Bojovať s chorobami srdca a ciev či cukrovkou pomôžu aj vhodné potraviny

Ľudia so zvýšenou hladinou cholesterolu, vysokým krvným tlakom, aterosklerózou alebo cukrovkou môžu so svojím ochorením bojovať aj pomocou vhodných potravín. Napríklad medzi látky, ktoré znižujú hladinu cholesterolu, sa radia potraviny obsahujúce rastlinné steroly zabraňujúce vstrebávaniu časti cholesterolu z čreva do krvi. Nachádzajú sa v rastlinných olejoch, obilninách, ovocí či zelenine. Vhodnú sú fazuľa, tekvica, cibuľa, paradajky, baklažán, zázvor, kel, jablká, čučoriedky, brusnice, orechy, škorica, mandle, tekvicové semená, hnedá ryža, cesnak, sójové výrobky, ovos, tmavá čokoláda, čierny a zelený čaj.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/13449-bojovat-s-chorobami-srdca-a-ciev-ci-cukrovkou-pomozu-aj-vhodne-potraviny

Môžem len súhlasiť s uvedenými informáciami. Sám som sa pomocou stravy a stres manažmentu vyliečil z psoriatickej artritídy, syndrómu chronickej únavy, mániodepresie a ďalších drobnejších neduhov.
Je pravda, že teraz pomáham ľuďom hlavne s rakovinou, ale nevyhýbam sa ani autoimunitným ochoreniam a psychickým. Na “drobné” choroby ako je cukrovka a srdcovo-cievne mi už nezostáva veľa času.
Ak si chcete rozšíriť informácie, môžete sa pozrieť na jednu z mojich stránok - liecbastravou. sk

Milan