Ahojte, neviete nahodou s cim suvisi bolest ruk, konkretne dlani. Kde tu ma pobolievaju aj klby. Ale momentalne su to skor dlane. Je zaujimave, ze sa to objavuje ked mam ist nieco robit za pocitac. Takto ked som niekde mimo, napr. v meste, tak tu miernu bolest nevnimam alebo mozno ani nie je vtedy? Mam ju uz dlhsiu dobu a bola by som rada, ak by sa jej dalo dako zbavit. Trosku mi prekaza pri uceni a praci s PC. Predom dakujem za vase rady a nazory.
Space 11, napadaju ma 2 mozne suvislosti. Jedna je fyzicka, kde je mozne skumat roviny, klbove-reumaticke-boreliozu a ine ochorenia, ktore sa prejavuju s klbami, svalmi a pod… A ina rovina je psychicka, hlbsi este neprebadany vztah k uceniu, k tomu co sa ucite, ci vas to bavi a k pocitacu a prepojeniu roznych psychickych momentov ako napr. kedy to zacalo, v ktorom zivotnom obdobi, v akych roznych vztahoch ste boli, ked sa to zacalo a pod. … mozne otazky vplyvu psychiky, ktora sa takto symptomom a inak prejavi, co je menej zname, skumat sa to da, moze sa to podarit aj vam samej, alebo za pomoci psychologa. Pripravujem seminar, na ktorom sa da skumat a stavat aj symptom-priznak niecoho a skumat, o co vlastne skutocnosti ide. Psychologicka, psychoterapeutka: Rita Svihranova, zzz.sk
Najčastejšie sa jedná o syndróm karpálneho kanála. Lieči ho neurológ, dávajú napríklad magnezium, B12, analgetika a masti. V ťažkých prípadoch túto diagnózu lieči plastický chirurg.