Už staroveké kultúry poznali epilepsiu. Napriek tomu, že nejde o nové ochorenie a veda prináša neustále nové poznatky, darí sa držať krok s modernými metódami liečby, stále sú vo vedomí mnohých ľudí medzery v poznatkoch o uvedenom ochorení
Dobry den, reagujem na clanok o epilepsii. Rada by som sa opytala, ak mi vie niekto poradit, kedy moze byt osobe s diagnozou epilepsia vrateny vodicsky preukaz? Berie lieky a rok je bez zachvatov. Skor nez presiel na liecbu, mal dva zachvaty. Dakujem za odpoved
Podmienky na ziskanie vodičaku su: Po 2rokoch bez zachvatu sa začnu postupne vynechavať antiepileptika.Po uplnom vynechaní liečby musia ubehnuť dalšie 3roky bez zachvatu.Vtedy sa epilepsia považuje za vyliečenu, a vtedy možeš mať aj vodičský,pripadne iné oprávnenia napr. na obsluhu strojov,… .Takže v skratke 2+3 čiže 5rokov bez zachvatu.S pozdravam skusený epileptik marek
Dobr den chcela by som sa opytat mal dcerku a nikdy nemala zachvaty uziva mikropakine 100mg rano a 100mg vecer.Chodi do specialnej skoly ma 10 rokou a este stale nevie citat pisat pocitat nevie sa vobec sustredit .Mame s nou velke problemy doma aj v skole.Neviete mi niekto poradit ci sa niekedy taketo deti nieco naucia ako sa zaradia do normalneho zivota a co mozu robit ked dospeju dakujem za kazdu odpoved piste prosim vas na moj e mail suzan79@centrum.sk este raz dakujem
Chcel by som sa spýtať, či nevie volakto o takom pacientovi čo uživa proste lieky a má vodičák_proste chcem vediet či by to mohlo tak byť u nas na Slovensku alebo či sa také volačo v najbližšej dobe nechystá unas ustanoviť.brať lieky a nemať počas lečby záchvaty a mať vodičák.ja už beriem tri roky lieky a jeto bez záchvatu reku či by som nemohol mať vodičak aj keby užívam ´dalej lieky.dakujem!
Mili epileptici a vsetci ktorych sa to tyka.Nasla som tento clanok nahodou a .diskusia ma zaujala.Ja by som sa s Vami chcela podelit o skusenosti s touto chorobou.Mam syna,ktoremu bola tato choroba diagnostikovana ako 3 rocnemu.Prvy zachvat bol sok,ale necakala som na nic. Pochodila som vsetky vysetrenia,tlacila som na lekarov.Je to moj najstarsi syn. Dodones dakujem lekarom z Kramarov.Posluchala som ich vo vsetkom co mi povedali ,co mam so synom robit,ake lieky,vsetko.Nevynechala som ani jednu kontrolu,a a ni som nikdy nezabudla dat synovi lieky. Tie uzival kazdy den od 3 rokov do 18 rokov.Hlavne sme ho nikdy nebrali ako choreho.Vzdy mi hovoril ,ze mam oci okolo celej hlavy,lebo ho vsade vidim.Naucili sme s manzelom a s ostatnymi detmi plavat,lyzovat,bruslit.Zvladol vsetko.Dnes je 30 rocny mlady inzinier.
dobry den , chcela by som sa spytat ci je epilepsia rovnaka aj u cloveka aj u zvierat ?? a ake lieky sa mozu pouzivat proti epilepsii …aj je to teda u zvierat ?? …poprosila by som vas keby ste mi odpisali na email …
Ahojte, hladam cloveka epileptika, ktory ma zavedeny vagov stimulator. Mam 7 rocneho syna s farmakorezistentnou epi a doc. Sykora navrhuje prave tuto metodu VNS. Potrebujem ziskat nejake info od uzivatela tohto zazraku. Dakujem. Gabika.