Anaeryzma brusnej aorty

Ja by som rada chcela vediet nazor niekoho, kto podstupil operaciu brusnej aorty, ci ta dlha a narocna operacia stoji za to a ci by to ste raz podstupil, bo mi sa nevieme rozhodnut. Dakujem.

Poznam cloveka, ktoremu praskla, operovali ho, bol 2 mesiace v bezvedomi a uz chodi sam na prechadzky. Po roku.

Nina s aneurizmami nie su zarty. Casto sa stava, ze clovek ju ma na mozgovych cievach a o tom ani len netusi, a tak sa to moze skoncit ako pred tyzdnom znamej v sobotu noci praskla aneurizma v mozgu a v utorok, v den svojich 55. narodenin zial, aj zomrela. Ak ti ju nasli, nevahaj a daj si ju chirurugicky odstranit, nakolko hrozi jej prasknutie a vykrvacanie do brusnej dutiny. Drzim palce.

Môj otec podstúpil viacej takýchto operácii. Je to genetická chyba a jeho cievny systém reaguje na všetko, ale určite si myslím, že sa mu to oplatilo, ak by praskla, tak sanitka by ho nezachránila, vykrvácanie je rýchlejšie ako príchod sanitky.

Chcela by som vediet, ako sa da zistit, ci mam anaeryzmu, dakujem.

Ahoj, bola som na takom vyšetrení pred 2 týždňami v Nitre. Nakoľko mám alergiu na jód, u mňa robili magnetickú rezonanciu, do žily mi pichli kontrastnú látku a potom šup do tunela. Je to bezbolestné, len to čakanie na výsledok. U mňa našťastie ok. Bežne sa ale miesto MR robí CT, čo je vlastne rontgen a tiež sa pichá kontrastná látka, ale tá je na báze jódu. Niekedy sa dá zistiť aj sonom, ale od toho sú tu doktori, aby zvolili správny spôsob určenia diagnózy.

Dobrý večer pani Nina. Chcem sa Vás opýtať, či ste tú operaciu brušnej aorty podstúpili alebo nie. Ak by ste boli taká dobrá, tak mi napíšte, ako sa prejavovali príznaky u Vás a ako sa máte teraz. Moja mama ochorela, zistili jej výduť na brušnej aorte. Leží v nemocnici a neviem čo bude ďalej. Ďakujem Vám pekne za odpoveď.

Prosím Vás neviete mi dať na toho pána čo prežil operáciu tej brušnej aorty? Moju dcéru operovali na banálnu operáciu a počas nej jej prerazili brušnú aortu, tepnu pravej nohy ako aj tenké črevo. Má len 20 rokov a neviem, čoho sa musí v živote vyvarovať, ako žiť, čo očakávať, čo sledovať a aké komplikácie očakávať. Veľmi pekne ďakujem Táňa