Homeopatia vs. klasická medicína

Vazena pani “doktorka” , ak ju teda studujete poctivo, vratane filozofie tak iste viete, ze nema ziadny vedecky zaklad a napriek tomu funguje. Takze logicky v tom bude asi nejaky duchovny princip.
Takze velmi dobre viete co robite a vedome zavadzate a klamete ludi.

nesúhlasím s vami, ale to by tu bola diskusia na tému náboženstvo, tak radšej budem bez cielenej reakcie, Boh miluje každého, aj vás pomýlených, liečitelia tu boli, aj budú, ďakujme tomu, je to asi vôla Božia, lebo nám tu zanechávajú nesmierne veľa po stáročia, aj bylinkové recepty, aj rôzne iné poučné veci, ale to vaša bigotná viera nevie pochopiť, je mi smutno, že aj veriaci sú roztrieštený na tábory, v skutku, neverím v biskupa, verím v Boha, aby sme si rozumeli, myslím, že aj fanatizmus, či už fundamentalistický, alebo od vášho Biskupa, ale každý fanatizmus, je proste nebezpečný, zavádza a vám hlavne zatvára myseľ, niekto vám káže, čo máte myslieť,

Viete kto je pomyleny? Clovek, ktory hovori ze veri v Boha a pritom sa utieka k liecitelom a sarlatanom, ktori liecia oklultnymi praktikami. Clovek, ktory namiesto Biblie cita horoskopy, alebo si zajde k nejakej tej vestici.(precitajte si Deuteronomium co sa tam pise o veciach, ktore sa protivia Bohu)Clovek, ktory zo zvyku pride do kostola v nedelu a potom kyda na papeza, biskupov a ostatnych. Biskupi su nastupcovia apostolov,to si uvedomte predtym ako zacnete spochybnovat ich autoritu.
Ak sa riadim prvym prikazanim a chcem sa klanat Bohu a nie nejakym inym bozikom tak som vyhlasena za fanatika? Potom nim asi som, lebo odmietam robit lacne kompromisy so svetom, a chcem byt verna Kristovi a jeho Cirkvi.

Nikto vám neberie, ale chýba vám vo vašich textoch to najzákladnejšie, o tom sa píše aj v Biblii a to je láska a tolerancia. Biskup je človek, to je potrebné vedieť, je omylný a pravda sa ťažko dokazuje, hovorí sa tu naozaj ako Jozef napísal o metafyzike. Verím v Boha, chovám sa tak, aby som nikdy nikomu neubližovala, starám sa vzorne o svoje 4 deti a tolerujem každého človeka na tejto zemi. Naozaj každého, Biblia o tom vypovedá. Držím vám palce, aby vaša pravda vás viedla v živote hlavne k spokojnosti vo vašom živote.

K láske a tolerancii, tomu najzákladnejšiemu, čo robí kresťana kresťanom, k tomu ste sa už odmietli vyjadriť. Celé mi to tu z vašej strany pripadá, ako bubnovanie na zajace, len neviem kedy sa pôjde strieľať, aby mi nič neušlo. Je mi to ľúto.

Dobry den,
po chemoterapii zaludka sa mojej tete vyskytli metastazy pecene. Hladame pomoc. Snazime sa skombinovat klasicku medicinu spolu s homeopatiou. Vie prosim niekto odporucit Homeopatickeho lekara v Bratislave? Dakujem. Katka

Chcel by som sa spitat ci nepoznate neakeho homeopata s ktorim mate pozitivne skusenosti najlepšie v blizkosti Považskej Bystrice.

Milá pani doktorka,
rada by som aj ja reagovala na Váš článok, aj na niektoré príspevky tu v diskusii. S homeopatiou mám aj ja svoje skúsenosti, dokonca práve teraz. Mám 21 mesačnú dcérku, ktorá má od malinka problémy so spaním, je nervózna, akoby nekonečný zdroj energie. Postupom času sa to začalo ešte viac zhoršovať, obedné i večerné zaspávanie trvali s plačom aj hodinu, prípadne aj viac. Boli sme na konci s nervami, dcérka aj ja, manžel, aj celá naša rodina. Asi pred trištvrte rokom sme zmenili našu detskú pani doktorku. Naša nová pani doktorka je zhodou okolností aj homeopat. Keď sa u našej dcérky prejavili nočné mory, uspávanie a spanie sa stalo hororom, tak sme ju s týmto problémom navštívili. Naordinovala nám homeopatikum stramonium 9ch a po dvoch dňoch dcérka prestala hysáčiť, podstatne sa upokojila. Cez deň, bola čulá, v pohode, večer zaspávala takmer okamžite, akoby na želanie. Dnes mi dcérka po prvý krát prespala noc. Som takisto veriaca, ale homeopatia jej pomohla a preto ju nebudem zatraťovať. Je mi jedno, kto čo hovorí, ak to pomáha, tak je to super.
Takže vďaka Bohu za homeopatiu a vďaka Bohu za našu pani doktorku, ktorá nám ju naordinovala. Prajem Vám veľa úspechov v pracovnom i osobnom živote.

Vaša reakcia mi pripomenula hon na čarodejnice v stredoveku- nepoznané znamená zakázané a treba stínať hlavy. Fyzikálne javy sú už dobre popísané a že je menej dvojitých slepých štúdií, je to na škodu, ale homeopatických firiem, ktoré by podporili tieto projekty vo svete nie je tak veľa a nie sú tak bohaté.

Soni, ďakujem. Funkčné poruchy zdravia, akou bola napr. porucha spánku u Vašej dcérky, sú skutočne jednoducho a hlavne jednorázovo ovplyvniteľné pomocou homeopatík. Som rada, že pomohla ďalšiemu človeku skvalitniť životnú cestu.

Chcela by som vedieť, kde by som mohla nájsť nejakého dobrého homeopata, bývam v Nitre a zistili mi pred 2 rokmi fibrózu plúc. Liečba kortikoidmi mi veľmi nezaberá a ešte je aj škodlivá a priberám od nej. Údajne to mám reumatického pôvodu, kedy reuma neutočí na kĺby ale ničí vlastné orgány. Okrem toho sa liečim aj na vysoký krvný tlak.

Moja dcéra má 6 rokov,od 2 rokov trpí na neustále opakujúce sa angíny.Skoro každý mesiac má nejaké antibiotiká.Skúšali sme aj kineziológiu,aj homeopatiu,ale bezúspešne.Možno sme nemali predpísané dobré lieky.Možete mi prosím poradiť?Ďakujem.

najlepšie by bolo , keby ste jej dali vybrať mandle, vtedy by sa angíny už nemali opakovať, čím bude staršia bude to stále horšie a to hlavne zaťažuje srdce a obličky.

Anginy su sposobene pretazenim organizmu nevhodnou stravou,zahlienujucou a ochladzujucou.Najhorsie su sladkosti, vyropbky z bielej muky a mliecne vyrobky, ale treba zohladnit aj krvnu skupinu dietata. O tom je dnes uz dost literatury .Mne to pomohlo.

prosim vas poradte ake homeopatika su najlepsie na klimakterium a ako ich uzivat . mam problem s navalmy cela tvar mi scervenie a mam este palenie dlani , horkost alebo slanost v ustach busenie srdca absolvovala som uz rozne vysetrenia ale nik mi nevie poradit. dakujem

Milá Anka. Jedného homeopata v Nitre poznám. Je to pán Šmidriak a sídli na Sládkovičovej. Je to v tej budove ako sídli Ados opatrovateľská služba. Je to na vrchnom poschodí. ALT-MED hom. ordinácia. Jedno vyšetrenie stojí 650 sk. No a o liekoch ani nehovorím. Ja som tam začala chodiť so synom teraz v decembri. Ak by si potrebovala tel.číslo tak sa ozvite. Je dobre sa tam objednať. A ešte níečo na povzbudenie. Suseda tiež začala s malou chodiť k nemu pretože jej lekári zistili reumu. Skoro rok mala jednu nohu stále opuchnutú a po viac ako mesačnej liečbe opuch zmizol. Takže prajem hodne zdravíčka a správne rozhodnutie.

Na bolesť ramena po očkovaní proti chrípke som pred 2 rokmi na Poliklinike v Karlovej Vsi najprv absolvovala elektroliečbu a masáže, keď to neprešlo, pán doktor mi odporučil kúpiť si homeopatikum, len raz užiť 4 tobolky pod jazyk a prešlo to akoby zázrakom. Žiaľ už neviem ako sa ten homeopatický liek volal,lebo som mu ho dala, že ho už nepotrebujem. Teraz mám znova ten istý problém s ramenom po očkovaní proti chrípke. Nevie mi niekto poradiť názov toho homeopatického lieku?

Prosím Vás neviete mi poradiť. Na tvári v okolí úst a brady sa mi urobili drobné vyrážky a začervenané miesta. Neviem či je to ekzém alebo alergia. Existuje nejaká masť alebo niečo čo by mi pomohla sa toho zbaviť?? Neviem asi najlepšie by možnože bolo navštíviť priamo nejakú homeopatičku. Ak mi viete aspoň poradiť, tak veľmi pekne ďakujem.

Každý nesprávny liek sa minie účinku. Výber mandlí je rýchla cesta zabráneniu prípadných poškodení ďalších orgánov, ale nie je to cesta k dosiahnutiu úplného zdravia, preto by ste mali vyhľadať lekára, ktorý naordinuje správny liek.

Lieky na diagnózu v homeopatii nie sú. Len tzv. zložené, doporučované firmami ako osvedčené a tie Vám poradia lekárnici, prípadne si môžete pozrieť prehľad na mojich webstránkach v téme Polykomponentné lieky.
Avšak najvhodnejšie je podanie lieku najpodobnejšieho všetkým Vašim prejavom, ktorý vyberie lekár.