presne o tom nazve som hovorila, ze niekedy matie. tu je to aspon doplnene, ale ten zaciatok vyzera ako nocny spalovac ![]()
Pokiaľ je to na prírodnej báze prečo nie, samozrejme kombinovať s pohybom a zdravou stravou.
ano, tiez si myslim… ine by som do seba ani nedala, fakt si treba davat pozor na to, co clovek uziva a nebrat prvu vec, co sa mu dostane pod ruku. ![]()
Uplne by mi stacilo, keby som vecer nemala chut zjest aj kravu
A teda hlavne sladkosti mi idu takto neskoro na chut. Cez den ani nie, to sa dokazem ovladat, nechapem to. Ani ku kave nemam potrebu vyjedat sladke ako kolegyne napriklad, tak nerozumiem, preco to na mna pride vzdy vecer…
tak tebe neostava ine, ako ist po praci domov a rovno si lahnut spat. alebo teda este si nieco porobit, dat si nieco na podporu spanku a zalahnut ![]()
Hmm, na podporu spanku, ale zalezi co, na mna napriklad z lekarne nic nefungovalo.
takych nas je ovela viac, mne chuti tiez vecer viac ako pocas dna. asi je to aj tym, ze cez den nemam vela casu, takze len nieco do seba hodim.
Tak ja som si nikdy nemyslela, ze so spankom mam problem, ale ked sa tak nad tym zamyslam, mohlo by to byt asi aj lepsie. Ked si tak kontrolujem aj v aplikacii, tak ten spanok proste az taky kvalitny nie je… ![]()
Ja som si kupila hodinky, teda presnejsie dostala som ako darcek, kedze som zacala cvicit, aby som si to nejako monitorovala. No a vdaka tomu som zistila, ze ten moj sanok je uplne otrasny, sice casovo spavam tych cca 8 hodin, ale kvalita je strasna.
no na to, aby som zistila, ze mam zly a nekvalitny spanok, veru nepotrebujem ziadne hodinky ani aplikaciu
viem, ako sa citim po zobudeni a potom nasledne aj cely den…
Ano, citim sa zle kazde rano, ale nevedela som, cim to je. Teraz mi to paradne ukazuje, kolko spim, aky mam spanok, akej kvality…
Myšlienka „schudnúť vo spánku pomocou doplnkov“ znie síce lákavo, ale v skutočnosti to nie je až také jednoduché. Nočné doplnky na spaľovanie tukov samy o sebe tuk nespália, bez kalorického deficitu a fyzickej aktivity je ich účinok minimálny. Zloženie týchto doplnkov zvyčajne obsahuje kofeín alebo jeho analógy (guarana), L-karnitín, extrakt zo zeleného čaju, niekedy melatonín, a mnohé z nich pôsobia skôr cez deň ako v noci, pričom stimulanty môžu dokonca zhoršovať spánok, a nekvalitný spánok zhoršuje proces chudnutia. Z odborného hľadiska ide skôr o marketingový produkt než o účinný prostriedok na chudnutie. Nepôsobia priamo na spaľovanie tuku – môžu len mierne zrýchliť metabolizmus alebo podporiť vylučovanie vody, čo vedie k poklesu hmotnosti, nie však k skutočnému úbytku tuku.
Ja napriklad ani neratam s tym, ze mi vyslovene IBA tabletky pomozu k tomu, aby som schudla. Som si vedoma toho, ze cviceniu a zdravsej strave sa nevyrovna nic, ale mozno by bolo fajn to niecim este podporit.
ziadne tabletky nepomahaju v chudnuti ako takom, ze si ju zazracne das a rano sa zobudis o 5 kg lahsia
zaklad je strava, pohyb, no a regeneracia, lebo aj to treba.
je dost podstatne mat aj spravne nastavenie v hlave, bez toho to takisto proste nepojde. a samozrejme, ze som tiez toho nazoru, ze ziadne tabletky nezarucia zazracne schudnutie za noc, nezobudis sa z nicoho nic stihla a krasna, tak to proste nefunguje, ale mam skusenost s doplnkami, ktore napomahaju k spravnemu metabolizmu, co v konecnom dosledku vedie aj k zdravemu chudnutiu. ![]()
och, ale to by sme vsetky brali, teda ja na 100%, ist vecer spat a rano sa zobudit krasna
co tam po stihlosti ![]()