Ako ošetriť najbežnejšie úrazy na výlete

Hej hej, hlavne je aby nieco bolo doma. U nas si to tak nejak aj priebezne kontrolujem, co sa teda hlavne datumu spotreby tyka

Mne sa koľko krát stalo, že sme už mali dezinfekciu po expirácii, ale tak čo už. Kúpila som druhú, no túto som aj tak ešte pre istotu nechala

A tak ono ani lieky sa hneď nepokazia, keď im skončí záruka. Však to zas nie je, že by to zo dňa na deň začalo byť pokazené odrazu. To aj keby si použila takúto, čo už je po nejaký čas, tak si myslím, že stále lepšie ako nepoužiť žiadnu.

Jasné. ako ja už som zopár krát bola nútená použiť aj takú, čo bola po expirácii a nestalo sa s ranou prakticky nič, takže pohodka

My tiež máme toma po expiráci a používame normálne. Stále to dezinfikuje takže minieme a kúpime novú:-)

tak ono to zase nema preco stratit ucinok podla mna. nejaky cas to isto bude fungovat. vsak keby s tym nieco bolo v neporiadku, tak to rychlo spozorujes po aplikovani na poranenie heh.

jedine co by sa mohlo stat, ze by to stipalo a to by som hned asi oplachla. lebo ak raz nestipe, tak potom asi fakt nie je nieco v poriadku

to aspon teda spoznas, ze uz s tym nieco nie je okej. ale tak ked dodrzis skladovanie a dobu pouzitia, ktora sa uvadza, ze kedy je to este okej, tak nemas do pokazit. a presne takto, ze ked budes citit, ze nieco boli, stipe, tak tak to veru pri tomto betadine byt nema.

Ešte mi napadlo, že asi má to aj vplyv to, že či máš už tú dezinfekciu otvorenú alebo ešte nie. Lebo tak otvorené vydrží kratšie, to je jasné.

ja mam taky zvyk, ze toto proste neriskujem. je po datume ci uz jedlo, potraviny, kozmetika, lieky, tak to vyhadzujem a kupim radsej nove. vsak nic nie je zase take drahe, aby som ja riskovala zdravie alebo co :slight_smile:

Však to je dobrý zvyk. Aspoň vieš, že všetko, čo máš doma je okej - použiteľné. Akú tú dezinfekciu zvykneš kupovať, ak sa môžem opýtať? A kupuješ kde? V lekárni, či skôr online?

Ja som si napriklad tak navykla, ze pokial sa da, tak aj objednavam z netu. Lebo je to proste rychlejsie a sikovnejsie ako behat po obchodoch a motat sa medzi ludmi. Teraz zase take nejake chorobne obdobie, ze sa mi to uz niekolkykrat potvrdilo, ze mi je takto lepsie nakupovat. Akoze samozrejme, ze ked nieco potrebujem hned, urgentne, tak to idem do obchodu.

tiez som na tom tak isto, kolko krat sa mi proste nechce a zvlast v lekarni sa melie najviac chorych ludi, tak tie volno predajne lieky si kupujem tiez cez internet a mam pokoj, nemusim nikam chodit a vsetko mi to prinesie kurier az domov

podla coho si vyberate, ze odkial objednate? mate nieco overene alebo podla ceny sa riadite?

Vieš čo, ja napríklad kupujem normálne v lekárni, málokedy takéto veci objednávam z netu. Lekáreň mám po ceste, keď idem na nákup, tak mi príde zbytočné objednávať. Ale akože nájdeš v pohode na hocijakej stránke, potom už len keď tak si ceny porovnať.

Zase v niektorych pripadoch nie je podla mna najlepsie riadit sa cenou. Lebo tak niektore dezinfekcie mozu byt ucinnejsie ako ine a budu o nieco malicko drahsie. Takze skor si sledovat, ze na co ju chces pouzivat.

ved jasne, pokial ide o taketo veci, ako su nejake lieky, vitaminy, lieciva, doplnky a podobne, tak to som uz davno si uvedomila, ze netreba pozerat na cenu. treba si pozriet, co ma ake recenzie napriklad, co naozaj aj funguje a skor podla toho sa riadit.

Ale však tie dezinfekcie, to zase nie je taká položka, že keby ste aj nekupovali hneď tú najlacnejšiu, tak to zase nejak nenaruší rodinný rozpočet. A nemyslím si, že tiež nejak často sa používa taká dezinfekcia. To musí byť ozaj človek nešikovný, aby ju pravidelne využíval. Tým nechcem ale povedať, že nie je dobré ju doma mať pre každý prípad :blush:

Tak to isto hej, lebo ked nie je dezinfekcia, tak mnoho krat ostava na jej nahradu len nejaka palenka a to uz teda poriadne stipe a teda aj zbytocne je sa takto tryznit, ked netreba. Ale co som chcela, ake velke balenia mavate tak najcastejsie doma? Teda neviem, ci sa vobec moze dezinfekcia pokazit

To si nechcem ani predstaviť, že by som dieťaťu na rozbité kolená mala liať pálenku, to len tá predstava je hrozná.