Antiagregacna liecba

Mam Ateriosklerozu koncatinovych arterii a predpisanu antiagregacnu liecbu, vie mi vysvetlit, aka je to liecba?

Antiagreganciá - znizuju zrazanlivost krvi a zlepsuju vlastnosti krvi. Arteriosklerozou sa poskodzuje vnutorna vystelka cievneho systemu a zvysuje sa riziko usadzovania sa trombov (krvnych zrazenin) na poskodenej casti ciev, preto je za potreby “riedit” krv, aby sa tromby netvorili, nakolko pri ich uvolneni hrozi embolizacia do pluc, alebo mozgu. Pri uzivani spominanych liekov je potrebna pravidelna kontrola zrazania krvi vykonavana odberom krvi zo zily na vysetrenie v hematologickom laboratoriu.

Velmi pekne dakujem za odpoved, len by som chcela vediet, ci tato liecba zabera aj proti bolesti, lebo pri chodeni mam slabe nohy a po niekolkych metroch mam silne bolesti od kolien dole, tak musim zastat oddychnut si, bolest prestane a tak to ide dookola doma sa to da, ale v praci uz vobec nevladzem.

Prosim vas o blisie informacie, moj otec ma Ateriosklerozu koncatinovych arterii je po operacii bajpasu, je diabetik, prosim vas, co moze jest, pit, ako sa ma liecit? Dakujem.

Moj otec bol na ultrazvuku hlavy a doktor mu navrhuje nasadit Statin, antiagregaciu vasodilet? Vie mi niekto povedat, co to je. Viem, ze antiagregacia znizuje zrazanlivost krvi a vasodilet znamena rozsirenie ciev.

No tak potom uz vies vsetko. t.j. bude mat redsiu krv a rozsirenejsie cievy. To vsetko, prispieva k lepsej cirkulacii krvi, nie len v mozgu, ale aj v celom organizme.

Aka je to liecba? Co sa pri tom robi? Je to nejaka terapia, alebo lieky? To ma zaujima. Co sa pri tom robi a aky je postup.

Mam sa rozhodnut, ci budem uzivat Waparin, alebo budem len na antiagregacnej liecbe. Neviem co to je atiagregacna liecba a ako prebieha, mometalne si picham Fraxiparin 0,6 ml. Mam 65 rokov a zistili mi pred mesiacom arytmiu. Dakujem.