Alergie z peľu - bez liekov

Zdravím všetkých alergikov, začína sa pomaly sezóna a rád by som sa spýtal, či niekto má dobré skúsenosti s nejakými alternatívnymi spôsobmi prekonania jari, nie na liekoch. Ja mám iba mierne príznaky, sem tam si poplačem, niekedy mi spuchnú oči tak, že nevidím, koža ma svrbí ale k doktorovi som ešte nešiel, rozmýšľam, ako to prežijem tento rok, dosť ma to unavuje vyhýbať sa stromom ale lieky užívať nechcem. Poraďte, ďakujem.

Ďakujem všetkým za rady, ale predstavoval som si niečo viacej bez liekov, bez chémie a tak trochu na prírodnej báze, alebo keď Aloe, tak konkrétne v akom množstve, gel alebo masť alebo čo?

No, ja by som sa cisto na alternativnu liecbu nespoliehala. Ale ako doplnok k alopatii moze niekedy pomoct. Hlavne pokial je to konzultovane aj s doktorom. Ale zial je este stale malo takych, ktori by pripustali aj inu liecbu ako tu svoju. Hlavne je dolezite nic nezanedbat, lebo sa to moze casom rozvinut az do astmy. Preto je dolezite pouzivat sublingualnu vakcinu cely rok a casom sa moze clovek vyliecit. Aloe Vera, extrakt zo zralocej pecene, zeleny jacmen atd. existuje mnozstvo vyrobkov na pomoc proti alergii.

MNE POMAHAJU FACE DUNKS a UZASNE
pricinu to nevyries, ale symptomy okamzite utlmi

https://temazdravie.sk/rady-a-tipy/ako-si-pomoct-pri-pelovej-alergii-rychla-pomoc-na-doma/

Len to nie je riesenie tlmit symptomy :confused:

Pri alergii na peľ existuje niekoľko prírodných spôsobov, ako môžete zmierniť symptómy bez použitia liekov. Jedným z nich je obmedzenie kontaktu s peľom, čo znamená napríklad sledovať predpovede peľu a obmedziť vonkajšie aktivity v období, keď je koncentrácia peľu v ovzduší najvyššia.

Ďalšou možnosťou je používanie fyzikálnych bariér, ako sú ochranné okuliare alebo respirátory, ktoré môžu zabraňovať vdýchnutiu peľových zŕn. Niektorí ľudia nachádzajú úľavu v umývaní vlasov a oblečenia po návrate domov, aby sa zbavili peľu, ktorý môže byť na povrchu.

Okrem toho existujú prírodné liečebné metódy, ako je med, ktorý sa užíva orálne a môže pomôcť zmierniť alergické reakcie. Rastlinné čaje s protizápalovými účinkami alebo prírodné antihistaminiká, ako je napríklad quercetín, tiež môžu pomôcť zmierniť príznaky alergie na peľ bez potreby liekov na predpis. Je však dôležité konzultovať s lekárom alebo alergológom pred použitím akýchkoľvek nových terapií alebo doplnkov.

ako ja co viem tak napriklad sol je prirodne antihistaminiku a ked si clovek do 1dcl zarobi lyciku soli a vypije to na ex tak by mu to malo v podstate hned stiahnut priznaky alergie.