Pokračovať v diskusii 240 odpovedí
Mar '07

janka_anonym

Ahojte,
musim uznat, ze vas clanok je velmi dobry, dlhe roky som sa “motkala” okolo homeopatie, ale v poslednej dobe som sa stala jej zastancom, predsa je to ine ako tlacit do seba antibiotika a lieky co nam vela zdravia neprinesu. dufam len, ze sa to rozsiri aj dalej a ze nam o homeopatii budu radit aj prakticki lekari.

2 odpovede
Mar '07

sivekova_sivekova.sk

Dúfam, že homeopatia si nájde svoje miesto aj u nás.

Apr '07 ▶ janka_anonym

evica_anonym

ahoj janka,

z tejto oblasti a o moznostiach liecby tymto a podobnymi sposobmi je pomerne malo informacii.
pokial by si vedela odporucit kvalitneho lekara alebo zariadenie zamerena na liecbu homeopatickou metodou alebo inymi alternativnymi sposoby budem ti velmi vdacna za info. vopred dakujem, evica

Apr '07

smiesko.peter_centrum.sk

Dobrý deň, mám pár poznámok na daný článok, pretože sa denne stretávam vo svojej praxi s danou problematikou. Podľa môjho názoru by mala mať homeopatická liečba svoje hranice v ktorých sa môže pohybovať. Snaď nechcete tvrdidiť že sa bakteriálne ochorenie dá vyliečiť hom.liekmi,alebo astma,srdcová nedostatočnosť,psychické poruchy atď. V 98% doporučujú tieto lieky praktický lekári ako súčasť liečby s liekmi klasickej medicíny, ktorej dokázané účinky sa pripisujú homeopatií.Skúste liečiť cukrovku homeopatiou…Mám pocit že veľa krát sa “zneužíva” efekt že pacient príde ku doktorovi.Ak by som si mal vybrať odborníka klasickej medicíny a homeopata.Vyberám prvú možnosť.A ešte jedna poznámka.Pani doktorka lekárske tajomstvo sa vzťahuje na konkrétneho pacienta nie na všeobecnú diagnózu.Ľudia veria rôznym veciam, ale ak je veľmi zle pomôže iba klasická medicína ku ktorej patrí aj chirurgia.Ľudia hladajte klasických odborníkov a pokiaľ vám pomohla homeopatia,potom bol lekár dobrý psychológ…

2 odpovede
Apr '07 ▶ smiesko.peter_centrum.sk

danusa_anonym

Homeopatiká sa neordinujú na diagnózu.
Lekár nebude liečiť homeopatikami nezvratné poškodenie tkaniva, ktoré si vyžaduje substitúciu alebo samotnou homeopatiou riešiť fraktúru… Homeopatiká majú schopnosť “len” naštartovať porušené vlastné obranné mechanizmy pre návrat zdravia. Teda ozaj majú svoje limity. A čo sa týka vlastných diagnóz, poznám veľmi dobré výsledky za podpory homeopatík, po ktorých mohli byť ostatné užívané lieky zredukované, alebo vysadené. Obyčajne nejde o súčasné naordinovanie oboch liekov. Častejšie vyhľadajú túto liečbu tí, ktorí sa napriek dlhodobej klasickej liečbe necítia dobre. Ako príklad uvediem liečebný úspech homeopatického lieku u pacientov, ktorí majú pálivé bolesti v hrdle počas ožarovania a ozaj iné možnosti úľavy nemajú, ani s dobrým psychológom by to nešlo.

1 odpoveď
Apr '07 ▶ danusa_anonym

mgr-peter-smiesko_anonym

Viete ide ma poraziť keď si pozriem ako rýchlo ste zareagovali na môj príspevok a pritom na komentár o antibiotikách ako liekoch, ktoré nám aj tak nepomôžu ste reagovali ďakovne.To že sa fraktúra nedá liečiť homeopatikami je samozrejme. Nezvratné poškodenie tkaniva sa nedá liečiť žiadnymi tabletami.To je taky argument že…Hovoril som o odborníkoch ktorý poznajú aj diagnózy aj liečivá.Ano aj taký sú…

1 odpoveď
Apr '07

mgr-peter-smiesko_anonym

Nechcem byť už neslušný lebo máme demokraciu a ja Vám Vašu slobodu názoru brat rozhodne nechcem,ale tak ako sa začínajú praktický lekári miešať do homeopatie mali by aj homeoopati podporovať nezastupiteľné miesto klasickej medicíny a nie vytĺkať kapitál na zlyhaní po vacsine praktického lekára, po ktorého preskripcii sa naozaj niektoré lieky dajú vysadiť aj bez homeopatík.Ale to už je o inom. Homeopatia ma svoje miesto ale treba ho pomenovat v reci medicíny,pretoze inak je to velmi zahmlene. Zoznam diagnoz je velmi rozsiahli takze okruh pri ktorých je mozna homeopaticka pomoc sa da stanovit.Potom by nebol nadpis Homeopatia vs klas. medicina.

1 odpoveď
Apr '07

janka_anonym

Prave som si prečítala príspevok pána doktora Smieška, a nedá mi nezareagovať, to že homeopatiká pomáhajú nie je vdaka doktorom, ktorí posobia ako psychologovia, jedna vec je ta, že ked pride pacient k praktickemu doktorovi, ani ho poriadne neprehliadne a predpise mu hned silne antibiotika… prikladom som aj ja, uz vela krat som bola chora, raz chripka, raz angina, raz nadcha…a na vsetko mi dali antibiotika a pravdu povediac tie iste. mám pocit ze doktorom ani nejde o to, aby predpisali to co naozaj lieci, ale to co sa im hodi…nebudem vysvetlovat preco a ani sa tu s nikym hadat, jasne ze doktori zastavaju svoje nazory a nemenia ich…a pravda je ze nie vsetko sa da homeopatiou liecit, ale dajme jej aspon sancu, ked vidime dobre vysledky. neodsudzujme hned nieco nove (aj ked homeopatia nou nie je)aj ked by nam to mohlo pomoct, som za to, aby si to kazdy vyskusal, neublizi to a mozno to vela ludi presvedci ze pchat do seba same chemicke veci ako antibiotika tiez vzdy neprinasa svoje ovocie. ja tiez neverim na zazraky, ale povedzte mi, preco potom pred napr. tak 40 rokmi ludia jedli mast, tucne maso, pili sirupy, nepoznali diety a rozne farmaceuticke vyrobky, jedli to co im priroda nadelila a vsetci boli spokojni. teraz je vsetko umele, chemicke a ludia chorlaveju stale viac. mozno sa mylim, ale to je len moj nazor. prajem pekny den.

Apr '07

michal_anonym

Suhlasim s Jankou, moje skusenosti s homeopatiou su tiez pozitivne, vzdy, ked sa objavi co len naznak choroby, nasadim homeopatika a do 1-2 dni som znovu fit. Za poslednych 8 rokov som s chorobu lezal asi raz, kym predtym to bolo pravidelne raz, dvakrat roka. Kazdy si musi nazor urobit sam, najlepsie na zaklade praktickych skusenosti a nie na zaklade teoretickych poznatkov. Ovela lahsie je nevyskusat a povedat toto nefunguje… Kazdy sa samozrejme musi rozhodnut sam, ale podla mna sa cim dalej, tym viac ludi bude obracat na homeopatiu a alternativne formy liecby.

Apr '07

roman_anonym

ahojte, ja som s homeopatiou zacal nenidavno,aj to som vlastne nechcel, lebo som ju uz dopredu odpisal, neveril som ze by mi to mohlo pomoct, nejake bylinky a neviem co este. ale tuto zimu som ako kazdu zimu mal chripku ale taku riadne silnu, ze som uz sam nevedel ako sa jej zbavait. samozrejme k lekarovi som siel a dal mi antibiotika, no tie vobec nezabrali, potom mi dal druhe… nakoniec sa mi kasel usadil riadne na prieduskach a niekedy som nevedel ani hovorit a dychat. Moja mama pozna jednu zenu co sa venuje homeopatii tak mi priniesla nieco co mam cmulat pod jazykom a ze to by mohlo zabrat, nechapal som…asi po 3-4 dnoch kasel presiel a ja som spokojny a zdravy. mozno to nebolo tym, a mozno hej…ale ja som zrazu pochopil, ze aj nieco co vela ludi odsudzuje a malo pozna moze mat nieco do seba. ked nabuduce ochoriem, dufam ze to skoro nebude, tak asi zacnem rovno homeopatiou…vrele odporucam !!! a nie je to psychlogicky jav, ale suhlasim s jankou a michalom, treba to vyskusat, nenutit ludi…kazdy sam zisti a bude moct porovnat…a este cosi, vzdy ma po liekoch bolel zaludok…bolo to strasne, a po homeopatikach nie!

Apr '07

mima

Dobrý deň pani Siveková,dostala som na Vás odporučenie od jednej dobrej duše.Chcela by som sa Vás opýtať na takýto problém. Mám 25-ročného priateľa,ktorý mal minulý rok vážny úraz, skočil do bazéna. Poranil si krčnú chrbticu a miechu, dolné končatiny má úplne ochrnuté a horné čiastočne, je na lôžku a veľmi by som mu chcela pomôcť, už nevieme kam sa máme obrátiť. Chcem sa opýtať, či by sa mu dalo pomôcť prostredníctvom homeopatie. Ďakujem.

1 odpoveď
Apr '07 ▶ mgr-peter-smiesko_anonym

danusa_anonym

Nikdy som nezatratila klasickú medicínu, či jej liekov, a ani som sa nevyjadrila voči nej hanlivo. Ani tu ani v prednáškach pre kolegov. Preto sa sama čudujem, prečo autor rozhovoru uviedol tento nadpis. Homeopatiu vnímam ako budúci nový medicínsky smer, aj keď jeho pravidlá preskripcie liekov sú úplne iné ako pravidlá v klasickej medicíne. A čo sa týka okruhu diagnóz, určite sa bude dať nájsť kompromis, i keď diagnostika v rámci homeopatie ozaj nie je založená na diagnózach ako ich poznáme v klasickej medicíne.

1 odpoveď
Apr '07 ▶ mima

danusa_anonym

mima,
priateľ má veľmi pravdepodobne trvalé poškodenie a takéto zranenia dnešná medicína nevie vyliečiť. Na otrasy nervovej sústavy a následky pádov, ktoré prinášajú mnohé funkčné poruchy dobre zaberá niekoľko homeopatík- Arnica, Natrium sulfuricum, Hypericum…, podľa následných prejavov, ale to sa netýka nezvratných zmien v oblasti miechy.

Apr '07 ▶ danusa_anonym

michal_anonym

Ja si samozrejme uvedomujem, ze homeopatia nie je vsemocna a bez klasickej mediciny by vela zdravotnych problemov nebolo mozne riesit, nadpis clanku mal len podnietit diskusiu na tuto temu, mozno byt trochu provokativny, co sa myslim celkom podarilo. Zamerom celeho rozhovoru aj diskusie bolo uviest niektore fakty na spravnu mieru a nadpis mal prispiet k tomu, aby si ho najviac ludi precitalo. Kazdy nazor v rozhovore aj v tejto diskusii je cenny a podla mna vela ludom pomoze, co je poslanim celeho portalu.

Apr '07

bokova-eva

Podakovanie…

Mozno sem moj e-mail nepatri, ale predsa som si touto formou dovolila podakovat pani Dr.Stefakovej z Nitry,ktora mi ak poviem, zchranila zivot, urcite neprezeniem.Mala som uz taku alergiu na potraviny, ze som skoro nic nemohla jest.Patri jej moja velka vdaka aj obdiv.
Eva

Apr '07

danusa_anonym

Romanovi, Michalovi aj Bobkovej Eve za podelenie sa so skúsenosťami

1 odpoveď
Apr '07 ▶ danusa_anonym

danusa_anonym

Bokovej

Apr '07

stt-1942007

Z mnohých odpovedí autorky tohto článku vyplýva, že homeopatický predpis nie je zhodný s princípami predpisu alopatických liekov, nie je viazaný na diagnózu, pri homeopatickom pohovore sa nerobia sa laboratórne vyšetrenia,… Sú potom na mieste otázky: - prečo mnoho konvenčných lekárov nechce akceptovať homeopatiu?, - prečo homeopati lekári nechcú akceptovať nelekárov-homeopatov? Stanovisko, že liečenie je určené lekárom je výsledkom snahy našich lekárov homeopatov, oni si sami pre seba vyhradili toto právo. Vo svete je veľmi veľa klasických homeopatov nelekárov. Dokonca mnohí svetovo známi lektori prednášajúci v minulosti na kurzoch pre našich lekárov boli homeopati –nelekári. Pre klasických homeopatov, ktorí nemajú profesionálne medicínske vzdelanie je pri EU vytvorená organizácia The European Council of Classic Homeopathy (ECCH). K otázke ceny: Cena homeopatického vyšetrenia- liečenia napriek nízkej cene lieku je pomerne vysoká, pretože sa platí aj za vedomosti daného homeopata a treba počítať aj s opakovanými kontrolami. K otázke nespokojnosti pacienta: Európska únia a teda aj Slovensko má vo svojej legislatíve zapracovanú Chartu práv pacienta a tiež ochranu práv zabezpečuje Asociácia na ochranu práv pacientov (AOPP).
Každý človek, nielen lekár, by mal vykonávať svoju prácu podľa pravidiel daných zákonmi, etickým kódexom.

Apr '07

palo_anonym

Z clanku som sa tiez dozvedel, ze nevadi ked sa podavaju pre dany problem nevhodne homeopatika, nemaju vedlajsie ucinky a pod. Staci si s pacientom pokecat zobrat 200 az 2000Sk a niecomu dat na zaklade pocitov… Celkom verim ze homeopatika nemaju neziaduce ucinky, kedze nemaju ziadne preukazane ucinky(okrem placebo efektu). To sa rovno mozem napit cistej vody. Ale biznis je to dobry ako podobne “vedecke” metody.
Este sa cuduju, ze to nepreplacaju poistovne…

1 odpoveď
Apr '07 ▶ palo_anonym

danusa_anonym

Nemožno hovoriť o vedľajších účinkoch u homeopatík, pokiaľ sú podávané podľa pravidiel správneho výberu lieku na základe totality príznakov(nie pocitov) a v správnom čase. Určite klasický homeopat nepodá nesprávny liek pre daný problém. Nemusí vždy pokryť celú totalitu, preto sa dostatočný výsledok ani nedostaví a taký liek neopakuje.
K ostatným poznámkam asi netreba odpoveď, aj tak nejde o otázky.

Apr '07

eva_180

Dobrý večer pani Siveková. C hcem Vás poprosiť o radu.Dá sa pomôcť homeopatiou aj pri chudnutí? Ak áno, aký prípravok by som si mala kúpiť a ako ho užívať. Máte s podobným problémom skúsenosti? Ďakujem Eva.

1 odpoveď
May '07 ▶ eva_180

danusa_anonym

Eva, homeopatia nedokáže riešiť samotnú diagnózu, teda ani obezitu, ktorá má viacero možných príčin aj typov. Ale homeopatických liekov, ktoré pomáhajú upraviť aj nadváhu je dosť.
Skôr Vás ale zaujíma fytoterapia, ktorú by ste užívali a v nej poznám len jediný produkt, o ktorom sa hovorí, že pomáha upraviť nadváhu, Fucus vesiculosus (chaluha) a u nás je prítomná v zelenom čaji vo vrecúškach.

May '07

marika_28

Dá sa homeopatiou liečiť aj idiopatická fibróza plúc? Liečba klasickými liekmi, ktoré jednu chorobu potlačia, ale ďalšie vyvolajú /kortikoidy/, ma nepresvedčila a preto sa radšej neliečim.

1 odpoveď
May '07

melania_anonym

Chcela by som vedieť, či sa dá homeopatiou liečiť myom.

1 odpoveď
May '07

marika_29

Dobrý deň, mám psoriázu asi 15 rokov vo vlasatej časti hlavy. V poslednej dobe mi hormonálne masti zaberú nanajvýš na 2-3 dni. Chcela by som sa opýtať, aké sú možnosti liečby psoriázy homeopatiami a na koho sa mám obrátiť - bývam v Bratislave. Jedna tiež “psoriatička” mi odporučila liek MEZEREUM - potenciu 12. Dá sa voľne kúpiť a je naozaj vhodný?

2 odpovede
Jun '07 ▶ marika_29

paula_anonym

Ahoj ja mam tiez psoriazu asi 13 rokov a tiez vo vlas.casti.Doteraz som stale uzivala vselijake masticky typu Belosalic atd…ale ak som si to vyliecila mastickami, tak to trvalo max.tyzden a znova sa mi to objavilo./to ani nehovorim aky problem som mala to vymyt z vlasov/Nikdy som nemala pokoj na pol roka ako mavaju ostatni.A preto,ze to obsahuje hormony tak som s tym prestala-aj tak to nemalo vyznam.Teraz uzivam sprej SKIN-CAP pretoze neobsahuje ziadnu hormonal.zlozku,mozem ho uzivat dlhodobo a robi mi velmi dobre.Takze asi rok uzivam iba toto.

Jun '07 ▶ marika_28

danusa_anonym

Pľúcna fibróza je závažná choroba, ktorej treba venovať liečebnú pozornosť. Schovať sa pred liečbou nie je riešenie. Keby som ja mala podobné ochorenie, určite by som zvolila obidva spôsoby liečby.

Jun '07 ▶ melania_anonym

danusa_anonym

Liečba myómu ako taká sa homeopatiou v pravom slova zmysle nevykonáva, ale pacientke, ktorá má aj myóm môže správny homeopatický liek pomôcť k celkovému vyliečeniu, teda aj k odstráneniu myómu.

1 odpoveď
Jun '07 ▶ marika_29

danusa_anonym

Vaša diagnóza je pomerne rozšírená v populácii, preto si neviem predstaviť, že by všetci mali dostať Mezereum, len preto, že tento liek má afinitu k pokožke na vlasatej časti hlavy. Preto doporučujem navštíviť homeopata, s ktorým spoločne nájdete najvhodnejší liek pre Vás. V Bratislave je ich určite viac ako 20.

Jun '07

misa_9

dobry
existuju nejake homeopatika urcena na epilepsiu???
dik

1 odpoveď
Jun '07

mirka_anonym

máme 3 ročnú dcérku s nezhubným nádorovým ochorením v oblasti tváre (spodná sánka), ale nádor je agresívny a ,vyžiera jej kosť-sánku,má ju už veľmi tenkú a onkológovia sa boja že o kosť príde.Áj v prípade podania chemo terapie nádor bude pomaly rásť stále. Nádor je veľkosti vajca a nedá sa operovať lebo narastie nový a väčší. Malá je zatiaľ bez bolestí a teplôt. Chceme skúsiť homeopatiu. Môžete mi niekoho odporučiť alebo poradiť ?

3 odpovede
Jun '07 ▶ mirka_anonym

medunka_anonym

Ahoj, Mirka, v takomto prípade sa nedá spoliehať na jeden druh liečby, treba to riešiť komplexne, a je toho dosť, čo sa dá urobiť na zlepšenie stavu.
Ak ubúda kosť, znamená to poruchu v hospodárení s vápnikom, čo je spôsobené na jednej strane jeho nízkym príjmom, na druhej zlým vstrebávaním v hrubom čreve.
Príjem netreba riešiť mliekom ani tabletkami, najlepší je čaj rooibos (aj porcovaný) - cca pol litra denne.
Vstrebávanie sa zlepší, ak bude užívať kyselinu listovú - napr. bio-folic - jednu tabletku pred spaním. Prírodné zdroje (šalát a pod.) nestačia.
Nepriateľom vápnika je kola a všetky nápoje obsahujúce kyselinu fosforečnú a kyselinu citrónovú, lebo kyseliny organizmus neutralizuje práve vápnikom, a keď je ho málo, ťahá ho z kostí.
Okrem rooibosu ju skús navyknúť na mrkvovú šťavu - neutralizuje kyseliny a dodá minerály. Aj osladená melta je dobrá (radšej bez mlieka - “kávička”), lebo pomôže napraviť trávenie - môže byť aj studená.
Vyzerá to veľmi jednoducho a lekári ťa budú odrádzať, že to nepomôže, ale nedaj sa, stojí to zato, mám to vyskúšané v rodine. Chemoterapiu samozrejme treba absolvovať.
Držím vám palce a želám veľa trpezlivosti.

Jun '07 ▶ misa_9

danusa_anonym

okolo 100 druhov sa používa pri epileptických záchvatoch

Jun '07 ▶ mirka_anonym

danusa_anonym

Ťažko je niekoho doporučiť, keď ste nenapísali odkiaľ pochádzate.

Jun '07

lucia_140

obrý deň,
chcela by som sa opytať, či je homeopatia vhodná aj pre novorodencov.
Máme 4 týždne a trápia nás bolesti bruška (vychádza mi to na koliku).

Ďakujem vopred za odpoveď.

1 odpoveď
Jun '07 ▶ lucia_140

danusa_anonym

Áno, aj koliky u novorodencov sa dajú výhodne ovplyvniť, ale mal by vhodný liek doporučiť lekár, ktorý dieťatko vyšetril, aby sa nezanedbali prípadné iné diagnózy. tých liekov je viac, podľa reakcie dieťatka, hodiny vzniku kolík, možnosti zmiernenia…- napr. Lycopodium, Magnesia phosphorica, Chamomilla…

Jul '07

vladka_8

Dobrý deň,prečítala som si niekoľko príspevkou,ktoré tu píšete tak by som aj ja rada reagovala.Istý lekár nás odporučil,aby sme rozmýšlali nad homeopatioou ako nad klasickou liečbou.Týka sa to maminy,ktorá
sa psychicky zrútila (neviem či to tak môžem nazvať).Veľmi rada by som jej pomohla…Dajú sa aj takéto psychické problémy riešiť homeopatiou?Zatiaľ postupujeme klasickou liečbou ale myslím,že to nesmeruje zatiaľ tou najlepšou cestou.
Ďakujem

1 odpoveď
Jul '07 ▶ vladka_8

danusa_anonym

Ak je homeopatický liek, ktorý má vo svojom obraze prejavy podobné aké má Vaša mamina, tak pomôže.

Jul '07

alenka_8

Poradte mi prosím homeopatiká na depresie a psychyckú vyčerpanost. Užívam aj klasické lieky.dakujem

1 odpoveď
Aug '07

jana_anonym

Dobrý deň. Aj ja som začala chodiť k jednej homeopatičke,ktorá lieči klasickou homeopatiou.Najprv som začala klasickou medicínou.Nedarilo sa mi otehotnieť a tak som skoro rok musela brať všeliaké hormóny.následne som aj otehotnela ale bohužiaľ aj potratila. Homeopatička ma vraj podaním lieku od hormónov očistila a po podaní konštitučného lieku by mal nastař ozdravujúci proces. Chcela by som sa spýtať, že ak mi lekár znovu predpíše nejaké hormóny, či ich můžem užívať spolu s homeopatikami alebo sa tieto dve veci vylučujú. Ďakujem.

1 odpoveď
Aug '07 ▶ jana_anonym

silvia_83

Dobrý deň Janka, ja chodím k homeopatovi už štvrtý rok a moja liečba je veľmi úspešná.Mala som nabeh na astmu a homeopat ma dal dokopy. Len ti poradím nemiešaj homeopatické lieky s inými liekmi, nemá to potom ten 100% účinok. Je to veľmi ťažké ale mne sa to darí a som OK. Silvia

Aug '07 ▶ mirka_anonym

silvia_83

Ahoj MIrka ja chodím už 5 rok k homeopatovi.Skús sa informovať Dr.Herman v medicínskom centre na štúrovej ul. v Bratislave, ak nie si z Bratislavi skús mi napísať a pokúsim sa zistiť kontakt na iných.
Dcérke držím palce aby jej homeopatia pomohla ja som mala astmu a mne homeopatia pomohla.

Aug '07 ▶ alenka_8

danusa_anonym

Ako ste sa dočítali v úvodnom článku, tak homeopatiká na depresiu, teda na diagnózu neexistujú. Ale samozrejme sú homeopatiká, ktoré vo svojom obraze majú aj časť smútku, zármutku, plačlivosti, nechuti čokoľvek robiť, ani žiť… ale je ich príliš veľa

Aug '07

largia_anonym

verim ze homeopatika zaberaju moja dcera mala kasel trvalo to uz dlho lekarka ju liecila biseptolom uz som bola zufala tak som sla do lekarne ze skusim neaky bylinkovy sirup lekarnicka mi poradila stodal a bola som prekvapena za tri dni jej sirup zabral takze som sa presvedcila ze homeopatika zaberaju a pouzivam ich

Sep '07

miroslav_anonym

Chcel by som sa opytat p.dr.Sivekovej,ci EAV-L metodou sa da vyrobit plnohodnotne homeopatikum a ako sa stavia k tejto metode klasicka homeopatia.

2 odpovede
Sep '07 ▶ miroslav_anonym

danusa_anonym

Uspech v liecbe pomocou klasickej homeopatie vychadza z niekolkych predpokladov, pricom sa kladie doraz na spravne pripraveny liek. Presny postup je uvedeny v platnom liekopise.
Predmetom studia a praxe klasickej homeopatie nie je kritika, ani skumanie inych technik, ci liecebnych postupov.

Sep '07

trinity

Pracujem v jednej nemenovanej spoločnosti ako operátor, predajca teda robím telemarketing. V súčasnosti mi robia problém hlasivky, teda keď dlhšie hovorím so zákazníkom chrípe a vynecháva mi hlas. Včera som bola u obvodnej lekárky, kt. ma poslala ku krčnej lekárke a na pľúcne. Nikto mi nepredpísal žiadne lieky ani neodporučil čo by mi pomohlo, vraj mám všetko v norme. Akurát ma postúpili na lekárku čo robí hlasové cvičenia … Tým som sa chela dostať k tomu že som šla do lekárne kde som si kúpila prieduškový čaj a na hlasivky HOMEOVOX (Laboratoires - BOIRON). Dnes v práci sa ma kolegyňa pýta či som chorá keď užívam HOMEOPATIKÁ veď ja ani vlastne neviem čo to je, či mi to dokáže pômocť, či to nemá na mňa nejaké hormonálne účinky, či mi to neuškodí atď. Dá sa mi podať bližšie vysvetlenie?

1 odpoveď
Sep '07

hanka_15

Prosim vas dá sa aj zavislosť od alkoholu vyliečiť pomocovu homeopatik

1 odpoveď
Sep '07 ▶ miroslav_anonym

petra_anonym

dobry den.reagovat velmi neviem,ale prosila by som o radu.som tehotna v 9-tom tyzdni,mierne prechladnuta,najviac citim v prieduskach tlak.chcela by som sa spytat ci mozem pouzivat volnopredajne homeopatikum v tehotenstve a ci by ste mi nemohli poradit neaku homeopaticku.najlepsied bratislava,samorin,dunajska streda.DAKUJEM!

Oct '07

mirka_82

ludkovia homeopatia je zazrak.ja som mala depresiu a neurozu 10 rokov a az homeopatia mi pomohla teda konkretne ten lekar.len sa so mnou porozparaval a bola som ok.od toho dna nemam zenske problemy a nelamu sa mi nechty.odporucam kazdemu!!

2 odpovede
Oct '07 ▶ mirka_82

slavo_6

porad mi toho lekara.dakujem a daj mi na neho kontakt.ahoj

Oct '07

danka_anonym

Pani doktorka, je mozne kombinovat homeopatiu s pripravkami firmy Energy? Alebo radsej bud jedno alebo druhe?

1 odpoveď
Oct '07

zita_anonym

alkoholizmus sa da liečiť homeopatiou alebo tam musi byt iba pevná vôľa.

1 odpoveď
Oct '07

peter-sahajda

Ponuknem dalsi pohlad resp. skusenost
a to na adrese http://www.jezis.cz/j2/app2/detail.asp?id=215

Pekny den prajem

2 odpovede
Oct '07 ▶ peter-sahajda

eva_anonym

Ľudia, ani nestrácajte čas čítaním článku na uvedenom linku, je to napísané sektárskym spôsobom obdobným článkom “vesmírnych lidí”. Ale na pobavenie je to celkom dobré.

Oct '07

debora_anonym

Aby ste sa stali “uspesnym homeopatom” nepotrebujete diplom ani titul MUDR.
Je smutne, ze pani doktorka predava nevedomym ludom liecitelske metody zalozene na okultnych praktikach.Homeopatia sa zaraduje sa medzi alternativnu medicinu, ktora je momentalne “in”

“Zakladatel homeopatie S.Hahnemann vybudoval svoje poznanie z poznatkov vtedy veľmi rozšíreného prírodného náboženstva. Od svojho mladého veku až do svojej smrti bol verným prívržencom deizmu a clenom slobodomurarskej lóže.
I dnes sa homeopatia realizuje na základe rovnakých princípov ako v čase Hahnemanna. Reprezentanti tejto metódy jeho stanoviská stále považujú za platné. No takmer všetci jej zástancovia sa vyhýbajú metafyzickým slovíčkam pána Hahnemanna. Zabúdajú pritom, že bez duchovných predstáv jej zakladateľa je fungovanie homeopatie nepochopiteľné. Aby výklady zodpovedali vedeckému mysleniu 21. storočia, pôvodné duchovne založené vysvetlenia zatajujú a nahrádzajú novými „vedeckými“ termínmi. Doteraz, takmer o dvesto rokov neskôr, nebol na základe výsledkov výskumu podaný žiaden prírodovedecký dôkaz, ktorý by vysvetľoval základné princípy homeopatie.”

Stanoviská odborných lekárskych spoločností

Stály výbor lekárov európskeho spoločenstva združujúci lekárske organizácie krajín EÚ zaraďuje homeopatiu medzi metódy, ktorých princípy nie sú vedecky doložené. Predstavitelia európskych farmakologických spoločností roku 1992 v Belgirate k nej prijali negatívne stanovisko. Na základe rozboru homeopatických princípov a klinických štúdií ju mnohé odborné lekárske spoločnosti v rozvinutých krajinách sveta odmietajú ako iracionálnu a nevedeckú metódu. Z podobných dôvodov homeopatov a ich spoločnosti vo svete neprijímajú do renomovaných lekárskych spoločností. Slovenská homeopatická spoločnosť nepatrí medzi odborné lekárske spoločnosti. Homeopatia sa na Slovensku môže vykonávať iba ako liečiteľstvo.

Tak sa teda nedajte oklamat !!!

5 odpovedí
Oct '07 ▶ debora_anonym

michal_anonym

Pochybujem, že ktorýkoľvek z argumentov, ktorý používate proti homeopatii zaujíma tých ľudí, ktorým homeopatia pomohla po tom, ako im roky nevedela pomôcť klasická medicína. A osobne si myslím, že pokiaľ bude ľuďom aj naďalej pomáhať, bude im absolútne jedno, či patrí alebo nepatrí medzi odborné lekárske spoločnosti. Myslím, že homeopati sa o svoju budúcnosť obávať nemusia.

Oct '07 ▶ debora_anonym

jozef_anonym

Aj pán Boh, či Ježiš nie sú vedecky, Darvinisticky a podobne dokazovaní a predsa sa na nich obraciame slovne vždy keď je nám ťažko, tak toto nech mi vysvetlí niekto, kto má ústa plné zlosti,… často počúvam, ako veľmi treba liečiteľov , homeopatov, proste ľudí, čo majú bližšie k prírode a možno aj k Bohu pomaličky upáliť, sú to ľudia, ktorí sa bližšie snažia pochopiť niečo čo nám určité spolky prežívajúce dodnes snažia zatemniť, proste snažia sa o bližšiu spätosť s niečim prírodným, ak chcete tvrdiť, že ATB, teda anti(proti)biotiká(životu) je jediné správne na tomto svete, je to vaša voľba, ja vám ju neberiem, neberte vy zase moju,
v renomovaných lekárenských spoločnostiach nie sú homeopati vítaný, je to proste pharma biznis, a ten je jedna veľká mašinéria, často len zneužívaná, dovolenka na Bahamách je určite lákavá, ale za akú cenu, čo na to duša?

1 odpoveď
Oct '07 ▶ jozef_anonym

debora_anonym

homeopatia podobne ako joga ci transcendentalna meditacia slubuje uvedenie do akejsi harmonie s prirodou a kozmickymi silami.Vychadza z okultnych smerov ako astrologia, alchymia, mesmerizmus. Ak si myslite, ze tieto smery maju nieco spolocne s Bohom a krestanstvom tak sa od nich rychlo odvratte a zachrante si dusu.

1 odpoveď
Oct '07 ▶ debora_anonym

jozef_anonym

uhol pohľadu, uhol pohľadu drahá…

Nov '07

ivett_anonym

Zdravim Vas, chcem poprosit, ci nepoznate nejakeho homeopata v Trencine, pp.okoli, lebo moje znalosti su nedostacujuce a obavam sa, ze by som si viac poskodila, ako naopak. Ako dieta som viac nez desat rokov fungovala na antibiotikach, da sa povedat, ze nebol mesiac bez nich. Lekari tuto formu uprednostnuju, preto to dopadlo, ako dopadlo. V 15tich som dostala reumatoidnu artritidu, ktora nakoniec vraj nebola potvrdena, ja mozem len povedat, ze dobrych par rokov trvalo, kym ma prestali boliet klby po celom tele, teraz si malu bolest uz vobec nevsimam. Nazory lekarov ohladne vybratia krcnych mandli sa natolko rozlisovali, ze som s mamou naozaj netusila, co by bolo lepsie, az som si ich na moju ziadost vo veku 22rokov dala odstranit. Odvtedy mam s anginami viacmenej pokoj, vsetci ma strasili, ze mi tie zapaly zidu na priedusky, ale ja mam skor dojem, ze akonahle prechladnem mavam sice castejsie kasel, ako predtym, ale skor hlasivky zlyhavaju, da sa povedat takmer vzdy. Po piatich rokoch musim skonstatovat, ze moj stav sa neporovnatelne zlepsil, uz neviem, co je to bolave hrdlo, da sa mi krasne prehltat, ved necudo, niet mandli :o) avsak tento rok som akasi nachylnejsia na prechladnutie, chytim vsetko, co prebehne okolo, stale sa nemozem zbavit nadchy a zatekania hlienov, sucheho kasla a spominanych problemov s hlasivkami. Znama mi poradila, aby som skusila oscilo a coryzaliu, tak ich beriem treti den, ale myslim, ze nieco robim zle, alebo jednoducho moje telo reaguje podivne, kedze bolo rokmi navyknute na tazke antibiotika. Mavam hnacky, idem na stolicu az 5-6x za den, co za normalnych okolnosti nehrozi, vzdy som bola rada, ze som mala pravidelnu stolicu, tym myslim raz za den. Viem, ze dlzka mojho mailu urcite vela ludi odradi a ze cely tento prispevok uz by mal vnimat moj homeopat, ale ako som spomenula, zatial o ziadnom v mojom mieste bydliska neviem. Okrem toho mam iste kozne problemy, ekzem na chrbte, vraj z alergie na parabeny a histamin (aj ked zacal pred troma rokmi a odvtedy sa ho neviem zbavit) a tazke akne, ktore mi nevedia vyliecit kozni lekari, viac menej na zadku a chrbte, su to velke vredy, z ktorych vyteka az bordova krv a pachne po antibiotikach, co ma zaraza, zaroven to vysvetluje fakt, ako dlho som ich brala, rada by som si svoje telo vycistila od tych jedov, tak hladam cestu, ako na to. Dufam, ze sa prave na tomto fore dozviem viac, vopred dakujem za par informacii, s pozdravom ivett z tn

2 odpovede
Nov '07 ▶ hanka_15

danusa_anonym

Áno, dá sa.

Nov '07 ▶ danka_anonym

danusa_anonym

neviem o tom, že by sa homeopatia minula účinku, ak sa užívajú iné prípravky, teda okrem antibiotík.

Nov '07 ▶ zita_anonym

danusa_anonym

alkoholizmus, tak ako aj iné závislosti vidíme ako seba poškodzujúci mechanizmus, ktorý nemajú zdraví ľudia, preto treba týchto ľudí liečiť. Dobrý homeoaptický liek podporí vlastné obranné mehanizmy a tak by aj chorobný prejav mal postupne ustúpiť.

Nov '07 ▶ ivett_anonym

danusa_anonym

ivett z th,
snáď dostaneš kontakt cez stránky www.homeo.sk
A bolo by dobre vedieť, že odstránením časti, alebo celého orgánu ( napr. mandlí) sa nedá vyriešiť tendencia k zápalovým procesom, tie sa len presunú do inej časti.

Nov '07 ▶ debora_anonym

danusa_anonym

Nebudem reagovať na celý text, aj tak by to nemalo zmysel, ale musím pripomenúť, že homeopatické lieky sú liekmi a podliehajú registrácii v celej EU.

Nov '07 ▶ trinity

danusa_anonym

Homeovox je zložený prípravok, ktorý je dobrou prvou pomocou pri bolestiach v hrdle, zachrípnutí…, ale ťažko povedať , či dokáže odstrániť tendenciu k opakovaniu. A netreba obávať hormonálnych zmien pri jeho užívaní.

Nov '07 ▶ ivett_anonym

kacka_anonym

Ahoj,
ak napises Tvoj email, poslem Ti kontakt na jedneho, u ktoreho som bola a pomohol…:slight_smile:

2 odpovede
Nov '07

jm_anonym

Pani doktorka, názory na homeopatiu sa rôznia. Čo poviete na názor lekárky, ktorá študovala a liečila homeopatiou a na základe vlastných negatívnych skúseností sa s praktikami homeopatie rozlúčila. Ale to jej nestačilo. Svoje skúsenosti popísala a publikovala preto, aby pred homeopatiou a jej škodlivými účinkami naivných a dôverčivých ľudí varovala. Ak sú jej skúsenosti pravdivé (a nemám dôvod neveriť jej osobným skúsenostiam), potom Vy ste lekárka-šarlatánka.

2 odpovede
Nov '07

jm_anonym

Pani doktorka, názory na homeopatiu sa rôznia. Čo poviete na názor lekárky, ktorá študovala a liečila homeopatiou a na základe vlastných negatívnych skúseností sa s praktikami homeopatie rozlúčila. Ale to jej nestačilo. Svoje skúsenosti popísala a publikovala http://www.sekty.sk/c_rubriky.stm?cmd[83]=i-84-40581ff7609e3ebf95c5c620bafc9775&cmd[77]=c-1-2007/2&cmd[80]=c-2-2007/2&cmd[81]=c-1-2007/2 preto, aby pred homeopatiou a jej škodlivými účinkami naivných a dôverčivých ľudí varovala. Ak sú jej skúsenosti pravdivé (a nemám dôvod neveriť jej osobným skúsenostiam), potom Vy ste lekárka-šarlatánka.

2 odpovede
Nov '07 ▶ jm_anonym

jozef_anonym

JM
predpokladám, že ste jedna z tých bytostí, čo sú fanaticky veriaci, a veria v pápeža, kardinála a …, ale v srdci si Boha neosvojili. Pani, neviem či sa mi chce hovoriť o pani, čo takéto bludy písala,teda doktorka, ktorá sa zaoberala homeopatiou a následne tvrdila o negatívnych vplyvoch, hovorila hlavne niečo v štýle ovplyvnenia duše, teda negatívne a Satanistické. Satana vyrobila cirkev, netreba však zabúdať, že aj to bol anjel, padlý, ale anjel, a v Biblii sa píše, že Boh miluje každého, neviem je to tam u vás v tej cirkvi celé nejako domotané, neviete často kto je kto, ale ste manipulovateľný, tam kde idú peniaze zázrakom ide aj cirkev. Moje dieťa vďaka homeopatii žije, malo podľa lekárov pred sebou dva roky života, liečbu ukončili, nevedeli čo ďalej, ale on žije, a ja chválim liečbu zvaná homeopatia,ako človek, ktorý môže stále držať za ruku svoje dieťa a tešiť sa s ním …

1 odpoveď
Nov '07 ▶ jm_anonym

jozef_anonym

nedá mi, musím, Johanku z Arku ste najprv upálili vraj blázon, posadnutá, načo ste ju teda vysvätili, neviete vôbec nič o pravde, ste posadnutý peniazmi a mám zato, že aj vás si vie kúpiť farmalobi, ved načo by inak chodili s taštičkami k lekárovi prednášať lieky, ktoré by mal predpisovať. nechcem za túto cenu ísť na dovolenku, chcem aby lekár určil to čo je dobré pre mňa, nie pre jeho peňaženku. čakám kedy sa vám opätovne zachce upalovať,

Nov '07 ▶ peter-sahajda

jozef_anonym

dík, tvoj článok som komentoval už vyššie, proste grc, pani doktorka je nie osvätená, ale oslepená

Dec '07 ▶ jm_anonym

danusa_anonym

Študujem homeopatiu 17 rokov, lebo pomohla mojim najbližším. A študujem ju poctivo, vrátane filozofie, všetkých možných reakcií a poznám aj veľa vyliečených pacientov. Určite som nepomohla všetkým, ale s takýmito reakciami som sa nikdy vo svojej praxi nestretla. Homeopatia je bežná liečba pomocou liekov, nepoužíva žiadne neštandardné techniky, takže nerozumiem pani doktorke Vlčkovej, ktorá publikuje tieto texty.

1 odpoveď
Dec '07 ▶ debora_anonym

jela_anonym

Debora, prečo ste neodpovedali Jozefi na jeho reakciu o existencii, teda dokázaní existencii Boha? Ja v Boha verím, ale vy tu zlyhávate. Jedná sa o pojem metafyzický, a to aj u homeopatii, teda jedno ako metafyzické pripúšťate, druhé zatracujete, do liečiteľov sa neobúvajte, sú to ľudia väčšinou, lebo aj človek je človekom, o tom si zase prečítajte v Biblii, teda sú to ľudia prevažne s veľkým srdcom a v veľkou charizmou. teda mnoho ľuďom pomohli, a uctievajú a vážia si život, teda ako je to s pojmom duša, či Boh? čo je metafyzika??? tu začnite argumentovať!!!

1 odpoveď
Dec '07 ▶ jozef_anonym

debora_anonym

Vazeny pan Jozef,

naozaj mi neda nereagovat na Vase schizofrenicke prispevky.
Vy verite v Boha, ale neverite v satana. Tak sa potom pytam v akeho boha to vlastne verite? takeho co ste si sam vo svojej mysli vytvorili? Myslim,ze pocitujete nenavist ku vsetkym ktori veria veria v Boha, lebo On je Pravda a vas usvedcuje z vasho hriechu …

Dec '07 ▶ jela_anonym

debora_anonym

Mila Jela asi sme sa nepochopili,

ja sa snazim ukazat ake temne je pozadie homeopatie a co je za tym. Je smutne,ze aj ludia , ktori veria v Boha sa dali oklamat roznymi sarlatanmi a liecitelmi.
Preto pozor na vselijakych liecitelov, ktori mozu mat stenach rozne obrazky svatych a garantovat ze liecia v mene bozom a pritom chcu vas datum narodenia, pripadne pouzivaju kyvadielka, horoskopy a dalsie nastroje okultizmu.
Zapamatajte si jednu vec, cloveka uzdravuje jedine Boh a moze k tomu pouzit cloveka ako nastroj. Tento dar (uzdravovania)udeluje Boh v modlitbe a clovek si uvedomuje, ze to nie on lieci.
Mrzi ma, ze ludia uz nerozlisuju medzi dobrom a zlom. Nechali sa oklamat satanom, ktory prichadza ako anjel svetla (ak teda nesuhlasite s panom Jozefom, ktory tvrdi , ze si ho cirkev vymyslela )

1 odpoveď
Dec '07 ▶ danusa_anonym

debora_anonym

Vazena pani “doktorka” , ak ju teda studujete poctivo, vratane filozofie tak iste viete, ze nema ziadny vedecky zaklad a napriek tomu funguje. Takze logicky v tom bude asi nejaky duchovny princip.
Takze velmi dobre viete co robite a vedome zavadzate a klamete ludi.

1 odpoveď
Dec '07 ▶ debora_anonym

jela_anonym

nesúhlasím s vami, ale to by tu bola diskusia na tému náboženstvo, tak radšej budem bez cielenej reakcie, Boh miluje každého, aj vás pomýlených, liečitelia tu boli, aj budú, ďakujme tomu, je to asi vôla Božia, lebo nám tu zanechávajú nesmierne veľa po stáročia, aj bylinkové recepty, aj rôzne iné poučné veci, ale to vaša bigotná viera nevie pochopiť, je mi smutno, že aj veriaci sú roztrieštený na tábory, v skutku, neverím v biskupa, verím v Boha, aby sme si rozumeli, myslím, že aj fanatizmus, či už fundamentalistický, alebo od vášho Biskupa, ale každý fanatizmus, je proste nebezpečný, zavádza a vám hlavne zatvára myseľ, niekto vám káže, čo máte myslieť,

1 odpoveď
Dec '07 ▶ jela_anonym

debora_anonym

Viete kto je pomyleny? Clovek, ktory hovori ze veri v Boha a pritom sa utieka k liecitelom a sarlatanom, ktori liecia oklultnymi praktikami. Clovek, ktory namiesto Biblie cita horoskopy, alebo si zajde k nejakej tej vestici.(precitajte si Deuteronomium co sa tam pise o veciach, ktore sa protivia Bohu)Clovek, ktory zo zvyku pride do kostola v nedelu a potom kyda na papeza, biskupov a ostatnych. Biskupi su nastupcovia apostolov,to si uvedomte predtym ako zacnete spochybnovat ich autoritu.
Ak sa riadim prvym prikazanim a chcem sa klanat Bohu a nie nejakym inym bozikom tak som vyhlasena za fanatika? Potom nim asi som, lebo odmietam robit lacne kompromisy so svetom, a chcem byt verna Kristovi a jeho Cirkvi.

2 odpovede
Dec '07 ▶ debora_anonym

jela_anonym

Nikto vám neberie, ale chýba vám vo vašich textoch to najzákladnejšie, o tom sa píše aj v Biblii a to je láska a tolerancia. Biskup je človek, to je potrebné vedieť, je omylný a pravda sa ťažko dokazuje, hovorí sa tu naozaj ako Jozef napísal o metafyzike. Verím v Boha, chovám sa tak, aby som nikdy nikomu neubližovala, starám sa vzorne o svoje 4 deti a tolerujem každého človeka na tejto zemi. Naozaj každého, Biblia o tom vypovedá. Držím vám palce, aby vaša pravda vás viedla v živote hlavne k spokojnosti vo vašom živote.

1 odpoveď
Dec '07 ▶ jela_anonym

jela_anonym

K láske a tolerancii, tomu najzákladnejšiemu, čo robí kresťana kresťanom, k tomu ste sa už odmietli vyjadriť. Celé mi to tu z vašej strany pripadá, ako bubnovanie na zajace, len neviem kedy sa pôjde strieľať, aby mi nič neušlo. Je mi to ľúto.

Dec '07

katka_115

Dobry den,
po chemoterapii zaludka sa mojej tete vyskytli metastazy pecene. Hladame pomoc. Snazime sa skombinovat klasicku medicinu spolu s homeopatiou. Vie prosim niekto odporucit Homeopatickeho lekara v Bratislave? Dakujem. Katka

Dec '07

patrik_13

Chcel by som sa spitat ci nepoznate neakeho homeopata s ktorim mate pozitivne skusenosti najlepšie v blizkosti Považskej Bystrice.

Jan '08

soni_anonym

Milá pani doktorka,
rada by som aj ja reagovala na Váš článok, aj na niektoré príspevky tu v diskusii. S homeopatiou mám aj ja svoje skúsenosti, dokonca práve teraz. Mám 21 mesačnú dcérku, ktorá má od malinka problémy so spaním, je nervózna, akoby nekonečný zdroj energie. Postupom času sa to začalo ešte viac zhoršovať, obedné i večerné zaspávanie trvali s plačom aj hodinu, prípadne aj viac. Boli sme na konci s nervami, dcérka aj ja, manžel, aj celá naša rodina. Asi pred trištvrte rokom sme zmenili našu detskú pani doktorku. Naša nová pani doktorka je zhodou okolností aj homeopat. Keď sa u našej dcérky prejavili nočné mory, uspávanie a spanie sa stalo hororom, tak sme ju s týmto problémom navštívili. Naordinovala nám homeopatikum stramonium 9ch a po dvoch dňoch dcérka prestala hysáčiť, podstatne sa upokojila. Cez deň, bola čulá, v pohode, večer zaspávala takmer okamžite, akoby na želanie. Dnes mi dcérka po prvý krát prespala noc. Som takisto veriaca, ale homeopatia jej pomohla a preto ju nebudem zatraťovať. Je mi jedno, kto čo hovorí, ak to pomáha, tak je to super.
Takže vďaka Bohu za homeopatiu a vďaka Bohu za našu pani doktorku, ktorá nám ju naordinovala. Prajem Vám veľa úspechov v pracovnom i osobnom živote.

3 odpovede
Jan '08 ▶ debora_anonym

danusa_anonym

Vaša reakcia mi pripomenula hon na čarodejnice v stredoveku- nepoznané znamená zakázané a treba stínať hlavy. Fyzikálne javy sú už dobre popísané a že je menej dvojitých slepých štúdií, je to na škodu, ale homeopatických firiem, ktoré by podporili tieto projekty vo svete nie je tak veľa a nie sú tak bohaté.

Jan '08 ▶ soni_anonym

danusa_anonym

Soni, ďakujem. Funkčné poruchy zdravia, akou bola napr. porucha spánku u Vašej dcérky, sú skutočne jednoducho a hlavne jednorázovo ovplyvniteľné pomocou homeopatík. Som rada, že pomohla ďalšiemu človeku skvalitniť životnú cestu.

Jan '08

anna_101

Chcela by som vedieť, kde by som mohla nájsť nejakého dobrého homeopata, bývam v Nitre a zistili mi pred 2 rokmi fibrózu plúc. Liečba kortikoidmi mi veľmi nezaberá a ešte je aj škodlivá a priberám od nej. Údajne to mám reumatického pôvodu, kedy reuma neutočí na kĺby ale ničí vlastné orgány. Okrem toho sa liečim aj na vysoký krvný tlak.

2 odpovede
Jan '08

miriam-lajciakova_anonym

Moja dcéra má 6 rokov,od 2 rokov trpí na neustále opakujúce sa angíny.Skoro každý mesiac má nejaké antibiotiká.Skúšali sme aj kineziológiu,aj homeopatiu,ale bezúspešne.Možno sme nemali predpísané dobré lieky.Možete mi prosím poradiť?Ďakujem.

4 odpovede
Jan '08 ▶ miriam-lajciakova_anonym

anna-bartkova

najlepšie by bolo , keby ste jej dali vybrať mandle, vtedy by sa angíny už nemali opakovať, čím bude staršia bude to stále horšie a to hlavne zaťažuje srdce a obličky.

pavol_anonym

Anginy su sposobene pretazenim organizmu nevhodnou stravou,zahlienujucou a ochladzujucou.Najhorsie su sladkosti, vyropbky z bielej muky a mliecne vyrobky, ale treba zohladnit aj krvnu skupinu dietata. O tom je dnes uz dost literatury .Mne to pomohlo.

Jan '08

helenka

prosim vas poradte ake homeopatika su najlepsie na klimakterium a ako ich uzivat . mam problem s navalmy cela tvar mi scervenie a mam este palenie dlani , horkost alebo slanost v ustach busenie srdca absolvovala som uz rozne vysetrenia ale nik mi nevie poradit. dakujem

1 odpoveď
Jan '08 ▶ anna_101

beata_28

Milá Anka. Jedného homeopata v Nitre poznám. Je to pán Šmidriak a sídli na Sládkovičovej. Je to v tej budove ako sídli Ados opatrovateľská služba. Je to na vrchnom poschodí. ALT-MED hom. ordinácia. Jedno vyšetrenie stojí 650 sk. No a o liekoch ani nehovorím. Ja som tam začala chodiť so synom teraz v decembri. Ak by si potrebovala tel.číslo tak sa ozvite. Je dobre sa tam objednať. A ešte níečo na povzbudenie. Suseda tiež začala s malou chodiť k nemu pretože jej lekári zistili reumu. Skoro rok mala jednu nohu stále opuchnutú a po viac ako mesačnej liečbe opuch zmizol. Takže prajem hodne zdravíčka a správne rozhodnutie.

2 odpovede
Jan '08

maria_134

Na bolesť ramena po očkovaní proti chrípke som pred 2 rokmi na Poliklinike v Karlovej Vsi najprv absolvovala elektroliečbu a masáže, keď to neprešlo, pán doktor mi odporučil kúpiť si homeopatikum, len raz užiť 4 tobolky pod jazyk a prešlo to akoby zázrakom. Žiaľ už neviem ako sa ten homeopatický liek volal,lebo som mu ho dala, že ho už nepotrebujem. Teraz mám znova ten istý problém s ramenom po očkovaní proti chrípke. Nevie mi niekto poradiť názov toho homeopatického lieku?

1 odpoveď
Jan '08

jana_276

Prosím Vás neviete mi poradiť. Na tvári v okolí úst a brady sa mi urobili drobné vyrážky a začervenané miesta. Neviem či je to ekzém alebo alergia. Existuje nejaká masť alebo niečo čo by mi pomohla sa toho zbaviť?? Neviem asi najlepšie by možnože bolo navštíviť priamo nejakú homeopatičku. Ak mi viete aspoň poradiť, tak veľmi pekne ďakujem.

1 odpoveď

danusa_anonym

Každý nesprávny liek sa minie účinku. Výber mandlí je rýchla cesta zabráneniu prípadných poškodení ďalších orgánov, ale nie je to cesta k dosiahnutiu úplného zdravia, preto by ste mali vyhľadať lekára, ktorý naordinuje správny liek.

Jan '08 ▶ helenka

danusa_anonym

Lieky na diagnózu v homeopatii nie sú. Len tzv. zložené, doporučované firmami ako osvedčené a tie Vám poradia lekárnici, prípadne si môžete pozrieť prehľad na mojich webstránkach v téme Polykomponentné lieky.
Avšak najvhodnejšie je podanie lieku najpodobnejšieho všetkým Vašim prejavom, ktorý vyberie lekár.

Jan '08 ▶ maria_134

danusa_anonym

Následky očkovania má v obraze viacero liekov, ale najčastejšie býva podávaná Thuja occidenthalis, prípadne Sulfur.
Možno by bolo najjednoduchšie ísť navštíviť pôvodného lekára, ktorý Vám liek podal

Jan '08 ▶ jana_276

danusa_anonym

Diagnózu Vám najskôr povie kožný lekár. Mastičiek, ktoré potlačia vyrážku má v arzenáli určite dosť, ale Vy by ste sa mali zamyslieť, prečo práve teraz, čo sa stalo vo Vašom živote, ktorú potravinu ste jedli pred vznikom vyrážky… aby ste len nezakryli povrchový prejav choroby.

Jan '08

t-gasparova

Ďakujem pani doktorka za zaujímavý článok a chcem Vás poprosiť o nejaký “návod”, ako by som sa mohla vzdelať v homeopatii, ktorá mi je veľmi blízka. Nie som lekárka, pracujem ako terapeutka-masérka a študujem psychoterapiu, tak by som rada svoje čisto laické vedomosti (len z literatúry a ešte mám dobré vlastné skúsenosti s týmto prístupom)chcela dostať na nejakú odbornejšiu rovinu.Vopred Vám ďakujem za pomoc a prajem veľa zdravia.

2 odpovede