Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu, trpím chronickou bolesťou na hrudníku už pol roka, analgetiká nezaberajú, Gordius-gapapentín, Tramadol tiež nie. Už som z toho zúfalá, mám veľmi silné bolesti.
Lieky ktore beries ti tu bolest len tlmia, je najvyssi cas ist za lekarom, ak si uz nebola, a moze ist o bolest rozneho typu a charakteru, srdcovocievna, z chrbtice, neuropaticka bolest, bolest pri depresii, svalova bolest atd. …
Súhlasím so sestričkou, chronická bolesť hrudníka nie je diagnóza.
V poslednom čase veľmi trpím na bolesť v brušnej dutine a v oblasti pečene. Diagnostikovali mi divertikúlnu chorobu hrubého čreva a chronickú pancreatitídu. Nejde však o zápalový proces a výsledky laboratórne a ostatné sú v norme. Tak z čoho mám tie bolesti? Poradí mi niekto ambulanciu na liečenie chronickej bolesti? Ďakujem.
Rozmyslate aj o prepojeni bolesti duse a tela? Niekedy ludia narabaju so svojou dusou a emociami inak, ako by skutocne potrebovala, a prejavi sa to vo forme symptomov a bolesti tela. Okrem toho to moze suvisiet aj s historiou, chorobami a prejavmi emocii a spravania sa v rodine terajsej alebo povodnej. To je len velmi strucne a jednoducho povedane. Psychologicka, psychoterapeutka, Rita Svihranova.