Bolesť chrbta – ako (ne)prebieha liečba

Bolesti chrbta patria k najvýznamnejším zdravotným, ekonomickým a sociálnym problémom ľudí aj spoločnosti. Na ich diagnostiku a liečbu máme našťastie moderné prístroje, postupy a lieky.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/13510-bolest-chrbta-ako-neprebieha-liecba

Prosim Vas poradte mi odbornika na chrbticu, mam uz 10rokov bolesti, Hernia Disku, stale do mna tlačia lieky z ktorych ma bolí žaludok. tak som všetko vysadila a ked neviem vydržat bolest. tak si dam ibalgin, niekedy ani to nezaberie, už som vyčerpana zo stale nespania. Dakujem

Dobry den pani Postosova. Chronicke bolesti a tazkosti s chrbticou znizuju kvalitu zivota a co je horsie, ak pretrvavaju maju tendenciu narastat a celkovy zdravotny stav sa potom zhorsuje. V prvom rade je treba skusit rehabilitacnu liecbu zameranu na znizenie bolesti, Skolu chrbta (www.skolachrbta.sk) , zlepsenie pohyblivosti a mechanicku liecbu chrbtice - to znamena ovplyvnenie hernie disku pomocou specialnych cvikov. Az, v pripade, ze takato liecba nepomaha hladaju sa dalsie moznosti. V Bratislave sa mozete obratit na zdravotne centrum Mind&Body kde pracujem (www.mindandbody.sk) alebo mi skuste napisat kde zijete, aby bolo jasne kde hladat pomoc fyzioterapeuta.

Mudr. Durný Ružomberok

Cvičím mám bolesti svalov trpím nespavosťosťou nezaberajú ani opiaty. Cítim sa vyčerpaná unavená robia problemy už bežné domáce práce. Už bola bola u všetkých špecialistov. Neviem kde by som mala ísť na vyšetrenie.