10 dôkazov, prečo má proteínová diéta blahodárne účinky na zdravie

Proteínové diéty boli kontroverzné po celé desaťročia. Trvalo dlhú dobu, kým sa ich účinnosť overila v klinických štúdiách a stali sa uznávaným nástrojom na liečbu nadváhy a obezity.

Od roku 2002, bolo realizovaných viac ako 20 štúdií, na základe ktorých sa porovnávala proteínová diéta s inými typmi diét. Nielenže proteínové diéty znižujú hmotnosť, ale taktiež vedú k výrazne pozitívnemu ovplyvneniu rizikových faktorov kardiovaskulárnych a iných ochorení.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/13782-10-dokazov-preco-ma-proteinova-dieta-blahodarne-ucinky-na-zdravie

Je zaujímavé, že Vaša prezentacia proteínovej diety obsahuje len samé pozitíva. Každá jednotvárna strava prináša samozrejme aj určité riziká. O nich však v tomto článku nie je žiadna zmienka. Živým prikladom je moja kamarátka, ktorá sa takto stravuje už rok. Je jedinou pravdou, že nastal rapídny úbytok váhy. Dlhší čas som ju nevidela a v prvom momente nášho stretnutia som ju ani nespoznala, lebo to bol aj mentálnie nielen výzorovo iný človek. Mõj prvý dojem bol, že je vážne chorá. Pripadalo mi to ako duša bez tela a k tomu zostarnutá, nažltkastá a scvrknutá pokožka na tvári. Zhrozila som sa a povedala som si, že určite tadiaľto moje cesty redukcie váhy nepovedú. Niekedy veľmi pohľadná, povolaním lekárka, vyzerá síce od zadu ako Iíceum, ale žiaľ, od predu je to múzeum. Momentálne je už mesiac prechladnutá, bolia ju svalové úpony a kĺby a v prvých fázach dietovania viac krát z ničoho nič spadla. Nehovoriac o mentálnej zmene! Deficit dõležitých prvkov stravy je jasný. Takže z tejto skúsenasti vyplýva, že francúzka dieta zvaná " Méne žere" je najbezpečnejšia! Nie som lekárka, ani dietològ, ale odporúčam všetkým, ktorí podľahnú tomuto zázraku rýchleho schudnutia, aby si uvedomili, že ZDRAVIE je o úplnie niečom inom ako o VÁHE ! Zdraví všetkých HH

pravidlene cvičim, takže okrem masa beriem i protein https://www.brainmarket.sk/brainmax-enemen--20g/ jen proteinové týčinky a pekne priberam (na svaloch)

Máte skúsenosť aj s nejakým proteínom, čo neobsahuje nič mliečne?

teraz je tych diet na mrte :confused: