Ako dlho dojčiť?

Mila Klara, nezacina. Treba sa informovat u odbornikov.

Na tvorbu mlieka, ak ma mamicka zaujem o kojenie, je najlepsie pravidelne prikladanie babatka na prsnik alebo pravidelne odsavanie mliecka. Ja som uspesne kojila nasho synceka 4,5 mesiaca a potom som nastupila do prace (u nas v USA je materska dovolenka federalnym zakonom garantovana len na 12 tyzdnov a potom rozne staty mozu mat aj dlhsie limity - v District of Columbia to je 16 tyzdnov) a nas maly chlapcek sa naucil pit z flasiek odsate mliecko a postupne na prsnik zanevrel. Ale v praci mam vytvorene dobre podmienky a mliecka mam stale dost, aj ked len odsavam. Syncek papa pomedzi mliecko aj zeleninku, ovocie, rozne ryzove a ovsene kasicky, niekedy mu ponuknem aj prepasirovane masko. Vsetko mu pripravujem doma v organickej / zdravej forme. Som velkym zastancom kojenia ako dlho sa da. Ja sama by som chcela aspon 18 mesiacov. Samozrejme neskor to budu uz len rana a vecery.

Ahoj, no dufam, ze si neprestala dojcit, lebo pre babatko je dolezity 1 rok dojcenia na vytvorenie protilatok v tele a na vyvoj crievka. Ja mam 2 deti a prve som dojcila rok a pol a teraz mam 7 mesacnu dcerku, to dojcim kazde 2 hodiny, aj v noci a bojujem s tvorbou mlieka. Vsetky tie umele gebuziny nie su vhodne pre babo do 1 roka, ono sa to nepreukaze hned, ale napr. o 10-20-30 rokov, crevnymi problemami alebo zaludocnymi. Takze dobra matka sa obetuje pre dieta! Kojeniu zdar.

Nesuhlasim! Mam 2 deti, jedno som dojcila do roka a pol a druhe ma teraz 7 mesiacov a len dojcim a mala vyborne prospieva, ma 10 kilo a 75 cm,je zdrava a nikdy nebola chora. Plne kojit sa ma do 6-7 mesiacov, potom postupne po 3 lyzickach v po 3-4 dnoch davat na obed zeleninku neskor ovocie, jednodruhove. Potom dokojit. Babo do 6 mesiacov nepotrebuje pit ani vodu, lebo predne mliecko staci. Mamicky len pekne kojte co najdlhsie, je to pre babo to najlepsie a aj pre vas!

Je to blbost! Dieta sa ma plne dojcit 6-7 mesiacov, ak pekne pribera a matka sa nesnazi schudnut. Lebo ked matka dietuje, tak snou aj babo, takze treba jest vsetko, jedlo rozdelit na male porcie 6x denne papat a vypit min. 3 litre tekutin - voda, caj, mlieko, alkohol nie, lebo moze sposobit laktacnu krizu, cim je menej mlieka. Mam 2 deti viem co hovorim. Prve bolo kojene rok a pol a druhe ma 7 mesiacov a je plne kojene a ma 10 kil a 75 cm, nikdy nebola chora a krasne prospieva. Mamicky, pekne kojte tak dlho, ako si to babo vyzaduje.

Ahojte, akupunkturou to ide a v Bratislave je na to jedna doktorka odbornicka homeopatka, ak potrebujete kontakt, najdete ho pod menom Danusa Sivekova.