Ako sa starať o chrbticu

Ahojte, ja by som sa vas chcela spýtať ako sa staráte o chrbticu ak máte sedacú prácu?? Pri práci software developer potrebujem precvičiť chrbticu ale chcela by som naozaj nejaké funkčné cviky :smiley: ďakujem za vaše rady

Už som čakala, že si prečítam ďalšie odporúčanie na wellness, pretože to extrémne pomáha na chrbticu :smiley:

zlata stanka aspon meno si zmen :smiley:

Treba cvičiť. Masáže sú fajna ale treba aj cviky na chrbticu. Kľudne si niečo nájdi na nete a doma precvičuj.

Jasné, veď cvičenie je proste liek na všetko. Keď ma niečo bolí, tak si zacvičím a prejde to. A je jedno, či je to hlava, krk, brucho alebo chrbát.

tak cvicenie je taka ta povinna vybava, aby to nemuselo zajst do stadia brania liekov. treba spevnovat a budovat svalstvo. vsetko ostatne je bonus, ako napriklad masaze, svetelna terapia alebo aj magnetoterapia.

Ja som akurat na preventivke s dcerou dostala odporucanie, aby sme isli na rehabilitacne vysetrenie. Zatial je to vraj vporiadku, ale ma nabeh na nespravne drzanie tela, tak ze nech nam odporucia nejake cviky. Som zvedava, co to budu za cviky, ci sa budu dat normalne len doma cvicit, ci budeme niekam chodit.

Bolo by mozne, keby si nam sem zazdielala aj nejake typy, co ti odporucili? Myslim, ze to bude fajn, ak sa tu aj konkretne cviky pospominaju, nech sa navzajom inspirujeme.

no napr aj kupou kvalitného nabytku… u mne sammozrejme posteľ, rošty a hlavne ortopedicky matrac… vsadil som aj na kvalitnú sedačku a potom samozrejme cvičenie…