Milá Anka. Jedného homeopata v Nitre poznám. Je to pán Šmidriak a sídli na Sládkovičovej. Je to v tej budove ako sídli Ados opatrovateľská služba. Je to na vrchnom poschodí. ALT-MED hom. ordinácia. Jedno vyšetrenie stojí 650 sk. No a o liekoch ani nehovorím. Ja som tam začala chodiť so synom teraz v decembri. Ak by si potrebovala tel.číslo tak sa ozvite. Je dobre sa tam objednať. A ešte níečo na povzbudenie. Suseda tiež začala s malou chodiť k nemu pretože jej lekári zistili reumu. Skoro rok mala jednu nohu stále opuchnutú a po viac ako mesačnej liečbe opuch zmizol. Takže prajem hodne zdravíčka a správne rozhodnutie.
Na bolesť ramena po očkovaní proti chrípke som pred 2 rokmi na Poliklinike v Karlovej Vsi najprv absolvovala elektroliečbu a masáže, keď to neprešlo, pán doktor mi odporučil kúpiť si homeopatikum, len raz užiť 4 tobolky pod jazyk a prešlo to akoby zázrakom. Žiaľ už neviem ako sa ten homeopatický liek volal,lebo som mu ho dala, že ho už nepotrebujem. Teraz mám znova ten istý problém s ramenom po očkovaní proti chrípke. Nevie mi niekto poradiť názov toho homeopatického lieku?
Prosím Vás neviete mi poradiť. Na tvári v okolí úst a brady sa mi urobili drobné vyrážky a začervenané miesta. Neviem či je to ekzém alebo alergia. Existuje nejaká masť alebo niečo čo by mi pomohla sa toho zbaviť?? Neviem asi najlepšie by možnože bolo navštíviť priamo nejakú homeopatičku. Ak mi viete aspoň poradiť, tak veľmi pekne ďakujem.
Každý nesprávny liek sa minie účinku. Výber mandlí je rýchla cesta zabráneniu prípadných poškodení ďalších orgánov, ale nie je to cesta k dosiahnutiu úplného zdravia, preto by ste mali vyhľadať lekára, ktorý naordinuje správny liek.
Lieky na diagnózu v homeopatii nie sú. Len tzv. zložené, doporučované firmami ako osvedčené a tie Vám poradia lekárnici, prípadne si môžete pozrieť prehľad na mojich webstránkach v téme Polykomponentné lieky.
Avšak najvhodnejšie je podanie lieku najpodobnejšieho všetkým Vašim prejavom, ktorý vyberie lekár.
Následky očkovania má v obraze viacero liekov, ale najčastejšie býva podávaná Thuja occidenthalis, prípadne Sulfur.
Možno by bolo najjednoduchšie ísť navštíviť pôvodného lekára, ktorý Vám liek podal
Diagnózu Vám najskôr povie kožný lekár. Mastičiek, ktoré potlačia vyrážku má v arzenáli určite dosť, ale Vy by ste sa mali zamyslieť, prečo práve teraz, čo sa stalo vo Vašom živote, ktorú potravinu ste jedli pred vznikom vyrážky… aby ste len nezakryli povrchový prejav choroby.
Ďakujem pani doktorka za zaujímavý článok a chcem Vás poprosiť o nejaký “návod”, ako by som sa mohla vzdelať v homeopatii, ktorá mi je veľmi blízka. Nie som lekárka, pracujem ako terapeutka-masérka a študujem psychoterapiu, tak by som rada svoje čisto laické vedomosti (len z literatúry a ešte mám dobré vlastné skúsenosti s týmto prístupom)chcela dostať na nejakú odbornejšiu rovinu.Vopred Vám ďakujem za pomoc a prajem veľa zdravia.
Prajem pekný deň. Mohla by som vás poprosiť o telefónne číslo na spomínaného pána Šmidriaka. Vopred ďakujem.
Bola by som veľmi vďačná tomu, kto by mi mohol poskytnúť tel. číslo na pána Šmidriaka - homeopata v Nitre. Ďakujem
Dobry den.
Chcela by som Vas poziadat o radu pre moju dceru.Ma pliesen na nechtoch ,dva krat sa liecila u kozneho lekara predpisal jej lieky ktore su velmi tazke na pecen ale po case sa jej to vratilo .Je z toho nestastna a chceli by sme vyskusat homeopatiu. Ponuka homeopatia nieco aj na tento problem? Pochadzame z Partizanskeho nevieme sa dopatrat ci aj v nasom okoli je nejaky dobry homeopat. Dakujem
Dobry den, so zaujmom som si precitala Vas rozhovor o homeopatii, hlavne ako to funguje v sucastnosti na Slovensku. Byvame uz 7 rokov v Nemecku, kde sa homeopatiou zaoberaju aj prakticky lekari (nemam az take dobre skusenosti kvoli casovemu stresu) aj studovani homeopati. Moja homeopaticka patri prave k tej druhej kategorii a navrhovala mi aby som tiez homeopatiu studovala, vraj vidi potencial :). Momentalne sa homeopatii venujem len ako hobby. Mam s tymto 3 rocnym studiom vobec na Slovensku nejake opravnenie ? Ako vidite buducnost lekarov-homeopatov vrs. homeopatov ? Neuvazuje sa o nejakom uzakoneni profesie Homeopat ?A existuju na Slovensku specialne homeopaticke lekarne, ktore ponukaju rozne jednotlive potencie aj v 1.5 g cylindroch resp. aj vacsich mnozstvach, ako napr. v Nemecku alebo sa vsetko toci okolo firmy Boiron a jej miesanych homeopatik? Dakujem a prajem pekny den.
vážený pán romanh, vás som o info nežiadala, nemusel ste sa unúvať…
Neviem , či sa môžem vyjadriť. Som učiteľka na dôchodku . Opakovane som mala plesne na palcoch na nohách, až kým mi jeden starý pán neporadil. V máji - júni kvitne ľalia biela. Jej rozkvitnuté kvety treba za slnečného dňa na poludnie nazbierať / biele okvetné lístky a žlté piestiky/ a vložiť ich do alkoholu / vodky, slivovice …/.Fľašu - /stačí 3 - 5 decová/ ,treba naplniť kvetmi, zaliať a zatvoriť a nechať lúhovať . Po 4 týžňoch môžete natierať postihnuté miesta , na necheť dávať občas na noc aj kúsok kvetu, prelepiť leukoplastom s poduštičkou. Keď ten necheť odrastie , na jeho mieste už bude rásť zdravý . Aj potom z času na čas natierať.Pri tom intenzívnom natieraní pokožka okolo nechtu strašne svrbí , preto si ju pred nočným zábalom natrite niveou.Ľaliu zbieram každý rok a z času na čas ju použijem ,aby sa to nevrátilo.
Milá pani doktorka,
velmi ma zaujali vase odpovede na otázky.Mam astmu a beriem Seretide sprej, ktorý mi vysusa hrdlo. Velmi často mám zapálené hrdlo, aj nosohltan.Po návšteve lekára skončím vždy s antibiotikami.Kedže sa mi to zdá už neúnosné, požiadala som lekárničku o homeopoatiká. Poradila mi Oscilo a Homeovox.V jednom časopise som sa dočítala, že najlepšie je hned si dat oscilo a paragrippe.Na moje velké prekvapenie som neochorela, zdá sa mi, že je to ovela lepšie.Chcem sa spýtať, ci oscilo si mozem dat aj dvakrát do týždna a brať to dlhodobo bez následkov, pretože nemám úplne vporiadku hrdlo.Zatial mi nič tak nepomohlo, ako homeopatiká. Ďakujem.
Na Slovensku aj v Čechách je pomerne veľa školení, kde sa môžete zoznámiť so základmi homeopatie aj ako nelekár. Ale zodpovedne viem poradiť len o tých, kde prednášam: pre SLHS - viac na stránkach www.homeo.sk a pre Alternativu v Prahe - www.alternativa.cz
Nie je zatiaľ zoznam homeopatov, tak ťažko poradím. A dobrý homeopat - by mali byť referencie od vyliečených pacientov.
Homeopatický liek je liekom a ten má v kompetencii predpisovať lekár - tak to len na okraj akú máte šancu s Vašim vzdelaním na Slovensku.
A ako to bude ďalej? Myslím, že ako členský štát EU budeme postupovať v súlade s direktívami zdravotníckych komisií platných v celej EU - zatiaľ nie sú v platnosti.
V lekárňach zatiaľ dostať hromadne vyrábané lieky dovážané zo zahraničia a registrované v ŠUKL, zložené aj monokompozitné, ale od viacerých firiem, teda nie len firmy Boiron. Menšie dávky ako 4,0 g zatiaľ neboli registrované, okrem LM potencií.
Som rada, že sa Vám uľavilo, ale neporadím Vám ohľadom dĺžky a opakovania užívania zložených liekov, pretože pri ordinácii sa zameriavam na podobnosť príznakov u jednotlivca, teda vyberám jeden najpodobnejší. Takýto opakujem len ak pomôže a príznaky sa opätovne dostavia. Intervaly pri opakovanom podávaní správne naordinovaného lieku sa postupne predlžujú.