5. máj-Medzinárodný deň pôrodných asistentiek a Svetový deň hygieny rúk

Medzinárodný deň pôrodných asistentiek - Medzinárodný deň pôrodných asistentiek sa oslavuje od roku 1992 pod záštitou Medzinárodnej konfederácie pôrodných asistentiek (ICM), ktorá podporuje, zastupuje a pracuje na posilnení profesijného združenia pôrodných asistentiek v globálnom meradle. Tento deň je venovaný ženám, pre ktoré sa povolanie pôrodnej asistentky stalo výzvou. Cieľom tohto dňa je osláviť a zvýšiť povedomie o význame práce pôrodných asistentiek a zdôrazniť práva žien a ich prístup k pôrodníckej starostlivosti pred, počas pôrodu a po ňom. Svetový deň hygieny rúk - Svetový deň hygieny rúk presadzuje Svetová zdravotnícka organizácia (WHO), ktorá posilňuje výzvu na zlepšenie hygieny. Dôležité je správne a hlavne pravidelné umývanie rúk mydlom. Deň je zameraný predovšetkým na zlepšenie hygieny rúk v zdravotníckych zariadeniach po celom svete s cieľom pomôcť znížiť infekcie a zabezpečiť pacientovi bezpečnejšiu starostlivosť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/14457-5-maj-medzinarodny-den-porodnych-asistentiek-a-svetovy-den-hygieny-ruk

To naozaj uz nie je den bez svetoveho dna???

aj ja pozeram, ze kazdy den nieco :smiley: :smiley:

1 Like

Svetovy den hygieny ruk je ale asi az od korony nie? Doteraz som o takom dni nepocula

isto ano :smiley: :smiley: kvoli korone sa vela toho zacalo praktizovat, co predtym ludia a nikto vobec neriesil :smiley:

moja sestra je porodna asistentka a niektore praktiky pri porodoch sa jej stale nepacia :confused: