Autolekárničky čakajú zmeny, budú oranžové a doplnia sa o kartu pomoci

Autolekárničky čakajú v najbližšom období obalové aj obsahové zmeny. Ako vo svojej vyhláške navrhuje Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR, mali by byť oranžové, označené bielym krížom, zmení sa ich obsah a doplnia sa o kartu prvej pomoci

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/5779-autolekarnicky-cakaju-zmeny-budu-oranzove-a-doplnia-sa-o-kartu-pomoci

Opäť si nahrávajú obchodníci s kompetentnými a spotrebiteľ je na ved+ajšej koľaji.Prečo by si nemohol vodič vytlačiť kartu prvej pomoci,je technický problém pre MZ zadať na Internet platnú kartu? Veď ak mi má platiť autolakárnička zakúpená skôr do roku 2012 i tak si musíme dokladať kartu.Nedá mi reagovať na farbu autolekárničky.Ja si doplním autolekárničku,ktorú už používam niekoľko rokov predpísaným množstvom materiálu na prvú pomoc a je biela. Opäť podporujeme obchodníkov.Nie je dôležitejšie vedieť podať prvú pomoc ako sa starať o farbu autolekárničky?

Konečne niekto napísal pravdu. Máte pravdu, menia, len aby menili a od vodičov žiadalai stále viac. Keď tak radi napodobňujú západ, nech sa pozrú čo musí mať vodič v aute v Kanade.

Hlavná vec je mať profesionálne vybavenú lekárničku, ale koľko ľudí je dokáže použiť!
Som zato radšej pravidelne preškoliť vodičov poskytovať správne a rýchlo prvú predlekársku pomoc ako riešiť farbu a vybavenie lekárničky. Koľko stoji štát Slovensky červený kríž a prečo by nemohol každoročne preškoľovať vodičov z poskytovania prvej predlekárskej pomoci - nebolo by to pozitívnejšie a účinnejšie.