Ako je to u urlológa?

Ahojte, mam ist na vysetrenie k urologovi a zrejme ako kazdy muz aj ja mam obavy. Diagnostikovali mi to predbezne na chronicky zapal prostaty, ak mate niekto skusenosti, ako sa to lieci prosim poradte, ale hlavne by som chcel vediet, ci to palpacne vysetrenie prostaty cez konecnik je velmi neprijemne alebo bolestive? Vdaka za rady.

Absolvoval som ambulantne asi jednomesačné vyšetrenia pred 10 rokmi, o.i. aj prostaty, na Kramároch, aj na ŽPsN. Mal som obličkové kamene. Po medikamentóznej liečbe mi zmizli a niektoré vybrali na ur. amb. To bolo najhoršie, krvácanie cez močovú rúru. Bolelo to asi 3 dni, nohavice som mal zašpinené. Najlepšie sa niekde prezliecť a často utierať výtok. Bola mi doporučená operácia: stredný lalok prostaty zväčšený, v r. 1994. Odmietol som, po 3 rokoch sa čudovala lekárka, ako mi mohli zmiznúť kamene. Liečbu som mal len čajmi a klas. liekmi. V r. 2005 mu lekár už nenašiel zväčšenú prostatu, a na kamene mi dal šumové tabletky, ktoré po polroku vysadil. Tie sa veľmi dobre znášali, prakticky pôsobili ako šumienka. Vyšetrenie podhmatom nie je až také bolestivé, ako viac - menej nepríjemné. Ale ja už si z takého vyšetrenia nič nerobím. Absolvoval som endoskopiu, 5 x kolonoskópiu, operáciu hrub. čreva, jednoročnú liečbu chemoterapiou, takže takéto vyšetrenie mi až tak veľmi ťažké nepripadá.

Prave dnes som to absolvoval vysetrenie, no musim ti povedat, ze som zazil aj prijemnejsie veci, najhorsi je odber vzorky cez mocovu ruru … vysetrenie prostaty cez zadok prstom je v pohode, drzim palce.