Reuma – bolesti kĺbov, svalov, šliach a väzov

Ahoj ja som tiez z Irska
Mozes mi napist nieco blizsie otv.chorobe
ja mam bolest klbov a svalou nohy a ruky
vybrali mi vodu z kolena a lakta a napichali stereoidy citim sa lepsie ale mam strach ze sa to vrati!Diagnoza zevraj artritida

Nepracujete nahodou casto s pocitacom? Ak ano, tak mate nespravne polozene ruky na mysi a klavesnici. Mna to trapilo cely jeden rok, nakoniec, ked uz som nemohol zapastim ani pohnut, tak som si ruku zafixoval chranicom na korcule, obviazal a pravidelne mastil kremom na klby. do tyzdna to uplne preslo.
PS. pri praci s PC by mali byt ruky az po lakte polozene na stole a uvolnene!

v noci ma strasne bolia litkove svaly, akoby mi uplne stuhli, predtym pomohlo ked som spicky prstov tlacila smerom k sebe…no teraz to uz nepomaha. prosim vas poradite mi co by som mala urobit?

Dobrý deň! Písali ste na tú mailovú adresu estime@wircom.sk a pomohli alebo aspoň poradili Vám? Prosím ozvite sa mi na mailovú adresu: marbak@centrum.sk
Ďakujem.

zacalo to pred 8 rokmi,najprv koleno,hned na to palec na nohe,dalej casom vsetky prsty na nohach a aj kolena aj niekedy bedrove klby,proste hroza,kazde rano idem do roboty jak 85 rocny dedko ledva chodim,no strasne,niekedy mam chut spachat samovrazdu,

Už asi tri roky trpím bolesťou pravého kolena. Po dva krát my brali z kolena vodu a pri sonografii zistili že mám z vnútornej strany cistu vo velkosti 3 cm. Koleno je v poriadku. Bráni mi to pri športovaní a pri ďalších aktivitách. Som hudobník a po večernom hrátí cítim bolesť v kolene. Liečby som bodstúpil rozne. Pýtam sa čí nebude najlepšie podstúpiť chirurgický zákrok a kde. Veľmi pekne ďakujem. RUDO…

ja som tiez mala bolesti v pravom kolene tiez som sa liecila a nepomohlo mi to tak som si nasla sukromnu kliniku tam mi spravili rezonanciu kolena a binko bol to meniskus a znicene klbove puzdro na klbe objednala som sa na operaciu stala ma dost ale mam pokoj koleno neboli mozem aj behat ta klinika sa vola sportcklinik

viem ze reuma sa neda liecit ale myslim,ze sa da zastavit,alebo aspon zmiernit bolest. Nie je pravda,ze neexistuju kupele .existuju, aj ja trpim touto chorobov a apsolvovala som kupelnu liecbu,citim sa ovela lepsie.odporucam vam vysetrenie v narodnom ustave reumatickych chorôb v Piestanoch mne tam pomohli.

Tak som rada ,ze niesom sama na tom to svete stakym to problemom. Mam 28 a behom 2,5 roka sa zomna stala chaba 85 rocna starena. Zacalo to nevinne lavým kolenom a teraz mam bolesti v berdovych klboch,v kolenach v clenkoch,na prstoch na nohach,bolesti mam aj chrbtici a aj v ramenach ,nemozem spavat, kolkokrat koli bolestiam. clovek ma nechutenstvo do zivota. Citim sa dost slabo,nemam ani v rukach silu, neudvihnem hmotnost co kedysi. Ja som osobne deprimovana z takehoto zivota.

citim sa presne rovnako ako ty chcem vediet co s tym robis a ci si bola u doktora a u akeho dik odpis

mam 16 rokov a uz asi 7 rokov mam problemy s pravym kolenom. 5 rokov ma liecili a stale mi hovorili ze mi nic neni ze to mam z krivej chrbtice. Po 5 rokoch liecenia som isla k druhemu ortopedovi a tam mi povedali ze mi musia operovat koleno. operovali mi meniskus a vazy bola som mesiac na barlach asi po pol roku po operacii som isla na rehabilitaciu po rehabilitacii ma zacalo strasne boliet zas koleno. urobili mi magneticku rezonaciu v nitre a po roku som isla opat na operaciu. Operovali mi chrupavku . po operacii asi 3 tyzdne mi zacali pychat injekcie do kolena. Asi 3 mesiace po operacii som zacala dostavat krce do nohy a najviac si to vytrpel moj palec. Ortoped ma poslal na neurologiu ale tam mi zistili ze to neni ziadny neurologicky nalez.Tak potom som chodievala na rehabilitaciu ale ani rehabilitacia mi nepomaha… Prosim poradte mi co si uz mam nato koleno dat aby ma nebolelo pretoze uzivam aj lieky a vobec mi to nepomaha… Dakujem …

ahoj sasa,ja mam skoro rovnake problemy ako ty.mam45 rokov,koleno ma pobolieva a teraz sa k tomu pridali bolesti v bedrovych klboch a taktiez bolesti chrbata.lekarka mi povedala,ze to ma suvis so svalmi v oblasti bedrovych klbov.bolesti citim hlavne pri zmene pocasia.asi sa stym treba naucit zit.ako u lekara?

Ahoj Saška.Ja mam 40.robila som kond.kulturistiku.Večer som si zdravá ľahla spať,a ráno som sa nedokázala ani pohnúť.Chodím k reumatologičke,napchávam sa liekmi,ale nepomáhajú.Na jar ale pojdem do NURCHU do Piešťan.Takto sa nedá žiť.Presne,ako píšete,cítim sa ako 90.ročná.´

ahoj. Na I Neurologickej klinike v Bratislave my diagnostikovali po 8 mesiacoch chodenia po lekaroch Fibromyalgiu./ticha reuma /Preto potrebujem kontakt na NURCH.Ak mozete zaslite neaky kontakt ,kde sa mozem obratit o lekarsku pomoc.

Autorka knihy Diétou proti reume, Jeanine Van Bellová odporúča vyhýbať sa všetkým potravinám, ktoré chutia kyslo , kyslému ovociu, rebarbore , rajčinám. Odporúča týždňovú kúru na zbavenie tela kyselín, kedy sa je iba nelúpaná ryža, šošovica, karotka aj cvikla, sójová omačka, nesoliť veľa. Odporúča sa tiež vypiť ráno asi sedem deci vlažnej čistej vody. Čaje nepiť žiadne, hlavne žihľavový nie je údajne vhodný.

mam tiez ten isty problem uz siedmy rok sa leicim na artritidu a tiez mi nic nepomaha z čoho som uplne zufala,len by som chcela vediet ci niekto z vas ma ZTP preukaz…dakujem

na vsetky problemy by stacilo mozno ibs malo a to je zaujem odbornikov lekarov pozrite debaty v telke ako vsetko vedia ako uzasne radia a pridete k tomu svojmu a chodite zordinacie do ordinacie a nakoniec iba ti mudri kyvnu plecom a nebodaj ste hypochondri je mi z toho zle a je mi stale horsie od bolesti a pomoc nikde ze vraj mame vela poacientov a skuste nieco ine ale ja nie som doktor takze asi co atd atd drzim vsetkym palce ze ich odbornik nebude iba ryzovnik a bude taki ako ti co chcu pomoct

aj mna by zaujimalo ako je to s reumatoidnou artritídou a tehotenstvom, ak vie niekto so skúsenosťami odpovedať,dakujem

skuste jasica.sk

mam 14 rokov a uz 6 rokov chodim ku reumatologicke ale neviem ci je to so mnou zle pretoze moja mama mi nechce nic povedat a doktorka sa ma len stale pyta ci ma to boli? nedavno mi po 6 rokoch zmensila davku liekov ale moja mama vravy ze nemam reumu ale len nabeh na reumu…neviem ci jej mam verit a ci nieco take ako “nabeh na reumu” vobec existuje… niekedy rano mam opuchnute prsty na rukach a aj niekedy ked je zima a nedam si rukavice ale nikdy ma to nebolelo len som ich mala opuchnute a na internete som nasla v obrazkoch reumu a strasne sa bojim ze budem mat take vykrutene prsty ked budem stara… prosim poradte mi ci sa da reuma vobec liecit a ak ano co pre to mozem spravyt? vopred dakujem