Dobry den pani Mirka,
mam obdobne problemy , mozem Vas poprosit o kontakt na osobu, ktorá vie poradt ako sa s reumou popasovat, zastavit aspon bilest.dakujem pekne, s pozdravom anna,
Milá Erika,
mám 32 rokov na reumatoidnú artritídu sa liečim už liečim 13 rokov. Za ten čas som zistila pár vecí ide o nevyliečiteľné ochorenie u ktorého diagnostika je pomerne komplikovaná. V mojom prípade sa asi až po roku posunovania po vyšetreniach bolestivých opuchoch zistilo o čo ide. Poznám reumatikov u ktorých to trvalo dlhšie a sú aj taký ktorých na reumu liečili aj dva roky a vo finále zistili, že žiadnu reumu nemajú a ide o niečo iné. V prípade, že o reumu naozaj ide, je včasná liečba nesmierne dôležitá. Reuma sa čajíkmi akupunktúrou a homeopatiou a ďalšími zaručenými alternat. met. nevylieči. Sama som ich jednu po druhej vyskúšala v zmysle topiaci sa slamky chytá. Tým ich úplne nezavrhujem sama ich niektoré ako podporu bežnej konvenčnej liečby používam. No a z môjho pohľadu najväčšia záludnosť tohto ochorenia je, že u každého pacienta sa prejavuje inak a každý pacient reaguje na jej liečenie inak. Takže pri tejto diagnóze je veľmi dôležité aby tvoj reumatológ naozaj rozumel svojmu remeslu a nebol to len lekár údržbár. Ja som v starostlivosti pani doktorky z NURCHU v Piešťanoch a som veľmi spokojná s prístupom lekárov aj sestričiek ktorý tu pracujú.
Pokiaľ by si chcela viacej informácii pozri sa na tieto linky alebo mi pošli mail a keď budem vedieť tak ti rada poradím alebo odporučím niekoho kto poradil mne.
www.reuma.sk
www.nurch.sk
www.revmaticke-nemoci.cz
Ahoj , potrhané väzy ti zistí doktor lahko bezoperativne.Ale až ti uletelo koleno ako píšeš tak rátaj s tým že ich máš potrhané.Ja som teraz mesiac po takej operácií a mne sa voda v kolene začala robiť až teraz, 2x týždenne mi ju ťahajú 5-7 striekačiek.Nechcem ťa plašiť ale vytrpíš si svoje. Držím palce nech ti to dopadne lepšie ako mne.
Mám jednu prosbu: môžete mi toto preložiť do slovenského jazyka? (Odpisujem to, tak ako mi napísal lekár):
Palp. - bolesť SI 1.dx. s klin. známkami pseudobloku.
entesopathia capsullolig app. LS
TH- Mobil. LS, SI 1.dx.
Dop. Predpis med. th. individ REH . stat.
dynam.šetriaci režim.
DG. Entesopathia capsullolig app. AG 1. dx pseudoblok SI 1.dx.
Čo mi vlastne je?? Ďakujem
Ing odbornicka, mykoplazmy su odkedy huby???
Včera som spadla, a buchla som si prst na ruke. narazila respektívum. Bolesť nebola veľké ani neznesiteľná, prst odpuchol, a všetko bolo v pohode. No dnes ma začalo bolieť rameno. Nevládzem od bolesti ruku ani zdvihnúť, ťažko sa mi hýbe zápästím a prstami. Neviem, či s tým mám ísť k doktorovi, alebo si len dať nejaké lieky, masť a čakať či to prejde…
Dobry den,
prosim Vas mohli by ste mi poslat detaily ohladom tej ryzovej diety. Mam velke problemy s kolenami, cim dalej vacsie bolesti s kolennymi klbami ktore mi opuchaju.
Dakujem za informaciu
Iveta
Ahoj, prosim ta kto ta lieci? Liecia to aj bezni reumatologovia? A kam chodis na akupunkturu? A hlavne, zlepsil sa ti stav? Vela otazok, ale mam podobne problemy a odborne prognozy na internete nevyzeraju ruzovo, tak by ma zaujimalo ci mam nejaku nadej sa z toho dostat. Vdaka.
mam bolesti lavej nohy:kolena,členku a priehlavku.Predtym mi ortoped určil diagnozu:artrozu.Na krvnych vyšetreniach mi nič nezistili.Niekedy mam pocit,že moje klby sa ledva držia pokope.Lieky mi zaberu na jeden,dva dni. Mam 55 rokov.Našla som si pracu a nerada by som o nu prišla,lebo mi ešte treba robit 2,5roka.Niekedy mam obdobie bez bolesti a potom akoby sa to vratilo dvojnasobne.Bolest je paliva.Poradi mi niekto?
Ivetka kompletnu 35 dnovu ryzovu dietu najdes na internete klikni si na google ryzova dieta prajem vela zdravia a pekny den
Mne bolo doporučené brať prípravky s obsahom chondroitinsulfatu na prírodnej báze. Objavil som to v produktoch LR. Moje problémy sú vyriešené.
ja som tu komoru vyskúšal v Dudinciach a nic mi to nepomohlo
bolesti kolien mi zacali pred 4 rokmi ked som bola tehotna, myslela som ze zo zataze…ale pretrvavaju doteraz dokonca su o dost horsie, po schodoch sa musim drzat zabradlia aby som vysla, nehovoriac ked idem dole schodmi je to este horsie,nedokazem to bez opory…pred 3 mesiacmi sa pridali lakte, ked ich mam dlhsie zohnute musim ich vystriet lebo zacnu boliet,asi pred3 tyzdnami ma zacalaboliet chrbtica, dost sa to stupnuje, rapidne sa to zhorsilo, zacinaju ma boliet zapestia…chcela by som poradit, citala som na internete uz vela clankov, myslim si ze mam reumu…jedno co mi nesedi je ze asi pred rokom mi zacali liezt dolu nechty z noh…su zlte a odpadavaju pricom sa tvoria nove a dookola…citala som ze to moze mat nieco spolocne so psoriazou…moze to mat nieco spolocne so psoriazou?som uz dopletena s tych clankov aj so vsetkeho, prosim poradte mi…k doktorovi nemozem ist, zijeme totiz v anglicku a neviem tak dobre jazyk aby som povedala doktorovi co mi je…je to trosku komplikovane…
Viete mi niekto poradť s osteómom kolena?
Blíže nespecifikovaná choroba šlachových nebo svalových úponů, to je preklad Entesopathia z netu.
Prosim vas poslite aj mne tie detaily o tej ryzovej diete, mam velke problemy s klbami. Dakujem za informaciu, Marek.
Mam 35 rokov a obcas mavam problemy s klbami, obcas rano vstanem a nemozem sa rozhybat, bral som artrostop, ale nepomohol, skusal som zralociu chrupavku ani ta velmi nepomohla, vie mi niekto poradit?
Ja som užívala 2 roky artrostop a k tomu i koktejl, krorý pomáha obnoviť chrupavku, tiež som si myslela, že mi to nepomáha, lebo mňa boleli bedrové klby a hoci kedy ma to zablokovalo a nemohla som sa ani pohnúť, bola som i u lekárov a nedali mi na to nič. Potom som to prestala užívať po 2 rokoch a ani neviem ako a nebolí ma nič, môžem chodiť, cvičiť, behať, takže treba vydržať, vtedy som mala 39 rokov a teraz mám o 10 viac.
Momentálne mám tiež tieto problémy, bolesti kĺbov - bedrových, chrbtice, čo mi zamedzuje športovať: Začala som chodiť po rôznych odborných vyšetreniach, tak neviem, aký bude výsledok. Som z toho nešťastná a preto som spozornele pri artrostope, čo spomínala v príspevku Ivetka. Môžem Ťa poprosiť, aby si mi napísala k tomu niečo bližšie?
Ďakujem gabina
Odporucim Vam web stranku www.mojareuma.sk pozrite si ju, lebo mam pocit, ze mate vsetky priznaky reumy a s nou mame dost skusenosti, skuste napisat aj na maily v kontaktoch. Prajem vela uspechov.