Dobrý deň, mám veľmi veľkú nadváhu, až 116 kg a nedarí sa mi schudnúť. Chodím 3x týždenne cvičiť, neprežieram sa a aj napriek tomu to sama nedokážem. Strašne rada by som vás prosila o odporučenie nejakého odborníka na chudnutie alebo niekoho, kto by mi zostrojil jedálniček a cvičebný plán. Chcem to už konečne dokázať aj ja, ale potrebujem pomoc. Ďakujem.
Skus sa opytat obvodnej, ci nevie nejakeho odbornika odporucit. Alebo v kazdom fitku su treneri, ktori ti spravia aj jedalnicek a aj cvicebny plan. Drzim palce!
Odborny mi povedal, ze na co sa snazit, ked to nejde a vyhadzovat zbytocne peniaze, ze ked to mojmu telu nevadi, tak to mam nechat tak, ze mne to aj tak sekne, takto baculato vyzerat a bolo. Ale popytam sa vo fitku, kde cvicievam, dik.
Pardon, obvodny.
Majka, ak chceš schudnúť, musíš začať predovšetkým od seba. Musíš si nájsť cestu a pozorovaním na sebe zistiť čo Ti najlepšie prospieva. Máš síce dosť kíl, ale pevnou vôľou a trpezlivosťou sa dá všetko zvládnuť. Vždy sa spoliehaj len na seba. Možno nie vždy ale väčšinou všeliaké odtučňovacie kúry sú na komerčnom základe. Všetko Ťa to bude stáť kopu peňazí a efekt bude minimálny. Ja som vlani zhodila 12 kg, t.r. 4 kg a to všetko po ryžovej kúre, ktorá sa dá pozrieť na internete a to už nehovorím o zlepšení zdravia. Samozrejme musíš to všetko dodržať, na čo je veľmi dôležitá, ako som napísala, pevná vôľa. Ja som to vyskúšala 2 krát a to r. 2009 a 2010, cítim sa skvelo. Ak by si mala nejaké otázky, ozvi sa. S pozdravom Ria.
Majka, neviem ci si slobodna a kolko mas rokov a ci mas deti atd., ale je jednoducha rada ako schudnut: Obmedzit na minimum sladke az uplne - ak sa da, zvysit prijem tekutin, jest pravidelne a mensie davky, viac ovocia a zeleniny, nekombinovat prilohy s jedlom a samozrejme pridat viac pohybu a schudnes uvidis a nepotrebujes vyhodit paniaze na odbornika, po ktorych by si tiez mozno schudla tak nech sa dari, ja mam 45,5 r. a kupila som si kolieskove korcule.
Majka, chudnutie ma najmenje 2 stranky - telesnu a dusevnu. Po telesnej stranke Ti pomozu rozni lekari, vo fitkach treneri a po dusevnej stranke by ta mohol podporovat psycholog alebo psychoterapeut. Dusevna stranka nie je zanedbatelna, lebo od nej casto zavisi to najdolezitejsie a to je motivacny faktor chudnutia - preco vlastne Ty Majka chces chudnut, kvoli sebe, okoliu, aky je skutocny motiv? A skumanie tohto motivu podporuje aj vznik pevnej vole a sebalasky, ktora byva niekedy tiez pricinou nadvahy. Vztah k sebe samej, a svojmu telu, moze byt jednym z faktorov nadvahy. Nakolko je chudnutie dlhodoby proces psycholg ta moze v nom sprevazat a podporovat. Psychologicka, psychoterapeutka, Rita Svihranova.
Dakujem za rady, zverila som sa odborníkovi, ktorý mi pomáha naučiť sa jesť, radí čo cvičiť a dúfam, že to pôjde. Už budem mať za chvílu za sebou prvý mesiac, bojujem statočne, makám 4-5x do týždňa, tak verím, že o rok bude zo mňa štíhla baba.
Úprimne držíme palce, viem o čom hovoríš, drž sa a hlavne vydrž a bojuj a tak.