Ahojte, mam 23 rokov, pred rokom som bol na MR. pri cviceni v posilovni som spravil s cinkami zaklon a trosku to malo nasledky ale dlhu dobu som nepocitoval problemy az teraz
dg : lateralna protruzia L3-4 medialna L5-S1 s kontaktom na duralny vak… spinalna stenoza 12.5mm v urovni L3-4 + schmorlove uzly…
ked som cvicil nebol ziaden problem ale poslednou dobou ked uz necvicim dlhsiu dobu (beriem lieky na boreliozu, liecim sa uz rok u dr. durovskej ) tak prisla bolest chrbtice… a pridruzili sa problemy ako svrbenie sedacieho svalu,znizena citlivost,predcasna ejakulacia, slabsia erekcia…a urgencia mocenia ze ked mam trochu preplneny mechur zacne to boliet a musim ist na wc… moze to byt sposobene tymto ? ortoped mi povedal ze ma moze zobrat o tyzden, chcel bysom vediet ci to mozem vyriesit cvicenim alebo je nutne utekat s tym… pri chodzi citim ze sa rychlo unavim, pisem bakalarku prave o LS chrbtici a mozno aj preto som si akosik uvedomil cim trpim posledne dni,viem ze existuje syndrom kaudy a bojim sa aby to nemalo niake trvale nasledky pocka to este tyzden alebo treba hned konat a vysetrit to ? nerad bysom aby nasledky boli trvale
Tu chrbticu treba zacat cim skor liecit, predsa mas este malo rokov aby si taketo nieco zanedbal, co sa ti v neskorsom case moze vypomstit a potom to moze byt tazsie dat na pravu mieru. Takze ak ti mozem odporucit, co najskor navstiv lekara.
Podľa toho čo píšeš sa ti veru čudujem, prečo si už dávno s tým nebol u lekára, tu ti s tým naozaj niekto nepomôže a čas to môže všetko len zhoršiť, takže najlepšie bude ak s tým okamžite pôjdeš na vyšetrenie.
MR L Chrbtivce (Od TH11 po S1) :
Záver : Plochšia až napriamená lordóza, sacrum subacutum, sinistrokonvexná skolioza,
Spinalna stenoza
Schmorlov uzol L2-3-4
Protruzia L3-S1
je to velmi zle ?
doktor sice nie som ale uz len tie nazvy nezneju dobre a doktor ti co povedal musel ti to presnejsie ujasnit co s nou vlastne mas
tiez mi to nic nehovori ale mas tam v celku dost divnych nazvom z coho usudzujem ze su to nalezy na taketo veci sa treba pytat hlavne osetrujuceho lekara ktory je povinny ta o tvojom stave informovat
Nejde mi do hlavy zeby ta lekar neinformoval o tvojom stave. Musel ti predsa nieco povedat ked ti prisli vysledky… Asi si len dostatocne nepocuval a ozaj aku liecbu ti nastavili?
mne pomaha, ked sa po práci na chvílku natiahnem do sedacieho vaku . Celá sa natiahnem a uvolním telo a myseľ