboch rukach (vyraznejsie v pravej) v
casti chrbatu ruky a niekedy aj zapastia. Mam problem vykonavat drobne
prace, pracovat na pocitaci - ruky bolia a trpnu.
Zacalo to opuchom pravej ruky, pretrvavalo trpnutie a mravencenie. Mravencenie ustupilo, pretvava bolest a
obcasne trpnutie. Absolvovala som angiologicke, reumatologicke a
neurologicke vysetrenie. Vsetko s negativnym vysledkom. EMG negativny,
nepotvrdeny syndrom karpalneho tunela, negativne reumatologicke krvne
vysetrenia, chrbtica v poriadku…
Som uz zufala, lekari mi nevedia urcit diagnozu, lieky, ktore som brala nemali ziadne ucinky…
Za akukolvek Vasu radu by som Vam bola nesmierne vdacna…
S pozdravom Jarmila.
Dec '08
▶ pink
Ahoj aj mňa bolia žily na ruke dlani ja ruku napuchnutú nemám. Čo to môže byť
Dec '08
▶ julca_1
ahojko Julca.Tak podla mna by si k tomu doktorovi mala ist, lebo ja som mala pred 4 mesiacami 20 a mam ten isty problem.Dali mi tabletky a ked mi nepomozu tak to urobia operacne,lenze neviem ako sa tabletky doma na Slovnensku volaju kedze som v zahranici.
Dec '08
▶ boko_anonym
Ahoj poraď mi prosím ťa aké cviky si cvičil.
Jan '09
▶ dada_49
mam presne ten problem co ty, mas nieco nove?
Jan '09
▶ robert-szalay
ahoj… mam ten problem tiez no pomoci asi je dvoma sposobmi.bud dlhodoba rehabilitacia alebo chyrurg. zakrok. aspon to mi vravel doktor. od rezania sa bojim. je to vraj extremne pretazena ruka a chrbtica zaroven. jedz vela vitam C ginko a tiez yucca su to vitamini ktore existuju su drahe ale aj pomozu . no a oddich. mozno kvoly chrbtice aj trocha nadvaha . neviem kolko vazis. tiez nechrapem , lahnem na bok zaspim a juj preberem sa ze mam trpnute prsty. natieraj si zapestie yellou gelom a daj si pichat injekcie B vitaminu no a lieky menom enelbin. je to na predpis a roztahuje cievy . asi tak maj sa. Stefan
Jan '09
Stotožňujem sa s predchádzajúcim príspevkom.
Vyše 30 rokov trpím na bolesti chrbtice najprv v oblasti krížov a potom aj medzi lopatkami a v oblasti krčnej chrbtice.Liečila som sa u renomovaného neurologa ktory nevedel čo so mnou a niekedy som mala pocit,že ma vníma ako hypochondra.Nedávno mi pri opise rtg snímky diagnostikovali ťažkú diskopatiu.Navštívila som ortopéda beriem Condrosulft.Možno mierne zlepšenie,ale nič moc.Podotýkam,že ráno cvičím 35-40 min. a v pracovných dňoch každý večer plávam už 5 rokov.Vo februári chodím na 2 týždne do kúpeľov v Piešťanoch a na jeseň zase k moru.Občas chodím na masáže,absolvovala som aj akupunktúru,ale tá mi nepomohla.Škoda peňazí. Moj zdravotný stav sa pomaly ale iste z roka na rok zhoršuje.Horšie je to v zimnom období.Mam pocit,že lekári sú bezmocní čo sa týka liečby iba ak lieky od boleti,ktoré ale maju aj vedlajsie učinky.Moje odporúčanie treba vydržať a trpieť pokiaľ sa dá.
Feb '09
Dobri den man 33r., a v poslednych dnoch mi na lavej ruke trpne malicek a kusok dlane je mi niekedy nevolno,mota sa mi hlava a mavam silne bolesti hlavy,zatial som taketo nieco nikdy nepocitivala.Vie mi niekdo poradit co mam robit alebo co to moze bit?
1 odpoveď
Feb '09
Vie mi niekto poradiť? Mám 29 rokov.Pred polrokom mi začala trpieť a opúchať pravá ruka. Pred týždňom ma začala bolieť dlaň a prsty a neviem poriadne vystrieť prostredník. Strašne ma to bolí.Podotýkam, že som nikdy nemala problémy s chrbticou, ani s klbami. V detstve som mala úraz zápästia,ale doteraz som s tým problémy nemala.
1 odpoveď
Feb '09
▶ biba_8
Dobrý deň, v prípade, že pracujete pomerne často s PC, mohlo by ísť o tzv. syndróm carpálneho tunelu. Vyšetrenie je nutné u neurológa, spojené s EMG a magnetickou rezonanciou. Veľa šťastia. Prevencia je správna podložka pod ruku pri narábaní s myšou, správna plocha a výška pracovného stola a podobne…
Feb '09
▶ aneta_5
asi je už neskoro na odpoved, ale dna je metabolickou poruchou , kedy sa hromadí v tele kyselina močová a jej kryštáliky poškodzujú klbne púzdra. Kombinácia s reumatickým ochorením nie je ojedinelá, len liečba je komplikovanejšia. Vyšetrenie je nutné u internistu,reumatológa, ortopéda a k tomu pomerne prísna diéta s obmedzením konzumácie mäsa a vnútorností.
Mar '09
Bolí ma palcový sval na ruke chodím aj do posilovne cvičiť mám problémy aj s chrbticou zvyknem mávať zaseknutú krčnú chrbticu bolia ma aj dlane ruky cez deň. Ruky mi netŕpnu v noci keď spím ma vôbec nebolia ruky keď pohýbem zápestím tak počujem praskanie v zápestí poraďte mi prosím Vás z čoho to môže byť?
Mar '09
mam silne bolesti ruk lekari mi nevedia pomoct co s tym mam robit
Apr '09
Dobry den, v 12tich som mala uraz pravej ruky. po roentgenovej snimke mi moj doktor dal ruku do dlahy na tyzden a povedal ze to je len lahsi naraz. ziadna rehabilitacia ani nic. teraz mam 23 rokov ruku nemozem celkom vystriet a mam slabu citlivost v malicku a na prsteniku. okrem toho ma ruka boli-taka stuhnutost. moja praca nie je namahava ale velmi casto soferujem. samozrejme som bola na roznych vysetrenia u roznych doktorov uz od 14tich zistania? ze to bola zlomenina, ze laktovy nerv je funkcny na 70%, ze by sa to nemalo zhorsovat a ze operacia sa neodporuca. ale ja takto nemozem zit, lebo mam stale bolesti. poradte mi prosim ci by sa to mohlo operovat aj po 11tich rokoch. ja teraz zijem v spanielsku a tu mi povedali ze ano ze to je bezny zakrok a ze ziadne nebezpecenstvo nehrozi… za radu vopred dakujem ak mi mozete odporucit aj nejakeho dobreho doktora na svk.
May '09
▶ andrea_122
Je možné, že to je z krčnej chrbtice. Samozrejme, netreba to podceňovať a radšej navštíviť a poradiť sa so svojim obvodným lekárom. Mala som niečo podobné, tie bolesti boli priam neznesiteľné. Mne osobne pomohla akupunktúra, pouvoľnovanie svalstva a následne cviky zamerané na posilnenie krčnej ako aj celej chrbtice vrátane brušných svalov.
Jun '09
▶ katarina_107
Je dosť pravdepodobné, že ide o problém s lymfatickým systémom, hoci môže to byť aj x iných vecí. Ale najskôr tá lymfa. Odporúčam čo najskoršie vyšetrenie.
Jul '09
mne trpne len prava ruka,obcas lava,vraj od krcnej chrbtice,co pomaha?
Aug '09
uz vyse tyzdna ma boli laket na lavej ruke,ked sa dotknem lakta tej malej kosti alebo ho nejako presilim tak ma boli ta kost az mi bolest ide do dlani a pocitujem akkoby trpnutie prstov co to moze byt a musi sa s tym k lekarovi ale staci nejaka mast a pripadne nieco na posilnenie kosti a chrupavky?
1 odpoveď
Nov '09
Dobrý deň. Už dlhšie mi trpnu prsty na oboch rukách. V poslednom čase sa toto trpnutie veľmi zosilnilo - hľavne na ľavej ruke. V noci sa budím na bolesti, cez deň to je o niečo lepšie. Som z toho na nervy. Mesiac som chodila na rôzne neurologické vyšetrenia /EMG,rentgen chrptice,odbery krvy/. Záver - dostala som lieky s názvom LYRICA. Beriem to už 5 deň, jednu ráno, jednu večer a nič. Trpnutie pretrváva. Ako sa dožiadať inej liečby ?, aký liek na to existuje ?, je to možné, že takto musíme trpieť.
Dec '09
Som v 19. týždni tehotenstva a asi pred dvomi týždňami mi začali v noci, hlavne nad ránom tŕpnuť prsty na oboch rukách. Tŕpnutie je bolestiné, niekedy mi pomáha, ak sputím ruku dolu z postele, ale niekedy sa musím len prechádzať, aby to povolilo. V noci sa budím tri, štyri krát a najnovšie mi pravá ruka tŕpne aj cez deň. Poradíte mi prosím Vás, čo by mi pomohlo?
1 odpoveď
Jan '10
▶ anna_103
ahoj tiež mi tŕpnu ruky od lakta dole a hlavne v noci sa budím na necitlivosť rúk opúchajú mi prsty. začalo sa to asi pred rokom ako som začala pracovala ako chyžná v hoteli bolo to pre prepracovanosť rúk. od budúceho týždňa som na sedem dní na liečení ak mi to neprejde navštívim neurológa. s pozdravom Hanka
Feb '10
Dobrý deň, chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o pomoc, bola som aj u obvodnej lekárky, krv mám dobrú, tlak mám dobrý, neviem si rady, tŕpnu mi ruky aj nohy, stále mám pocit nevoľnosti, neviem čo mám robiť, aký liek si dať. Prosím Vás poraďte mi.
1 odpoveď
Feb '10
▶ lucia_115
Určite začnite piť čaj z rebríčka-myší chvost,ulaví sa vám behom dvoch dní,ale
pite ho aspon dva týždne
Feb '10
Dobry den,
niekedy v priebehu dna si citim bud klbiky na prstoch ruk, alebo miernu bolest uprostred ruky, t.j. dlan, ale aj z druhej strany. Tieto bolesti su jemnucke, ale su. Pretrvavaju u mna dlhodobejsie, uz vysse mesiaca a pol. Oni niekedy pocas dna ustupia alebo vobec nie su, potom sa odrazu objavia. Ako by som to mohla liecit? Pijem na to obcas brezovy caj, no oni su tu stale. Lekarka mi zobrala na vysetrenie krv, tam este vysledky nemam, len neviem, ci sa aj da nieco take ako reuma, ci pod. zistit z krvi. Ale pevne verim, ze to reuma nie je. Co by bolo na to vhodne? Dakujem.
Feb '10
Dobry den uz nejaku domu mi trpne lava ruka boli ma niekedy na hrudi aj na chrbtici.Bola som u doktorky ,urobila mi vysetrenie s krvi .Povedala ze to mam skrcenj chrbtice .Potom to prestalo ale po nejakej dobe zase zacalo.Poradte mi co mam robit.Uz si namyslam ze to ma nieco spolocne aj so srdcom.Mam len 30 rokov .
2 odpovede
Feb '10
▶ zuzana_anonym
klikni na stranku - lakeť /tenisový lakeť/
Feb '10
▶ ala_8
Chcem Ti odovzdať svoju skúsenosť.Bolesť ruky som pociťovala dlhšie, niekoľko rokov.V poslednej dobe mi bolesť viedla až do lakťa ľavej ruky, nemohla som si ruku oprieť ani na stôl, nemohla som ležať n a ľavom boku. v krátkosti-u lekárov /klasických/ som nepochodila. Mne pomohol pán ktorý sa venuje reflexnej masáži, cer reflexné body na rukách a nohách / už nemám bolesti,veľmi mi pomohol/. Myslím si, že to máš naozaj z chrbtice. Neviem odkiaľ si , ale ten pán je z Lučenca. Ostávam s pozdravom Ria.
3 odpovede
Feb '10
Serus. Mám takýto problém, skoro v pravidelných intervaloch čo nie je často chvála bohu, ma nehorázne bolí zápastie tá bolesť sa ťahá k prstom. Viete to je taká bolesť až plačem, a to mám 21 r. V 30 budem na vozíku?, ked teraz mam problemy a bolesti. ďakujem za radu, pomoc čokoľvek
1 odpoveď
Feb '10
mam ties problem trpnu my prsty na lavej ruke uz asi 3mesiac a zarovenma pycha pry srdci z coho t moze byt vie nikto poradit dakuem
Feb '10
▶ ala_8
Ahoj,ja som pred pár dnami mala niečo podobné.Bola som v autobuse a odrazu mi strplo lave rameno a nevedela som sa nadýchnuť,začalo mi buchať srdce a začala sa mi krútiť hlava,myslela som,že odpadnem.Tak som skoro vystúpila z autobusu,na vzuchu mi už bolo lepšie.Myslela som,že je to infarkt.Mám bolesti v krčnej chrbtici.Ja mám 32rokov.
1 odpoveď
Feb '10
▶ otamko_anonym
skus vyhladat lekara co sa specializuje na chirurgiu ruky.mohol by to byt aj problem karpalneho kanala.to je tiez jedna z mozností.
1 odpoveď
Feb '10
▶ ria-nhd_1
ahoj Ria ,vies mi poslat na toho pana z Lucenca kontakt?dakujem
Mar '10
Dobry den, chcem sa spytat, taktiez mam uz mesiac a pol bolesti ruk a sije, hlavne pravej ruky mal som nespravne ulozenu mys, taktiez posiloval som rok co sa asi mohlo taktiez podto podpisat. uz mesiac a pol ruku vobec nezatazujem nezdrziavam sa ani pri pocitaci, ale bolesti neprechadzaju, boli hlavne prava ruka a to nie len predklaktie ale aj ramena aj biceps. chodim na parafin a elektroliecbu, existuje aj nejake efektivnejsie riesenie?
1 odpoveď
Mar '10
▶ ajena
Ahoj Ajena, mala som v tehotenstve ten istý problém. Najskôr aj mne tŕpli prsty na rukách a v 8.mesiaci tehotenstva mi už tŕpli aj celé dlane. Posledné 3 týždne pred pôrodom som sa nemohla ani najesť, lebo som si vôbec necítila stŕpnuté ruky.Keďže som bola v nemocnici o tomto mojom probléme vedeli aj lekári, ale bolo mi povedané, že bábätko tlačí v chrbtici na nejaký nerv a musím vydržať až do pôrodu a potom to prejde. Tŕpnutie mi aspoň trochu povolilo, len keď som si ich vytriasala spustené nadol, alebo dcéra mi ich každý deň masírovala chladivým krémom.Tŕpnutie rúk mi prešlo až 5 mesiacov po pôrode. Bolo to hrozné, lebo niekedy som ani necítila, že hladkám dcérku po hlavičke. Teraz má 10 mesiacov a už je všetko vporiadku.
Apr '10
Ahoj, no niečo podobné sa mi stalo práve teraz a veľmi ma to znepokojuje, cítim slabé mravenčenie na malíčku prsteníku ale hlavne na vrchnej strane dlane pravej ruky. Ruku studenú nemám ale čo je zvláštne keď ju dám pod teplú vodu trpne to ešte rýchlejšie a intenzívnejšie. Nijaké chrbticové zdravotné problémy som doteraz nemal. Mám len 18!!!
Jun '10
Milí tŕpnúci. Cvičte 5 tibeťanov. Návod nájdete v kníhkupectve, alebo aj na internete cez googla. Cviky sú nenáročné a rocvičujú celú chrbticu. Odstránia blokády aj na krku a verím, že sa mnohým uľaví s tŕpnutím končatín. Cvičím to už asi 15 rokov každé ráno. Som presvedčená, že práve toto mi dáva sily a nemusím (zatiaľ) chodiť po lekároch. Mám 47rokov.
Jun '10
▶ katka_133
Ahoj, mám podobný problém, tie isté príznaky, ale ja som skončila nakoniec na vyšetrení u psychiatra
Je to určite z chrbtice. Ja som prešla už aj interným vyšetrením a všetko ok. Mňa tak bolí chrbtica niekde medzi lopatkami viac na ľavej strane, že mi trpne celá ľavá ruka a pichá ma v nej, popri tom ma pichá aj na hrudníku a pri ľavom prsníku najviac, trvá to už viac ako rok, nepomohli ani rehabilitácia: parafín, magnet, elektrina. Ani cviky čo mi poradili na fyzioterapii. Na vašetrení rontgenom mi tam zistili výrastky nejaký Sheuerman nič mi k tomu viac lekár nepovedal. Len toto: jásné že to bolí a aj bude, dám vám lieky a viac nezáujem
Aj ja všetkých, ktorý mi môžu poradiť ako sa bolestí a trpnutia zbaviť prosím o drahocenné rady. Ďakujem! Katka
1 odpoveď
Oct '10
▶ katka_135
Mám presne taký problém ako Ty, aj skúsenosť s lekármi. Neviem ako ďalej…
Oct '10
Včera som si veľmi silno udrela ľavú ruku (prsty) dnes večer mám isté (slabučké) tŕpnutie ľavého ukazováka, veľmi sa bojím prosím, môže to byť vážne? A čo mám robiť? Prosím, stalo sa mi to len včera ale hrozne sa bojím, prosím pomôžte mi.
Oct '10
▶ ria-nhd_1
Ja som z Lučenca. Vieš mi poslať kontakt na toho maséra? Ďakujem M
Dec '10
Chcela by som sa opytat co by som mala robit, lebo mne stale trpnu ruky aj nohy, staci, ze si 10 minut posedim a uz akoby mi mravce chodili po rukach a nohach, a minule sa mi stalo, ze mi tak strpla, ze som si ju necitila, a s druhou rukou som s nou zacala hybat a uz bolo lepsie. Prosim poradte mi.
Jul '11
Dobrý deň. Rada by som sa Vás opýtala, či nemá niekto podobnú skúsenosť. Pred 13 som mala autonehodu - silný náraz do mosta, následkom čoho mám teraz pravú ruku, konkr. prsty ťarbavé. Keď píšem, je to pomalé a písmo niekedy trasľavé. Chodila som aj po rôznych vyšetreniach, ale nič konkrétne mi nepovedali. Chcem sa opýtať, či sa to ešte dá riešiť, alebo je takýto stav trvalý. Ďakujem.
1 odpoveď
Oct '11
▶ ria-nhd_1
Ahoj Ria, mam problem podobny Tvojmu, nocne trpnutie ruk. Prosim Ta o zaslanie kontaktu na toho pana, ktory Ti tak velmi pomohol. Vopred dakujem, tiez pochadzam z Lc. Srdecne zdravim, Tana Kretzschmar.
Aug '12
▶ ivka_25
Prosím Vás, kto mi vie poradiť. Mám od marca trpnutie rúk, teraz je to už neznesiteľné, napuchnuté v zápästí a prstoch, ľavá ruka horšia, necitlivosť a neohybnosť prstov, neschopnosť udržať predmet v ruke. Liekov sa bojím, lebo mám aj zápal žalúdka. Začali mi opúchať aj kotníky. Lekári mi nič nepovedali, iba hovoria, že to sú nervy. A na všetko mi dávajú lieky protizápalové a do zapáleného žalúdka ich nemôžem dať, pretože to spôsobí vredy na žalúdku.
Feb '14
Dobry den, chcel bi som sa spitat ci sa mozu cievy zuzovat aj z roboty s manipulaciou pneumatickym-vzduchovym naradim
Apr '14
▶ dans
Ahoj,
mal som podobné problémy, hlavne zo športu a počítača. Lieky som nechcel brať, hlavne kvôli vedlajším účinkom. Lekár mi teda odporučil BioAstin, čo je prírodný Astaxanthín z riasy pestovanej na Havaji. Po 2 mesiacoch denného užívania mi bolesti ustúpili a zápal sa preliečil. Však skús, uškodiť ti nemôže… Pozri tu: www.bioastin.sk
Jun '14
Načo tu pišete svoje problemy ked vam nikto neodpovie
1 odpoveď
Sep '14
▶ ladislav_anonym
JjttyPresne tak poznam vela ludi po operacii a ziadna zmena
Oct '22
Dobrý deň ,Chvem sa spýtať o čo môže ísť keď mi druhý deň tŕpne láva ruka boli ma lopatka tiež ľavá a keď predklonim hlavu čo to len ide tak mi zatiahne v tej lopatke .Môže to byt nieco naozaj vážne ???Dakujem za odpoved