Ked som bola v puberte mala som hroznu plet, chodila som na rozne cistenia, minala som velke peniaze na masticky a nic nepomahalo. Musela som z toho jednoducho vyrast a teraz mam konecne plet peknu
Ked ono vela krat v tej puberte ma na toto vplyv aj samotna puberta, hormony a tak
Hormóny ozaj dokážu divy, kamoške sa zase pleť upravila v tehotenstve
to znie ako cystické akné, asi by som radšej šla za dermatológom a poradila sa čo ďalej, aké mastičky, možno lieky.
Dobrý deň, akné má pôvod v tele a teda záleží veľa od stravy a pitneho režimu. Skúste užívať egyptskú čiernu rascu olej na vnútorne aj vonkajšie používanie, má veľmi silne protizapalove účinky dokonca niekoľkonásobne väčšie ako cesnak a zázvor dokopy. Mojej dcére pomohol pri hnisavých vyrazkach na tvári.
Ahojte, aku starostlivost o plet pouzivate? Ja by som povedala, ze mam taku zmiesanu, niekedy sa mi aj pupienky vyhodia a neviem sa toho zbavit, myslela som, ze s vekom sa pupienkov zbavim, kedysi sa mi robili skor na licach ale to som prisla na to, ze si z istej miery mozem za to sama, lebo som si furt chytala tvar rukami, castokrat aj spinavymi, aj ked som si to ani neuvedomovala a to mi sposobovalo tie problemy. Len teraz sa mi robievaju aj na cele aj kade tade a neviem si vobec vysvetlit, ze preco
Toto je casto velky problem, ze si tvar chytame, tiez som to robila a este aj teraz niekedy to robim a najradsej by som si za to dala hned po rukach
To na toto som ja dosla, kde je chyba, ale momentalne tieto problemy, co mam teraz to si vysvetlit moc neviem. Pretoze si davam fest pozor na to aby som si nejako tvar nechytala.
Ked chce si to cestu najde Kiezby som sa vedela nejako vylizat z toho. Momentalne ani kozmetiku nejaku nepouzivam, len vodou a mydlom si plet cistim, nech si este nejake vacsie starosti nenarobim
Toto som aj ja mala jedno obdobie, dôvod prečo sa to deje to ti nepoviem, na to som neprišla, ale posielam ti link na to, čo mne pomohlo https://www.annemarieborlind.sk/prirodna-kozmetika/dado-sens-dermacosmetics/117/purderm-problemova-plet-a-akne Toto je rada, ktorá je určená pre problematickú pleť, ale ako všetko aj toto treba používať denne, poriadne, nezanedbávať tú starostlivosť ak chceš vidieť nejaké zmeny. K tejto značke som sa dostala ako slepé kura k zrnu ako sa hovorí, ale odkedy som spozorovala, že mi ozaj pomohla, tak nedám na to dopustiť.
Ahoj, síce sa v tejto téme veľmi neorientujem, no skúsim ti poradiť. Ako prvé by si mala určite riešiť stravu a celkové trávenie. Nie nadarmo sa hovorí, že črevá sú ako druhý mozog. Dnešný vedecké poznatky o mikrobiome už o tom hovoria jasne. Čiže určite si skús kúpiť nejaké kvalitné probiotiká, napríklad z 9× zľavový kód Pilulka najlepšie zľavy pre jún 2024 — Kodino a užívaj ich nejaký čas. Určite sa ti pleť po nejakom čase upraví. Skús možno aj trocha poriešiť stravu.