volarova.v
niekedy si clovek aj nachysta a zabudne to doma. mne sa kolko krat stalo, ze pokial som mala leukoplast v kabelke, tak sa nic nestalo a ked som ho vyhodila alebo vyminula, tak ako keby na just som ho potrebovala
niekedy si clovek aj nachysta a zabudne to doma. mne sa kolko krat stalo, ze pokial som mala leukoplast v kabelke, tak sa nic nestalo a ked som ho vyhodila alebo vyminula, tak ako keby na just som ho potrebovala
chcem vas hoci takto po case poprosit, ci by ste mi poradili nejaku dezinfekciu vhodnu pre deti. presne kvoli takymto urazom, ako sa spomina v prispevku. leukoplast nosim v penazenke pre kazdy pripad asi odjakziva, ale tak tu ranu treba aj nejak vymyt a alebo dezinfikovat, kym sa prelepi.
ono keby si aj nemala hned dezinfekciu, tak aspon vodou to treba oplachnut. pri pade, ked si rozbije koleno, laket alebo cokolvek, tak minimalne prach sa tam dostane zo zeme.
Toto chvalim, tiez som pred casom robila doma poriadky v lekarnicke a dokupovala kadeco. To si clovek ani neuvedomi, ze co vsetko mu chyba, co by sa mohlo hodit, keby sa nebodaj nieco pritrafilo. Ja hovorim tak, ze radsej mat a nepotrebovat, nez by to malo byt naopak.
je taka dezinfekcia, ze sa da pouzit aj vo viacerych pripadoch? akoze ci je taka sirokospektralna alebo ako to mam nazvat. ze aj na odrenie, popalenie, aj take povrchove aj hlbsie rany? lebo ked uz by som mala kupovat, tak asi taketo nieco, nech nemusim mat toho doma neviem kolko.
to asi ani nie, ze sirokospektralna, to su skor lieky. ale taka univerzalna, to by som skor takto nazvala. my doma mame presne takuto, nech nemusim toho mat doma milion. beztak mame plnu lekarnicku nonstop volacoho.
je mi jasne, ze ten moj leukoplast nie je dostatocne riesenie pri takychto prihodach. preto by som chcela nejaku tu dezinfekciu. len ked vobec neviem, podla coho by som ju mala vyberat. cista voda je tiez fajn, len niekedy situacia vyzaduje aj nieco viac.
neviem, ci sa v tom vies nejak orientovat, ale uz podla zlozenia si vies zistit, ci bude alebo nebude stipat napriklad. to pri detoch dost ocenis si myslim. potom ani detom nevadi, ze treba rany dezinfikovat.
Vidis, to ja som napriklad v tomto uplny antitalent, ked mam pozerat nejake zlozenie. Aj pri potravinach som na to isla tak, ze nie, co by mali potraviny obsahovat, ale co nemaju obsahovat. Mam taky svoj zoznam a ked tam nieco najdem z neho, tak nekupim. Ale pri tomto fakt neviem, co by som mala sledovat. To by som tiez radsej takto hladala nejaku radu.
len ak to hladate pre deti, tak to by som si zvolila ako prve kriterium, ze aby ta dezinfekcia bola pre deti vhodna. tym sa vyber mozno dost zuzi si myslim.
@elizska myslím, že to zas nie je nejak vyslovene nutné. Však keď v lekárni povieš, čo potrebuješ a na čo to potrebuješ, tak ti budú vedieť poradiť. Však aj na to sú tam.
1 odpoveďasi tak nejak, ja vacsinou ak nieco potrebujem, tak sa pre istotu poradim s lekarnickou a aeste sa mi teda nestalo, ze by mi nejak zle poradili
Toto aj ja casto robim. Lebo tak viackrat idem do lekarne s tym, ze potrebujem nieco domov dokupit, nejake lieky na teplotu, od bolesti, maste alebo aj dezinfekciu som veru takto uz bola kupovat. Inak tu mi tiez radila lekarnicka, mi dala na vyber dve a som nevedela sa medzi nimi rozhodnut, tak pani, co cakala za mnou, mi hovori, ze nech zoberiem taku zelenu, ze ta nestipe, ak to chcem aj pre deti, ze to budem mat isto lepsie.
zelenu? to je aka prosim ta, ak je vhodna aj pre deti, tak to by sa nam zislo, lebo zatial mame v lekarnicke teda len taku, co bohuzial aj trocha stipe a potom ich tu nahanam, ak ju potrebujem pouzit
Akoze ta flasticka je zelena, nie ta dezinfekcia. Som to asi zle napisala. Ale sice dezinfekcia tiez nie je bezfarebna. Ta je taka hneda alebo aka, ked sa da na ranu.
tiez som si myslela, ze ta samotna dezinfekcia je zelena ale tak ci hneda alebo zelena, je to asi koniec koncov jedno. no mna zaujima, ci ak ti na nieco kvapne, ci nie je problem o odstranenim flaku. vies ci sa to da vyprat
myslis akoze na oblecenie? to v pohode vyperies skvrny od roztoku sa daju bez problemov odstranit vypranim v horucej vode. ak by ti to nejak neslo, tak nechas odmocit alebo napriklad zlcove mydlo pouzijes a preperies najskor rucne. ale nie je to akoze nic co by neslo vyprat. mne zakazdym stacilo len normalne nahadzat do pracky a dat oprat.
Keby ani toto nezabralo, tak potom sa dá použiť nejaké bielidlo alebo nejaký taký čistiaci prostriedok, ktorý ho obsahuje. Tým ti to zaručene pôjde dolu
preto mam doma napriklad vanish, s nim sli zatial dole zakazdym vsetky flaky
To či je tmavá alebo aká, to je mi v podstate jedno, však dôležitejšie je to, ako funguje. A to sa chcem opýtať, že na čo všetko sa dá použiť, pri akých úrazoch? Stačí táto jedna v podstate na všetky poranenia?
viem tuto dezinfekciu kupit aj normalne v akejkolvek lekarni?
myslim, ze ano, alebo teda aspon mala by si ju vediet kupit vsade. nie je ani na predpis ani nic taketo, uplne bezne je k dostatiu. keby si nenatrafila v lekarni, ze by bolo ja neviem vypredane napriklad, vyskusaj si pozriet aj na niektorej z tych online lekarni, u nas sa takto nakupuje pomerne casto.
Ono sa ta dezinfekcia moze pouzivat aj pri detoch? Nie je to nahodou nejak limitovane vekom alebo tak? Lebo lieky takto zvyknu byt, s tymto skusenost nemam, tak radsej sa opytam dopredu.
OCKO87 to je jedno z ktorej lekárne budem kupovať? Akože viem, že áno, ale tak či náhodou nie je nejaká akcia niekde alebo tak. Lebo viem, že to zvyknú tieto eshopy mávať sem tam.
podla mna to mas za jedno, vsak toto ci je niekde nejaka akcia, to si vies pozriet jednoducho, ked si rozkliknes stranku. ono sa ale oplati napriklad sledovat, niektore tie stranky maju dorucenie zadarmo pri urcitej vyske objednavky. ale tak to su take detaily uz podla mna. dobre je, ze vies kupit v lekarni normalne osobne a aj si objednat.
No dobre, ja som si to pozerala aj som si našla, že odkiaľ by som objednala. Len teraz moja otázka, že ktoré balenie je najlepšie objednať? Ešte som toto doma nemala, tak neviem, že či stačí aj to najmenšie alebo radšej to väčšie zobrať.
Tak ked hovoris, ze si doma este toto nemala, tak by som zobrala si to mensie balenie. Vies, ako keby tak na skusku. Ked sa ti osvedci a bude ti vyhovovat, tak potom kludne aj to vacsie. Predpokladam, ze to lepsie oplati aj po financnej stranke. Tak by si si mohla, ze prelievat do tej mensej flasky potom.
Vidis, to znie ako dobry plan. Aspon budem vediet, co to je zac vlastne a na co vsetko to viem pouzit. Spravim to takto veru.
U nás sa kupuje taká ta malá fľaška. Myslím, že to stačí. Zase u nás sa nejak často úrazy nedejú. Máme to doma v podstate len pre prípad núdze, keby sa niečo prihodilo. Takže v našom prípade by asi to veľké balenie bolo zbytočné. Ale tak zase ak máte doma malé deti, tak to je asi väčší predpoklad nejakých úrazov, odrenín a podobne.
tiez si myslim, ze ked ma clovek male deticky, tak taketo nieco jednoducho treba, deti sa blaznia neustale a je teda uplne normalne a prirodzene, ze sa obcas pritrafi aj nejaky ten uraz. vtedy je dobre mat nieco takto po ruke. vlastna skusenost
My sme akurat vcera pouzivali dezinfekciu. Deti boli pojasene, zajac bol pusteni a chudak uz bol asi v takom strese, ze ked ho po neviem kolky raz nadrapovali, tak proste kusol. Tak hned panika, rev, tak reku pre istotu dame na to dezinfekciu, aj ked je zajac zaockovany a von ani nechodi, ale tak clovek nevie no.
jeeeej to by mi ani nenapadlo, ze moze takato situacia nastat. tak dobre, ze si mala aspon teda doma nieco, ze si vedela hned reagovat. a deti v pohode? ich to nestipalo alebo tak?
Ak som správne pochopila z toho, čo som prečítala, tak Olivinka myslí tým, že použila Betadine a ten nemá prečo štípať. Ono či ho dáš len na takú povrchovú ranu alebo hlbšiu, tak to proste necítiť. Aj keď to znie možno tak až neuveriteľne pre niekoho, ale je to tak, mám to odskúšané.
to ti je inak zaujimave, ze to takto dokazu vymysliet a vyrobit, ze to vlastne dezinfikuje poriadne a popri tom o tom vlastne ani nevies. lebo co mam skusenost, tak nie vsetky dezinfekcie takto funguju.
Vsak to je podla mna uplne super a tak by to malo podla mna byt. Vsak trpis uz dost tym poranenim samotnym a nie este aby si sa trapil nejakou dezinfekciou Mozno preto ju vela ludi aj nejak odmieta, ze proste si povie, ze to netreba, len aby nemuseli znasat dalsiu bolest.
Mozno na tom nieco bude, ale tak predsa teraz su uz bezne dostupne rozne dezinfekcie, ktore nestipu, takze nie je sa akej bolesti alebo stipania bat
… tak ono človek aj vie, že to zaštípe len chvíľu a má to zmysel, že sa tá rana vyčistí a máš istotu, že ti tam neostanú žiadne bacily, ale tak ten pocit proste nepustí… aspoň u mňa nie ale chvalabohu sa mi takéto príhody nedejú nejak často…
Jasne dospelak vydrzi, ale tak pri detoch je predsa len lepsie, ked ich nemusis stresovat este aj nejakou neprijemnou dezinfekciou si myslim
preto som si nechala poradit aj tuto od ludi v diskusii aj od lekarnicky v lekarni. v podstate sa vacsina zhodla na jednom a poradili mi Betadine. tak reku vyskusam, ked take dobre ohlasy. mame ho otestovany uz aj doma, lebo ja sikovna som sa musela samozrejme ako zakazdym, ked su nabrusene noze, porezat pri krajani. a kedze som krajala maso, co si myslim, ze sa z neho mozu dostat nejake tie neprijemnosti cez to poranenie, pokial je maso surove, tak som to na sebe odskusala. a dobre, nebolo nic citit, ze by ta dezinfekcia samotna stipala, ranu som citila, ale inak nic.
No tak to je potom super. Hej to poznam to je aj u nas, proste podla toho viem, ze sa brusili noze, ze sa niekto poreze
Inak v tomto som úplne opačná, ja sa ani raz neporežem ostrým nožom, akože keď je nabrúsený alebo nový, ale až potom, keď už otupieva. Ale priznávam, že si nič na to nedávam, keď už sa pritrafí len si to opláchnem a zalepím. To asi nie je práve najlepší spôsob, či? Stačí to aj len takto?
To fakt? No tak to mas stastie aj ja patrim k tej opacnej skupine xixi. Nooo tak zvlast aj sa porezes o noz a podobne, kde mozu byt nejake ciastocky jedla , podla mna len take oplachnutie nestaci
tiez by som povedala, ze to pouzitie dezinfekcie je v tomto pripade na mieste. nemas doma akoze vobec, ze ziadnu, ci proste ju len nepouzivas, ked sa ti taketo pritrafi?
1 odpoveďA tak ja si myslim, ze kazdy doma ma nejaku tu dezinfekciu. A ak ozaj nie, tak nejaka ta palenka sa isto najde, akurat, ze to bude aj zazitok, kedze to bude stipat jak fras
Tak to u nás by sa už skôr ozaj tá dezinfekcia našla ako nejaká pálenka Ale tak nemôže pálenka tomu nejak uškodiť? Akože tej rane? Lebo tak predsa len je tam to ovocie a neviem, či aj cukor sa tam dáva alebo čo. Ale počula som už o takých prípadoch, že si chlapi takto liečili poranenia
Ved jasne, zas nevravim, ze kazdy z nas ma doma plnu skrinu alkoholu, ale tak ak nie je dezinfekcia, je to ako keby jedna z moznosti Myslim si, ze ako uskodit nema ako, len je to dost extrem, co sa hlavne stipania tyka
To podla mna aj dezinkcia stipe, nie? Asi tie tolko ako alkohol, ale proste stipe. Aspon teda taka, co som skusala ja, tak to neprajem nikomu. Neviem, co to bolo za znacku, ale viem, ze to bol taky ruzovy sprej.
noo tak teraz uz existuju aj take dezinfekcie, ktore veru nestipu a dokonca aj napomahaju pri samotnom lieceni rany
tak to som este nepocula. poznam akoze maste kadejake, ze uz ked je ta rana taka zacelena, tak na doliecenie, aby sa to rychlejsie cele zahojilo a neostala pripadne viditelna jazva.
1 odpoveďfaaakt? zaujimave, ja neviem, aj pri detoch som hladala teda hlavne taku dezinfekciu, aby nestipala a nemusela som ich trapit este viacej
To je fakt, vsak si chudence vytrpia dost pri uraze. Ono nie len ta bolest, ale deti sa zvyknu proste aj vylakat, co sa stalo. Takze s tym suhlasim, ze trapit ich co najmenej. Ja som tiez takuto kupovala domov. Akoze aj kvoli sebe, lebo ja celkovo bolest neznasam moc dobre.
mna y zaujimalo, ci je bezpecne pozuzivat dezinfenciu ak je napriklad mesiac po zaruke. mam totizto taku doma a neviem ci ju mam vyhodit, alebo si ju mozne este pre pripad potreby nechat
to ju mas uz otvorenu, ze si ju predtym aj pouzivala, ci akoze cisto novu len si nestihla pouzit a uz jej konci zaruka? isto by som ju tak ci tak nechala minimalne dovtedy, kym nedokupis novu miesto nej. lebo to just by sa nieco prihodilo, keby ju len tak vyhodis.
nie nie uz je otvorena a ani jej tak vela nie je, mozno taka trenina flasticky, len mi je to luto vyhodit a neviem teda, ci je mozne, aby sa aj dezinfekcia pokazila
@kiarrka ja by som na tvojom mieste kúpila novú a starú ešte nevyhadzovala. Uvidíš podľa toho, kedy budeš potrebovať použiť, či už to bude nejak dlho od skončenia záruky alebo by to mohlo byť ešte teoreticky okej.
asi to aj tak spravim ale pojdem kupit asi len to malicke balenie. len nech nieco doma je a hotovo. ja som sa len bala, ze ak je takto po zaruke, mohla by potom stipat alebo ranu nejak vypalit
ale to vobec nie, to pochybujem, ze by sa to zacalo takto spravat. skor si myslim, ze by mohol tak akurat zoslabnut ucinok. ale inak sa tomu asi nema co stat
Priznam sa, ze som si raz davala dezinfekciu, ktora uz bola po na prst, ked som sa porezala pri krajani, ked som varila. Asi by sa to teda nemalo, ale nestalo sa mi nic, vsetky prsty mam aj nadalej. Ale teda bolo to take upozornenie pre mna, ze si mam davat pozor na obsah lekarnicky. Dezinfekciu kupujem uz len tuto, co nestipe, inak, to je omnoho lepsie
kupila som dneska novu a tuto necham este tak pre istotu v starej lekarnicke co mame v garazi a hotovo. ono to nie je dobrelen pre deti, ale aj dospelyk podla mna uvita aj sa nemusi navyse tryznit
to ked viem, ze nestipe, tak som ochotna ju kupit, aj keby to bola najdrahsia dostupna dezinfekcia ale tak to chvalabohu nie je
no a to je inak v celku zaujimave, ze je prakticky cenovo dostupna a ma teda ten najdolezitejsi benefit xixi. niektore dobre veci proste vobec nemusia byt drahe
to veru nie, ono zase nie zakazdym su tie najdrahsie, alebo celkovo tie drahsie veci lepsie. to sa vobec neda riadit cenou, ze kolko co stoji. skor ako cenu treba sledovat podla mna ine parametre. dost som si zvykla sledovat napriklad recenzie od ludi, co uz maju s niecim, o co mam zaujem, skusenost.
1 odpoveďpresne ako vravis. v tejto dobe, ked fakt zdrazelo asi vsetko co mohlo, podla mna ludia viac dbaju na ceny, ale ani to nie je jediny parameter podla ktoreho sa treba riadit. zas vravi sa, ze nie sme taki bohati, aby sme kupovali len lacne veci a ma to podla mna svoj zmysel
Tak ale pokiaľ ide o zdravie a to si myslím, že v takomto prípade ide, tak sa neoplatí proste na tom šetriť. Radšej si nedoprajem kávu alebo nové náušnice ako takéto niečo.
to je jasne a myslim si, ze pri detoch to oplati este viac. clovek im dopraje skor ako sebe a povezme si tak, nie je to nejaka draha vec, ktoru by si clovek proste nemohol dovolit
To veru nie, ked som naposledy teraz nedavno kupovala, tak nejak okolo 4 eur stala ta mensia flasticka. Ono da sa kupit aj vacsia, myslim si, ze tam bude ta cena v prepocte o nieco nizsia. Vsak tak to bezne byva pri tych vacsich baleniach.
Vieš čo, ja robím tak, že rovno kupujem tú väčšiu. U nás by sa tá malá dlho neohriala. Podľa mňa všetky úrazy, čo sa dejú v okruhu 10 kilometrov sa dejú práve u nás doma
a tak to uz ma podla mna kazda mamina v oku, kolko sa z takych veci doma mina a aka je ako keby taka spotreba neviem to inak nazvat
Hej hej, hlavne je aby nieco bolo doma. U nas si to tak nejak aj priebezne kontrolujem, co sa teda hlavne datumu spotreby tyka
Mne sa koľko krát stalo, že sme už mali dezinfekciu po expirácii, ale tak čo už. Kúpila som druhú, no túto som aj tak ešte pre istotu nechala
A tak ono ani lieky sa hneď nepokazia, keď im skončí záruka. Však to zas nie je, že by to zo dňa na deň začalo byť pokazené odrazu. To aj keby si použila takúto, čo už je po nejaký čas, tak si myslím, že stále lepšie ako nepoužiť žiadnu.
Jasné. ako ja už som zopár krát bola nútená použiť aj takú, čo bola po expirácii a nestalo sa s ranou prakticky nič, takže pohodka
My tiež máme toma po expiráci a používame normálne. Stále to dezinfikuje takže minieme a kúpime novú:-)
tak ono to zase nema preco stratit ucinok podla mna. nejaky cas to isto bude fungovat. vsak keby s tym nieco bolo v neporiadku, tak to rychlo spozorujes po aplikovani na poranenie heh.
jedine co by sa mohlo stat, ze by to stipalo a to by som hned asi oplachla. lebo ak raz nestipe, tak potom asi fakt nie je nieco v poriadku
to aspon teda spoznas, ze uz s tym nieco nie je okej. ale tak ked dodrzis skladovanie a dobu pouzitia, ktora sa uvadza, ze kedy je to este okej, tak nemas do pokazit. a presne takto, ze ked budes citit, ze nieco boli, stipe, tak tak to veru pri tomto betadine byt nema.
Ešte mi napadlo, že asi má to aj vplyv to, že či máš už tú dezinfekciu otvorenú alebo ešte nie. Lebo tak otvorené vydrží kratšie, to je jasné.
ja mam taky zvyk, ze toto proste neriskujem. je po datume ci uz jedlo, potraviny, kozmetika, lieky, tak to vyhadzujem a kupim radsej nove. vsak nic nie je zase take drahe, aby som ja riskovala zdravie alebo co
Však to je dobrý zvyk. Aspoň vieš, že všetko, čo máš doma je okej - použiteľné. Akú tú dezinfekciu zvykneš kupovať, ak sa môžem opýtať? A kupuješ kde? V lekárni, či skôr online?
Ja som si napriklad tak navykla, ze pokial sa da, tak aj objednavam z netu. Lebo je to proste rychlejsie a sikovnejsie ako behat po obchodoch a motat sa medzi ludmi. Teraz zase take nejake chorobne obdobie, ze sa mi to uz niekolkykrat potvrdilo, ze mi je takto lepsie nakupovat. Akoze samozrejme, ze ked nieco potrebujem hned, urgentne, tak to idem do obchodu.
tiez som na tom tak isto, kolko krat sa mi proste nechce a zvlast v lekarni sa melie najviac chorych ludi, tak tie volno predajne lieky si kupujem tiez cez internet a mam pokoj, nemusim nikam chodit a vsetko mi to prinesie kurier az domov
podla coho si vyberate, ze odkial objednate? mate nieco overene alebo podla ceny sa riadite?
Vieš čo, ja napríklad kupujem normálne v lekárni, málokedy takéto veci objednávam z netu. Lekáreň mám po ceste, keď idem na nákup, tak mi príde zbytočné objednávať. Ale akože nájdeš v pohode na hocijakej stránke, potom už len keď tak si ceny porovnať.
Zase v niektorych pripadoch nie je podla mna najlepsie riadit sa cenou. Lebo tak niektore dezinfekcie mozu byt ucinnejsie ako ine a budu o nieco malicko drahsie. Takze skor si sledovat, ze na co ju chces pouzivat.
ved jasne, pokial ide o taketo veci, ako su nejake lieky, vitaminy, lieciva, doplnky a podobne, tak to som uz davno si uvedomila, ze netreba pozerat na cenu. treba si pozriet, co ma ake recenzie napriklad, co naozaj aj funguje a skor podla toho sa riadit.
Ale však tie dezinfekcie, to zase nie je taká položka, že keby ste aj nekupovali hneď tú najlacnejšiu, tak to zase nejak nenaruší rodinný rozpočet. A nemyslím si, že tiež nejak často sa používa taká dezinfekcia. To musí byť ozaj človek nešikovný, aby ju pravidelne využíval. Tým nechcem ale povedať, že nie je dobré ju doma mať pre každý prípad
Tak to isto hej, lebo ked nie je dezinfekcia, tak mnoho krat ostava na jej nahradu len nejaka palenka a to uz teda poriadne stipe a teda aj zbytocne je sa takto tryznit, ked netreba. Ale co som chcela, ake velke balenia mavate tak najcastejsie doma? Teda neviem, ci sa vobec moze dezinfekcia pokazit
To si nechcem ani predstaviť, že by som dieťaťu na rozbité kolená mala liať pálenku, to len tá predstava je hrozná.
nooo teraz uz nie ale kedysi neboli take moznosti co sa tyka dezinfekcii, ake su teraz. inak nemate v talone taku, co by teda moc nevysusovala rany a pokozku samotnu?
Preco by sa to malo diat? Vsak nedavas si dezinfekciu len tak na pokozku. Keby bola rec o takej, co sa vsade v obchodoch ruky pri vstupe este donedavna dezinfikovali, tak okej, to nepoviem. Ale toto je skor myslene tak, ze pri nejakom uraze alebo poraneni.
1 odpoveďvies co, by si sa cudovala, uz som raz taku mala, ked som bola po operacii a napriklad mne nesadla, ako nestipala ale fakt sa mi na tej rane robili az supinky… ty pouzivas teda aku? mohla by si dat dobry tip
No fuuuuha, tak to musela obsahovat podla aj nejaky alkohol alebo nieco, ked ti to takto vysusilo pokozku a dorobilo taku galibu. Clovek si chce pomoct a vlastne si este viacej takto uskodi.
Tiez by som povedala, lebo vsak inak to nema podla mna preco vysusat pokozku. Teda myslim si tak aspon. Zase nemam toho vyskusaneho tolko. Nieze by sme nemali doma doteraz kadejake dezinfekcie, ale chvalabohu sa mi urazy a poranenia a taketo drobnejsie zranenia vyhybaju. Asi som az moc opatrna alebo co
heh asi hej ale tak ber to tak, ze je to proste stastie, ziadnemu zraneniu sa asi clovek proste nepotesi a duplom ak sa nieco stane napriklad detom
ale to aj ja mam taku kamosku, co nemala nic zlomene, nebola v nemocnici, nemarodila nejak dlhodobo, proste nic taketo. to ked mi hovorila, ze ona ma doma jedine tak tabletky od bolesti a od teploty, tak som sa len smiala, ze keby videla tie moje zasoby, na vsetko mozne mam volaco v repertoari
A tak podal mna nejaky ten zaklad ako lieky od bolesti, obvazy, leukoplasty a dezinfekcia, tak to si myslim, ze je taky zaklad, ktory by mal mat doma kazdy jeden
uz aj ja som sa tak naucila, ja som vecne po susedoch zhanala, ked bolo nieco akutne treba. ale vsak to zase nestoji tolko a vydrzi to dlho, takze sa vyplati investovat tych par eur.
1 odpoveďNeboj sa mna to tiez cas naucil, lebo ako pri niecom sa dalo ako tak improvizovat, no boli aj stavy, ked uz to take lahke nebolo xixi a to sa clovek aj sam za seba tak trocha hanbil, ze to doma nema