Bolesti chrbtice – sedíte správne? Ako si vybrať správnu stoličku?

Prevažná časť našej populácie väčšinu dňa presedí a to zväčša na nesprávnych stoličkách. Prinášame jednoduchý návod a základné zásady ako si vybrať správnu stoličku

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/11040-bolesti-chrbtice-sedite-spravne-ako-si-vybrat-spravnu-stolicku
1 lajk

Dobrý deň viete mi prosím poradiť kde by som zohnala perfektnú terapeutickú stoličku do kancelárie ? Sedím denne naozaj dlho a už si to na chrbáte odoberá svoju daň. Prípadne neviete mi poradiť kde by mi poradili alebo aká je naozaj dobrá ? ďakujem krásne lebo tie bolesti chrbta sú už naozaj moc

tych moznosti je uz dost, skus napriklad pozriet spinalis :slight_smile:

chrbat je velmi zatazeny v praci, vidim to sama na sebe. ale aj zalezi od toho, ci nema clovek nieco so stavcami, lebo ja som mala posunute stavce a tym padom mi vyrazala kostrč viac na povrch (ako keby alebo ako to mam povedat) a uz som pomaly ani obsediet nemohla, pretoze bola totalne zapalena a bolelo to. Kupilasom si v zdravotnickych potrebach taky vankusik ktory sa nafukne, troska pomohlo, ale stale bolest, vsade inde … v autobuse, vlaku, aute… proste hrozne cosi a tak mama mi povedala, ze mam ist na fyzioterapiu a tam mi to zistili, ze mam posunute stavce a po troch sedeniach uz ziadne bolesti. fakt… akoze odporucam … ani spinalis mi netreba ani ten vankusik…:slight_smile: velka pomoc ta fyzio

Len to tiez opatrne.Lebo fyzioterapeut moze niekedy pomoct.Ale niekedy moze aj horsie spravit.

studovany fyzioterapeut, ktory pozna kazdy stavec a nerv ti nemoze ublizit… prepac, ale v tom s tebou nesuhlasim. K nejakemu takemu, ktory nie je kvalitny a neviem ci to ma naozaj vystudovane (bez certifikatov a pod) by som urcite nesla. :slight_smile:

mam sedavu pracu, pracujem v kancelarii a tiež som sedela na nekvalitnej, tvrdej stoličke. PO čase sa moju chrbat a nohy začali ozyvat. Takže som si sama kupila ortopedicku kancelarsku stoličku MERCURY - kancelářská židle SPINE červená s PDH, začala som cvičit a velmi mi to pomohlo

kolko ta vysla ak smiem vediet?

baby pocujte, skontrolujte si klimu doma … Mna bolel chrbat, konkretne krk, lebo som mala zle nastavenu klimu. Akoze crazy, nikdy by mi to nenepadlo. Tak som to vpoedala muzovi, ten na druhy den kupil v electronic star https://www.electronic-star.sk/Domacnost/Chladenie/Klimatizacie/Ochladzovace-vzduchu/ ochladzovac vzduchu, vypla som klimu a pouzivala toto a fakt mi ta bolest presla, planujem aj toto leto, a samozrejem v aute pozor na klimu, nech nesmeruje na vas.! fakt je to neprijemna bolest

ja mam tuto stoličku kancelárska stolička ENJOY - Manažérske stoličky a sedim si ako v bavlnke a neboli ma chrbat

ked clovek ma sedavu pracu, tak je potrebne aby mal kvalitnu sedacku, lenze mnoho sefov si to neuvedomuje a to je ta chyba, ze potom maju ludia problemy s chrbticou!

Len taka kvalitne stolicka aj pekne peniaze stoji :confused:

Ja som si kupila drahu stolicku a aj tak ma chrbat boli, je to aj o spravnom sedeni nie len o stolicke

zaklad je robit si pauzy :wink:

Nooo a este mozno aj nejaky lahky par sekunovy strecing

vybrala som si novu kancelarsku stoličku ked nam v praci povedali, že budeme mat stale home office.

mam, mam, kupila som ju zo stoličky24 a sedi sa velmi pohodlne

Pri dlhodobom sedení sa nedá podľa mňa správne sedieť…

no šak zato som si kupila ortopedicku stoličku, aby ma z toho nebolela hlava a chrbat

tiež mame stale home office a už som si aj ja musela zo stoličky24 kupit novu stoličku do pracovne