dana-chamulovarod-takacova
mám poskodene platnicky v krizovej oblasti,prekonala som mozgovu prihodu a teraz ma v poslednom case bola velmi klby na rukach moze to byt sposobene aj tymto ochreni alebo co mi poradite mam 50 rokov
mám poskodene platnicky v krizovej oblasti,prekonala som mozgovu prihodu a teraz ma v poslednom case bola velmi klby na rukach moze to byt sposobene aj tymto ochreni alebo co mi poradite mam 50 rokov
Cítim bolesti kĺbov na rukách - prsty. Robili mi vyšetrenie krvi,hodnoty boli negatívne až na C-reaktívny proteín - hodnota šesť celých nula. Mám ísť na odborné vyšetrenie?
1 odpoveďCRP skrining-poz.,Creaktivný protein 24mg/l, RFskrining-poz., reumat.faktor titer 264IU/ml. mam bolesti na klboch rúk nôh ale nemam žiadne ine príznaky bola som na vyšetrení tvrdili mi že ide o reumu.CHcela by som sa dozvedieť viac o tomto ochorení či nemôžem aj sama pomôcť odialiť poškodeniam klbov. Bolo mi povedané že na to niesu vhodné žiadne kupele neda sa to ovplivniť anizmenou stravy a že budem musieť len uživať lieky a že to bude stale napredovať že reuma sa neda zastaviť. mate na internete niekde strankukde si to možem naštudovať? Dakujem za odpoveď.
1 odpoveďzubarka mi rtg vysetrenim zistila ze ide o cystu pod korenom zuba jedna sa o 13 14tyzub iny zubarmi povedal ze ide tak zvanu priehlbina na celusti vysvelil mi to asi tak ze to mam asi od narodenia moze to byt pravda mam obavy az ten zub sa vytrhne co potom ked koren zuba sa nachazda prave v tej akoze jamky.a diagnozu pan doktor napisal ide o recessus co to teraz mam nikto mi nevie spravne odpovedat.mam ho dat terz vytrhnut kym to nebolí alebo čakať ako sa to bude vyvýjať.prosím poradte mi dakujem
Mam 35 rokov,a uz asi pol roka mam bolesti klbov,no a dnes rano som zistila,ze mam opuchnute kolena a tazko sa mi chodi. Vazim 75 kg. A este jedna drobna informacia,uz 17 rokov trpim na SM-ku,ale zvladam ju. Na mne nie je vidiet, ale mam rovnovahu na nic,anystagmus 3-stupna.a dvojite videnie.S pozdravom Iveta.
Mam 14 a mam reumu tak sa nestazujte.Ja mam este cely zivot pred sebou a trpim bolestami ake si neviete predstavit tak bacha.:[
máM REUMU Už OD 3 rokov a teraz mám 22. Každý jeden deň prežívam v hrozných bolestiach. Nemôžem prejsť ani 10 metrov bez bolestí. Nemôžem ísť nikam. Je to strašné. Neviem čo mám robiť. Ak mi niekto viete poradiť, tak mi prosím poradte, lebo ja fakt neviem ako ďalej.
6 odpovedímám miernu nadváhu, keď chodím viac pešo bolia ma stehenné kĺby.Keď menej chdím ma nebolia, neviete poradiť nejaký vitamínový prípravok? Mám 54 rokov
Viem, že keď ešte žila moja babka, tak si na ruky, kde mala reumu prikladala žihľavu, aby ju to pŕhlilo a to jej pomáhalo, no neviem to zaručiť - je to trocha masochistický spôsob.
Ahojte,aj ja uz patrim medzi Vas.Zijem v Irsku uz 3roky,a asi pred mesiacom mi zistili reumu.Neviem v akom stadiu ale asi bude dost pokrocile pretoze si neviem predstavit ani jeden den bez mojich liekov na bolest.je pravda ze reumatici nesmu jest zemiaky?
1 odpoveďAk máte záujem o seriózne,odborníkmi overené rady a možnosti na zdravotné problémy s kľbmi, chrbticou,svalstvom, napíšte nám a odpovieme Vám, mail:estime@wircom.sk, tel.0908 717 959
2 odpovedepozri si www.zelenavyziva.weblahko.sk
Čítam tu o tom je to strašné, mňa mama straší tiež týmto pretože mávam bolesti ľavej nohy raz sedacia kosť raz stehno raz koleno raz kĺb trvá to len mesiac lekár povedal že to není platnička tak mám trochu obavy potrebovala by som opísanie príznakov tochto ochorenia trošku presnejšie ako som to čítala na nete, ďakujem Vám vopred
1 odpoveďmoje priznaky,boli trpnutie v rukach,bolest v kolene raz v jdnom raz v druhom ako keby mi niekto tlacil jablcko na druhu stranu-strasne.Pri chodzi citim opuchy na clankach prstov…mam pocit ze chudnem aj ked som uz prestala fajcit,nechutenstvo,unava… je toho vela
Ked som tehotna ako to bude prebiehat.To ze lieky nemozem to viem ale ako dalej?zvladnem to este aj z bruskom?a dieta?ked sa narodi bude mat Reumu?
1 odpoveďmám dlhodobé problémy so zápestím, presne 4 mesiace. Mám 15 rokov. Poradťe mi niekto čo mám s tým robiť. Dakujem
2 odpovedestale mam bolesti svalov no na vysetreni my nic nezistili.je to mozne aby vas svaly boleli a vsetko je podla lekarov v poriadku.co je pricinou?
1 odpoveďMám už jedenásť mesiacov po operacií a stále nemôžem normalne a bez bolesti chodiť.Poznam pripady čo mali dvakrat rozthnutu a behaju. Ak by niekto vedel pomocť.Prosím pomôžte.
Ďakujem.
účinná pomoc je liečba rázovou vlnou dolieči a zhojí Vašu achilovku.
vyliečte si zápastie rázovou vlnou
Nazdar neviem či mám reumu ale u mňa to začalo belestami ramien a potom na boleli klby na rukách a teraz ma bolí bedroví keď som bol u lekára dal mi nejaké lieky názov nevim ale som ich musel prestař užívat lebo ma preháňalo
Mám 22rokov a pred dvoma rokmi som si pri páde ublížila koleno.sem- tam ma pobolieva,ale čo je horšie,asi tak rok dozadu ma začali bolieť obe kolená.z ničoho nič ma bolia.je to hlavne v tedy,ked dlhšie klačím alebo som v jednej rovine,alebo ked dlhšie chodím.mala som velmi rada beh ale nikdy som velmi nebehala,len v škole.tá bolesť príde na mna aj vtedy,ked dlhšie ležím vo vani s horúcou vodou.mám pocit akoby mi zmäkli kolená a bolia ma.neviem čo mám robiť, mam podozrenie že to môže byt reuma.u doktora som ešte nebola.Ďakujem za odpoveď
Ako dlho byva sadra na nohe pri roztrhnutej acilovke a ked ju daju dole za kolko budem moct chodit.Dakujem
Mám problém s ľavým kolenom, ale len občas. Robím vysokohorskú turistiku a cyklistiku, kde pri pri zvýšenej alebo dlhodobej záťaži koleno začne výrazne bolieť - zvyčajne cestou dolu kopcom. Neopuchne ani nič iné, a po krátkom oddychu alebo chôdzou po rovine, prípadne do kopca, bolesť ustane. Skúšam rôzne masti, ale neúspešne. Neviem čo s tým robiť.
1 odpoveďSkúste Gelatine plus, tri krát denne po tabletke, možno prvú fľašku po dvoch tabletkách, pomôže vám to obnoviť mazivo v kolene, je to účinné, obsahuje to vápnik + gelatinu + aminokyseliny.
V maji som mala 20 rokov, pred 2 tyzdnami ma zacalo z nicoho nic boliet koleno, nasledne mi 5x tahali vodu z kolena a nakoniec som skoncila na infuziach, po 5 dnoch ma pustili s tym ze je to OK. O par dni na to mi z nicoho nic opuchol palec na nohe, strasna bolest. Doktori si s tym nevedia poradit, uz som bola aj pri psychoterapeutovi a aj ten je s toho mimo. Uz naozaj neviem, co mam robit, strasne to boli. Zajtra idem ku reumatologovi, drzte palce.
Ahoj ja som tiez z Irska
Mozes mi napist nieco blizsie otv.chorobe
ja mam bolest klbov a svalou nohy a ruky
vybrali mi vodu z kolena a lakta a napichali stereoidy citim sa lepsie ale mam strach ze sa to vrati!Diagnoza zevraj artritida
Nepracujete nahodou casto s pocitacom? Ak ano, tak mate nespravne polozene ruky na mysi a klavesnici. Mna to trapilo cely jeden rok, nakoniec, ked uz som nemohol zapastim ani pohnut, tak som si ruku zafixoval chranicom na korcule, obviazal a pravidelne mastil kremom na klby. do tyzdna to uplne preslo.
PS. pri praci s PC by mali byt ruky az po lakte polozene na stole a uvolnene!
v noci ma strasne bolia litkove svaly, akoby mi uplne stuhli, predtym pomohlo ked som spicky prstov tlacila smerom k sebe…no teraz to uz nepomaha. prosim vas poradite mi co by som mala urobit?
Dobrý deň! Písali ste na tú mailovú adresu estime@wircom.sk a pomohli alebo aspoň poradili Vám? Prosím ozvite sa mi na mailovú adresu: marbak@centrum.sk
Ďakujem.
Už asi tri roky trpím bolesťou pravého kolena. Po dva krát my brali z kolena vodu a pri sonografii zistili že mám z vnútornej strany cistu vo velkosti 3 cm. Koleno je v poriadku. Bráni mi to pri športovaní a pri ďalších aktivitách. Som hudobník a po večernom hrátí cítim bolesť v kolene. Liečby som bodstúpil rozne. Pýtam sa čí nebude najlepšie podstúpiť chirurgický zákrok a kde. Veľmi pekne ďakujem. RUDO…
1 odpoveďja som tiez mala bolesti v pravom kolene tiez som sa liecila a nepomohlo mi to tak som si nasla sukromnu kliniku tam mi spravili rezonanciu kolena a binko bol to meniskus a znicene klbove puzdro na klbe objednala som sa na operaciu stala ma dost ale mam pokoj koleno neboli mozem aj behat ta klinika sa vola sportcklinik
viem ze reuma sa neda liecit ale myslim,ze sa da zastavit,alebo aspon zmiernit bolest. Nie je pravda,ze neexistuju kupele .existuju, aj ja trpim touto chorobov a apsolvovala som kupelnu liecbu,citim sa ovela lepsie.odporucam vam vysetrenie v narodnom ustave reumatickych chorôb v Piestanoch mne tam pomohli.
1 odpoveďTak som rada ,ze niesom sama na tom to svete stakym to problemom. Mam 28 a behom 2,5 roka sa zomna stala chaba 85 rocna starena. Zacalo to nevinne lavým kolenom a teraz mam bolesti v berdovych klboch,v kolenach v clenkoch,na prstoch na nohach,bolesti mam aj chrbtici a aj v ramenach ,nemozem spavat, kolkokrat koli bolestiam. clovek ma nechutenstvo do zivota. Citim sa dost slabo,nemam ani v rukach silu, neudvihnem hmotnost co kedysi. Ja som osobne deprimovana z takehoto zivota.
4 odpovedecitim sa presne rovnako ako ty chcem vediet co s tym robis a ci si bola u doktora a u akeho dik odpis
mam 16 rokov a uz asi 7 rokov mam problemy s pravym kolenom. 5 rokov ma liecili a stale mi hovorili ze mi nic neni ze to mam z krivej chrbtice. Po 5 rokoch liecenia som isla k druhemu ortopedovi a tam mi povedali ze mi musia operovat koleno. operovali mi meniskus a vazy bola som mesiac na barlach asi po pol roku po operacii som isla na rehabilitaciu po rehabilitacii ma zacalo strasne boliet zas koleno. urobili mi magneticku rezonaciu v nitre a po roku som isla opat na operaciu. Operovali mi chrupavku . po operacii asi 3 tyzdne mi zacali pychat injekcie do kolena. Asi 3 mesiace po operacii som zacala dostavat krce do nohy a najviac si to vytrpel moj palec. Ortoped ma poslal na neurologiu ale tam mi zistili ze to neni ziadny neurologicky nalez.Tak potom som chodievala na rehabilitaciu ale ani rehabilitacia mi nepomaha… Prosim poradte mi co si uz mam nato koleno dat aby ma nebolelo pretoze uzivam aj lieky a vobec mi to nepomaha… Dakujem …
2 odpovedeahoj sasa,ja mam skoro rovnake problemy ako ty.mam45 rokov,koleno ma pobolieva a teraz sa k tomu pridali bolesti v bedrovych klboch a taktiez bolesti chrbata.lekarka mi povedala,ze to ma suvis so svalmi v oblasti bedrovych klbov.bolesti citim hlavne pri zmene pocasia.asi sa stym treba naucit zit.ako u lekara?
Ahoj Saška.Ja mam 40.robila som kond.kulturistiku.Večer som si zdravá ľahla spať,a ráno som sa nedokázala ani pohnúť.Chodím k reumatologičke,napchávam sa liekmi,ale nepomáhajú.Na jar ale pojdem do NURCHU do Piešťan.Takto sa nedá žiť.Presne,ako píšete,cítim sa ako 90.ročná.´
Autorka knihy Diétou proti reume, Jeanine Van Bellová odporúča vyhýbať sa všetkým potravinám, ktoré chutia kyslo , kyslému ovociu, rebarbore , rajčinám. Odporúča týždňovú kúru na zbavenie tela kyselín, kedy sa je iba nelúpaná ryža, šošovica, karotka aj cvikla, sójová omačka, nesoliť veľa. Odporúča sa tiež vypiť ráno asi sedem deci vlažnej čistej vody. Čaje nepiť žiadne, hlavne žihľavový nie je údajne vhodný.
mam tiez ten isty problem uz siedmy rok sa leicim na artritidu a tiez mi nic nepomaha z čoho som uplne zufala,len by som chcela vediet ci niekto z vas ma ZTP preukaz…dakujem
na vsetky problemy by stacilo mozno ibs malo a to je zaujem odbornikov lekarov pozrite debaty v telke ako vsetko vedia ako uzasne radia a pridete k tomu svojmu a chodite zordinacie do ordinacie a nakoniec iba ti mudri kyvnu plecom a nebodaj ste hypochondri je mi z toho zle a je mi stale horsie od bolesti a pomoc nikde ze vraj mame vela poacientov a skuste nieco ine ale ja nie som doktor takze asi co atd atd drzim vsetkym palce ze ich odbornik nebude iba ryzovnik a bude taki ako ti co chcu pomoct
2 odpovedeaj mna by zaujimalo ako je to s reumatoidnou artritídou a tehotenstvom, ak vie niekto so skúsenosťami odpovedať,dakujem
1 odpoveďskuste jasica.sk
mam 14 rokov a uz 6 rokov chodim ku reumatologicke ale neviem ci je to so mnou zle pretoze moja mama mi nechce nic povedat a doktorka sa ma len stale pyta ci ma to boli? nedavno mi po 6 rokoch zmensila davku liekov ale moja mama vravy ze nemam reumu ale len nabeh na reumu…neviem ci jej mam verit a ci nieco take ako “nabeh na reumu” vobec existuje… niekedy rano mam opuchnute prsty na rukach a aj niekedy ked je zima a nedam si rukavice ale nikdy ma to nebolelo len som ich mala opuchnute a na internete som nasla v obrazkoch reumu a strasne sa bojim ze budem mat take vykrutene prsty ked budem stara… prosim poradte mi ci sa da reuma vobec liecit a ak ano co pre to mozem spravyt? vopred dakujem
1 odpoveďuz mem skoro desat rokov bolesti v klboch prstov, pred styrmi rokmi sa pridalo zapastie a potom sa to spustilo… kolena, laket, niekedy rameno, sánka… reumatologicke vysetrenia krve mam v poriadku, teploty nemam, klby mi neopuchaju, necervenaju, ale je to neznesitelne! v januari mi zistili pritomnosti mensieho mnozstva borelii a slusne mnozstvo mykoplasiem pneumonii v krvi. mesiac som brala doxybene a odvtedy je to este horsie. zapastie uz musim nosit sustavne zafixovane, lebo nemozem hybat rukou kvoli bolesti a ostatne klby bolia dalej. nevladzem chodit, nevladzem sediet.
3 odpovedenepasujem sa na odborníka, no pravdepodobne by bolo vhodné prečistiť telíčko od odpadu čo narobili huby-čiže mykoplazmy a ostatné potvorky. vidím to tak na 1/2 až 1 1/2 roka dosť špecifickej stravy.
ak máte záujem ohláste sa cez kontakty na www.dio-vita.sk, Pozdravujem OF
Ahojte,
nedá mi nereagovať. Mám 43rokov, až mi je to trápne, keď som videla, akí mladí ľudia tu píšu o svojich bolestiach. Skúste ryžovú diétu. Moja svokra mala bolesti rúk a urobila si očistu ryžovou kúrou a pomohlo, len potom je nutné aj zmeniť stravu. Myslím, že aj Kryokomora by mohla pomocť.
Už mesiac mam bosti v pravom stehennom klbe pri chodzi,najhoršie je ked sedim a potom sa snazim znova chodit.Bolesť vyžaruje až do kolena.Som ucitelkou a cely deň som na nohách.V noci na tej strane nemožem ani spávať, skušala som si to nahrievat, používať BIOlampu ale nepomaha to.Prosim Vas o radu.
2 odpovedeJe taká stará pravda, že ked ľudí bolia kolená - treba liečiť vylučovací systém tela - teda obličky a močové cesty. Najlepšie na to je čaj v rovnakom pomere kvet zlatobyle, list brezy a praslička. Zaliať horúcou vodou vyluhovať 2-3 minuty scediť - ked je človek chorý treba piť min. 1l denne počas 3 týždňov - týždeň vynechať a opakovať aspoň pol roka. Najlepšie si je uvariť čaj ráno do termosky. Veľa šťastia
1 odpoveďVážení autori - všetkým Vám odporúčam trochu sa zastaviť v tomto uponáhľanom svete, zamyslieť sa nad sebou, svojim životom. Odporúčam prečítať si knihu Dohoda s chorobou. Je od ruského lekára Sinelnikova. Napísal aj iné knihy - tiež poučné. Ak máte o seba záujem otvorte túto knihu.
Dobrý deň, tiež reagujem na tému bolesti stehenného kĺba! mám presne to istá, čo písala pani Gallayová! Už som to mala asi pred rokom bola som u doktora a ten mi dal nejaké lieky, tak to prešlo! no teraz to začala znovu. Ja sa ale začala tiež cvičiť, no bolesti sa objavili už predtým. Neviete mi poradiť, či by to mohlo byť z cvičenia v posilňovni. No cvičím len na steperi, bežiacom páse a občas nejaké roznožky a také! nie s činkami ani nič náročné!!! ďakujem
Ahoj,mám 44 rokov a reumatickú artritídu mám od svojich 19.Chodila som pravidelne raz za pol roka do Piešťan, do VURCH na kontroly, beriem medzi inými liekmi aj methotrexát a prednison, ale choroba postupuje stále dalej.Tel.číslo do Piešťan, na ktorom som sa objednávala :0337723695, neviem čí ešte platí, lebo som tam nebola už dlhšiu dobu.
skus brať ešte k tomu azitromycin aspon pol roka lekar nie som ale može pomocť
pozri si WWW.chlamydie.info članok Bazalu a Rendu ale možno aj ostatných snad niečo najdeš
može isť o fibromyalgiu, t.j. nezapalove ochorenie svalov a šliach lekari o tomto moc nevedia na to treba užívať antidepresíva napr. amytriptilín a v ťažších prípadoch bohužial tramal a pod. ja som už len na tejto liečbe, pomaha aj akupunktura viac možem povedať na Aj 301 cez pokec azetu
1 odpoveďskus si dať krv na chlamydie borelie a mykoplazmy mne sa to nezda som na azete aj 301 cez pokec už som sa tiež dosť nazdochynal
poznam odbornika co pomohol jednej mojej blizkej osobe s velmi podobnym problemom.
2 odpovedemám problém z členkom v minulosti som mala výron ktorý bol liečený len dlahou
teraz som v takom stave že už ani nemôžem poriadne na nohu stúpať ortopéd mi dáva len obstreky a vybrala som radioterapiu viete mi poradiť rátam že už v krátkom čase z boľavým členkom nespravím ani krok mám 52rokov
ahojte, vie mi niekto poradiť, ako sa zbaviť vody v kolene? Som hrala tenis, a pravdepodobne som nestála poriadne a pri snahe odraziť loptičku, mi spätnou silou v kolene vyskočilo jabĺčko. Chodím na kontroly a trvá to 15 deň, čo som po úraze. Mám pocit, že MUDr. nevie čo so mnou, pretože to začína viac a viac bolieť. Kázala mi užívať wobenzým.
ahojte, vie mi niekto poradiť, ako sa zbaviť vody v kolene? Som hrala tenis, a pravdepodobne som nestála poriadne a pri snahe odraziť loptičku, mi spätnou silou v kolene vyskočilo jabĺčko. Chodím na kontroly a trvá to 15 deň, čo som po úraze. Mám pocit, že MUDr. nevie čo so mnou, pretože to začína viac a viac bolieť. Kázala mi užívať wobenzým.
2 odpovedeChod na odborne vysetrenie k ortopedovi resp. traumatologovi, on uz bude vediet co stebou. Inak voda sa vybera injekciou tak ze ti ju v pichne do kolena a vytiahne. Znie to bolestivo ale az take strasne to nie je. Mne ju uz vyberali zopar krat a dalo sa to vydrzat. Vela stasia
1 odpoveďASi pred 10 rokmi som si zlomila lavu ruku…pred troma mesiacmi aj pravu ruku…uz dlhí čas mávam bolesti v zapastiach…prichadzaju v pravidelnych intervaloch…niekedy ma boli prava ruka viac ako lava…ale naopak…pred dvoma tyzdnami som spadla a bolesti lavej ruky sa zhorsili…dali mi ju do dlahy, ktoru mi vcera dali dolea predpisali mi ortezu…na rontgene nie je vidno ziadnu zlomeninu ale bolesti su velmi velke…pri ohnuti zapastia mi tatoo pichlava bolest vyzarujee az do prstov…ked do troch tyzdnov tieto bolesti neprejdu mam navstivit reumatologicku ambulanciu…mozno to wsetko celkovo suvisi aj s bolestami klbov…pred troma tyzdnami mi diagnostikovali coxu saltans…lupani elkbov…tak isto mam aj v klboch velke bolesti…nezabrali ani rehabilitacie ani lieky…hrozia mi plasticke operacie oboch klbov…
mozu mat bolesti ruk nieco spolocne aj s bolestami klbov??..
mam 18 rokov…
Marek ďakujem. Chcem sa ešte poradiť, či je ešte iná metóda, ako pozrieť či je väzivo v poriadku, ako artroskopia. Lebo ak nie je, tak by som najradšej išla na operáciu. Aby ma potom neotvárali keď bude neskoro. MUDr. je ortopéd, bola pri ošetrení úrazu, ale je veľmi neochotná. Veď uvidím, ako ma v pondelok prezrie a volím hneď iného MUDr. Pekný deň
1 odpoveďahoj miri, dostať tieto bylinky v lekárni aj list z brezy, prípadne môžem si ho obrať este teraz v jesen,?lebo predpokladám, že všetky bylinky maju svoj čas zberu.určite také niečo vyskúšam…dakujem…alena.
Nadpis: je tu odbornik, ktory by vedel poradit?
Autor: bob E-mail, 04.05.2009 - 18:47
Reagovať na tento príspevok
uz mem skoro desat rokov bolesti v klboch prstov, pred styrmi rokmi sa pridalo zapastie a potom sa to spustilo… kolena, laket, niekedy rameno, sánka… reumatologicke vysetrenia krve mam v poriadku, teploty nemam, klby mi neopuchaju, necervenaju, ale je to neznesitelne! v januari mi zistili pritomnosti mensieho mnozstva borelii a slusne mnozstvo mykoplasiem pneumonii v krvi. mesiac som brala doxybene a odvtedy je to este horsie. zapastie uz musim nosit sustavne zafixovane, lebo nemozem hybat rukou kvoli bolesti a ostatne klby bolia dalej. nevladzem chodit, nevladzem sediet.
Nadpis: Re: je tu odbornik, ktory by vedel poradit?
Autor: Ing. Oľga Floreková, 05.05.2009 - 19:58
nepasujem sa na odborníka, no pravdepodobne by bolo vhodné prečistiť telíčko od odpadu čo narobili huby-čiže mykoplazmy a ostatné potvorky. vidím to tak na 1/2 až 1 1/2 roka dosť špecifickej stravy.
ak máte záujem ohláste sa cez kontakty na >link< Pozdravujem OF
Autor: jano, 26.06.2009 - 22:09
skus brať ešte k tomu azitromycin aspon pol roka lekar nie som ale može pomocť
Autor: Mirka, 17.09.2009 - 03:35
poznam odbornika co pomohol jednej mojej blizkej osobe s velmi podobnym problemom.
Dobry den,
dnes som zacala na internete patrat zistovat rady, jednoducho vsetky iformacie ohladom reumy. Mam bolesti klbikov na rukach aj nohach , bolest citim na pravej nohe do pol chodidla a obidve ruky ,na rukach citim po hanky. Prosim Vas o radu, poznate nejake riesenie. Teraz mi lekarka predpisala 3 davku condrosulfu.Prvy krat mi liek zabral, ale druha davka nie a bollesti ruk su intenzivne. Momentalne uzivam kazdy den 1 tabletku, ale citim, ze mi liek nezabera. Zbytočne sa budem davkovat liekmi. Teraz co som si precitala diskusne prispevky, zistila som, ze uvedeny liek nema potrebne liecebne ucinky. Obraciam sa na Vas o radu, ak viete poradit…vdaka, Anna
Dobry den pani Mirka,
mam obdobne problemy , mozem Vas poprosit o kontakt na osobu, ktorá vie poradt ako sa s reumou popasovat, zastavit aspon bilest.dakujem pekne, s pozdravom anna,
Milá Erika,
mám 32 rokov na reumatoidnú artritídu sa liečim už liečim 13 rokov. Za ten čas som zistila pár vecí ide o nevyliečiteľné ochorenie u ktorého diagnostika je pomerne komplikovaná. V mojom prípade sa asi až po roku posunovania po vyšetreniach bolestivých opuchoch zistilo o čo ide. Poznám reumatikov u ktorých to trvalo dlhšie a sú aj taký ktorých na reumu liečili aj dva roky a vo finále zistili, že žiadnu reumu nemajú a ide o niečo iné. V prípade, že o reumu naozaj ide, je včasná liečba nesmierne dôležitá. Reuma sa čajíkmi akupunktúrou a homeopatiou a ďalšími zaručenými alternat. met. nevylieči. Sama som ich jednu po druhej vyskúšala v zmysle topiaci sa slamky chytá. Tým ich úplne nezavrhujem sama ich niektoré ako podporu bežnej konvenčnej liečby používam. No a z môjho pohľadu najväčšia záludnosť tohto ochorenia je, že u každého pacienta sa prejavuje inak a každý pacient reaguje na jej liečenie inak. Takže pri tejto diagnóze je veľmi dôležité aby tvoj reumatológ naozaj rozumel svojmu remeslu a nebol to len lekár údržbár. Ja som v starostlivosti pani doktorky z NURCHU v Piešťanoch a som veľmi spokojná s prístupom lekárov aj sestričiek ktorý tu pracujú.
Pokiaľ by si chcela viacej informácii pozri sa na tieto linky alebo mi pošli mail a keď budem vedieť tak ti rada poradím alebo odporučím niekoho kto poradil mne.
www.reuma.sk
www.nurch.sk
www.revmaticke-nemoci.cz
Ahoj , potrhané väzy ti zistí doktor lahko bezoperativne.Ale až ti uletelo koleno ako píšeš tak rátaj s tým že ich máš potrhané.Ja som teraz mesiac po takej operácií a mne sa voda v kolene začala robiť až teraz, 2x týždenne mi ju ťahajú 5-7 striekačiek.Nechcem ťa plašiť ale vytrpíš si svoje. Držím palce nech ti to dopadne lepšie ako mne.
Mám jednu prosbu: môžete mi toto preložiť do slovenského jazyka? (Odpisujem to, tak ako mi napísal lekár):
Palp. - bolesť SI 1.dx. s klin. známkami pseudobloku.
entesopathia capsullolig app. LS
TH- Mobil. LS, SI 1.dx.
Dop. Predpis med. th. individ REH . stat.
dynam.šetriaci režim.
DG. Entesopathia capsullolig app. AG 1. dx pseudoblok SI 1.dx.
Čo mi vlastne je?? Ďakujem
Ing odbornicka, mykoplazmy su odkedy huby???
Včera som spadla, a buchla som si prst na ruke. narazila respektívum. Bolesť nebola veľké ani neznesiteľná, prst odpuchol, a všetko bolo v pohode. No dnes ma začalo bolieť rameno. Nevládzem od bolesti ruku ani zdvihnúť, ťažko sa mi hýbe zápästím a prstami. Neviem, či s tým mám ísť k doktorovi, alebo si len dať nejaké lieky, masť a čakať či to prejde…
Dobry den,
prosim Vas mohli by ste mi poslat detaily ohladom tej ryzovej diety. Mam velke problemy s kolenami, cim dalej vacsie bolesti s kolennymi klbami ktore mi opuchaju.
Dakujem za informaciu
Iveta
Ahoj, prosim ta kto ta lieci? Liecia to aj bezni reumatologovia? A kam chodis na akupunkturu? A hlavne, zlepsil sa ti stav? Vela otazok, ale mam podobne problemy a odborne prognozy na internete nevyzeraju ruzovo, tak by ma zaujimalo ci mam nejaku nadej sa z toho dostat. Vdaka.
mam bolesti lavej nohy:kolena,členku a priehlavku.Predtym mi ortoped určil diagnozu:artrozu.Na krvnych vyšetreniach mi nič nezistili.Niekedy mam pocit,že moje klby sa ledva držia pokope.Lieky mi zaberu na jeden,dva dni. Mam 55 rokov.Našla som si pracu a nerada by som o nu prišla,lebo mi ešte treba robit 2,5roka.Niekedy mam obdobie bez bolesti a potom akoby sa to vratilo dvojnasobne.Bolest je paliva.Poradi mi niekto?
1 odpoveďIvetka kompletnu 35 dnovu ryzovu dietu najdes na internete klikni si na google ryzova dieta prajem vela zdravia a pekny den
Mne bolo doporučené brať prípravky s obsahom chondroitinsulfatu na prírodnej báze. Objavil som to v produktoch LR. Moje problémy sú vyriešené.
ja som tu komoru vyskúšal v Dudinciach a nic mi to nepomohlo
bolesti kolien mi zacali pred 4 rokmi ked som bola tehotna, myslela som ze zo zataze…ale pretrvavaju doteraz dokonca su o dost horsie, po schodoch sa musim drzat zabradlia aby som vysla, nehovoriac ked idem dole schodmi je to este horsie,nedokazem to bez opory…pred 3 mesiacmi sa pridali lakte, ked ich mam dlhsie zohnute musim ich vystriet lebo zacnu boliet,asi pred3 tyzdnami ma zacalaboliet chrbtica, dost sa to stupnuje, rapidne sa to zhorsilo, zacinaju ma boliet zapestia…chcela by som poradit, citala som na internete uz vela clankov, myslim si ze mam reumu…jedno co mi nesedi je ze asi pred rokom mi zacali liezt dolu nechty z noh…su zlte a odpadavaju pricom sa tvoria nove a dookola…citala som ze to moze mat nieco spolocne so psoriazou…moze to mat nieco spolocne so psoriazou?som uz dopletena s tych clankov aj so vsetkeho, prosim poradte mi…k doktorovi nemozem ist, zijeme totiz v anglicku a neviem tak dobre jazyk aby som povedala doktorovi co mi je…je to trosku komplikovane…
1 odpoveďViete mi niekto poradť s osteómom kolena?
Blíže nespecifikovaná choroba šlachových nebo svalových úponů, to je preklad Entesopathia z netu.
Prosim vas poslite aj mne tie detaily o tej ryzovej diete, mam velke problemy s klbami. Dakujem za informaciu, Marek.
Mam 35 rokov a obcas mavam problemy s klbami, obcas rano vstanem a nemozem sa rozhybat, bral som artrostop, ale nepomohol, skusal som zralociu chrupavku ani ta velmi nepomohla, vie mi niekto poradit?
2 odpovedeJa som užívala 2 roky artrostop a k tomu i koktejl, krorý pomáha obnoviť chrupavku, tiež som si myslela, že mi to nepomáha, lebo mňa boleli bedrové klby a hoci kedy ma to zablokovalo a nemohla som sa ani pohnúť, bola som i u lekárov a nedali mi na to nič. Potom som to prestala užívať po 2 rokoch a ani neviem ako a nebolí ma nič, môžem chodiť, cvičiť, behať, takže treba vydržať, vtedy som mala 39 rokov a teraz mám o 10 viac.
1 odpoveďMomentálne mám tiež tieto problémy, bolesti kĺbov - bedrových, chrbtice, čo mi zamedzuje športovať: Začala som chodiť po rôznych odborných vyšetreniach, tak neviem, aký bude výsledok. Som z toho nešťastná a preto som spozornele pri artrostope, čo spomínala v príspevku Ivetka. Môžem Ťa poprosiť, aby si mi napísala k tomu niečo bližšie?
Ďakujem gabina
Odporucim Vam web stranku www.mojareuma.sk pozrite si ju, lebo mam pocit, ze mate vsetky priznaky reumy a s nou mame dost skusenosti, skuste napisat aj na maily v kontaktoch. Prajem vela uspechov.
Pre viac info napiste manzelke. Poradi vam ak este treba.
Ja som hral futbal, dostal som loptou nesikovne rovno do prstov. Najprv si vravim super, nemam zlomene nechty a potom pozeram, ze neviem narovnat prst na poslednom clanku. Zaujimave bolo, ze ma to takmer nebolelo, opuch ziadny, na pohotovosti ma poslali na rontgen, ktory ukazal, ze vnutri nie su dalsie poranenia a poslali ma na plastiku. Tam sa rozhodli, ze 7 tyzdnov dlaha a ak sa nechyti, tak operacia (co sa mi zda byt krapet neskoro). Zajtra to bude 7 tyzdnov a maju mi ju dat dolu, tak som zvedavy (alebo skor sa obavam) ako dopadnem.
1 odpoveďAsi 2 mesiace mám bolesti a rannú stuhnutosť na prstoch rúk. Bolia ma ruky v zápästí, taktiež aj uzliny v podpazuší. V začiatkoch som mala aj zvýšenú teplotu. Nevie mi niekto poradiť kam s tým ísť a čo to je? Ďakujem. Betka
2 odpovedeChoďte k reumatológovi.
Arthrostop Rapid 3 mesiace 3x denne a potom 2 mesiace Artrostop Hyal 1x denne. Užívať dlhodobo - ja som už aj po operácii obidvoch kolien - artróza 17 rokov a už mám aj na ďalších kĺboch. Nešetrite na sebe a vyživujte si chrupavky, lebo o ne prídete ako ja. Teraz je to lepšie, ale doživotne sa musím starať o tú výživu kĺbov.
1 odpoveďMozem si nahrievat klby, aj ked neviem, ci je tam zapal, infracervenou lampou? Dakujem za radu.
1 odpoveďJe potrebné ísť k lekárovi. Možno budeš mať ten istý problém ako môj syn - je to spojené s rýchlym rastom. Chodil na rehabilitácie a používa predpísanú masť, momentálne je to O. K. No musel obmedziť aj športy (korčuľovanie, lyžovanie).
Ahojte, velmi prosim niekoho o radu, ako sa zbavim nocnych bolesti v rukach, existuju na to nejake volnopredajne lieky? Mam 33 rokov, dakujem.
1 odpoveďMila Gabika, ja mam podobny problem [hoci som o nieco starsia od teba]. Ja sa zobudzam v noci na bolest kolien, rano ked vstanem, mam akoby strnute, klby. Bola som u lekara, vraj je to artritida. Na to konkretne lieky nie su. Skus brat vitaminove doplnky [artrostop a pod.]. Nehovorim, ze to vylieci, ale mozno trosicku pomoze. S pozdravom Anna.