Chrípka alebo prechladnutie

Na chrípku vždy doplatí veľa ľudí, ak podcenia jej nebezpečenstvo a prechodia ju. Účinný liek na ňu zatiaľ neexistuje a jedinou prevenciou je očkovanie antivírusovými vakcínami.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/13460-chripka-alebo-prechladnutie

Dobry den,

neviem, kde ste cerpali informacie, ale chripka sa rozhodne nelieci antibiotikami. Pripadna subezna infekcia vsak potrebu antibiotik nevylucuje. Takisto 500 umrti rocne je prisilne cislo. Najvacsia pandemia spanielskej chripky zabila podla odhadov 50 az 100 milionov ludi. Na nasej planete je nieco cez 7 miliard ludi. Ak by kazdy rok chripka zabila 500 milionov, nasa populacia by sa scvrkavala. Toto sa samozrejme nedeje.

S pozdravom,
Tomas

Oprava! Nie 500 umrti rocne, ale 500 milionov umrti rocne.

Ja skôr preferujem prevenciu proti chrípke než už liečenie chrípky. Vždy v chrípkovom období zvýšim prísun ovocia, zeleniny, teda vitamínov, teplo sa obliekam vždy na jeseň / jar zvyknem užívať hlivu, zelený čaj, zázvor a popíjam stopbacil sirup. Nadopujem sa vitamínmi a chrípku som nemala ani nepamätám. Starám sa o svoju imunitu.

Na chripku antibiotika? takuto radu som este nepocul u zuadneho lekara

Plus pokial viem ziadny lekar uz neodporuca kyselinu acetylsalicylovu kvoli moznym zivot ohrozujucim stavom (ten syndrom ma nejaky presny nazov) plus u deti je “acylpyrin” priam zakazany… idem si pohladat iny clanok radsej sorry

To su take tie kvazilekarky a kvazipsychologicky cez internet

Odporúčam vyskúšať aj stopbacil sirup, obsahuje nejak 10 bylín a ja mám pocit, že mi fakt pomáha či už ako prevencia alebo dať sa rýchlejšie dokopy :slight_smile:

Mňa vždy z celej choroby a nádchy najviac rozčuľuje upchatý nos, nevadí mi kýchanie, kašlanie ani malátnosť tak ako upchatý nos. Nosím stále pri sebe spray do nosa stopnádcha je vhodný na dlhodobé užívanie a bez neho by som asi o nervy prišla s tým nosom :smiley:

chripky boli u nas doma fakt uz od jesene a kym trvala na jar chripkova sezona… hladala som vsetky mozne sposoby ako si posilnit imunitu - zdravý zivotny styl je samozrejmostou, ale doplnila som este uzivanie wobenzymu a musim suhlasit s tym, co sa o nom hovori- ze vazne fuguje na problemy s imunitou uplne super riesenie