Chuť na sladké


(Mimi) #1

Prosím Vás, vie niekto poradiť ako ovládať chuť na sladké? Skúšala som chróm, ale nepomohol mi. V televízií som raz videla jedného doktora, ktorý vravel, že chróm pomáha, ale vraj si treba podrobne preštudovať zloženie a povedal, čo by mali tabletky určite obsahovať. Avšak už si nepamätám čo a koľko. Dúfam, že sa nájde niekto, kto mi poradí. Nepomáha mi ani pravidelná strava. Ďakujem


(Lenka) #2

Zrejme Vám chýba nejaký vitamín a podvedome viete, že sa nachádza aj v sladkostiach. No dala by som si asi vyšetriť krv a potom nejaké riešenie. Skúste sa preorientovať na nejakú zeleninu, ktorú máte rada. Čo takto paradajky, no bez soli. Pomáhajú pri spalovaní tukov. Veď prečo ich jedia kulturisti pred súťažami, ked si strážia každé deko tuku? Chróm moc nepomáha, skôr známe spomínali, že po ňom ešte viac jedli sladké…


(Jozef) #3

Chuť na sladké odbúrava chrom, je ho dostať v lekárni, tam vám to aj poradia, ale treba potom urobiť aj rázne zmeny, môže byť nebezpečie, že máte Candidu - tá sťahuje pre svoju výživu z krvi cukor a potom to mozgu vysiela jej nedostatok, teda k tomu veľa vláknitej stravy, ako je zelenina, a vydržať mesiac bez cukru, je to jediná cesta ako sa neuhnať k ochoreniu, ako Candidu umierniť na správnu cestu. Ani fruktoza nesmie byť v tom čase konzumovaná vo veľkom.


(janka) #4

Ahoj Jozef, počula som aj ja o Candide, snažila som sa držať dietu bez cukru, ale nebola som si vedomá toho, že je potrebné vynechať aj fruktózu, myslíš fuktózu v prirodzenom stave? Ovocie vrátane? Existuje nejaký jednoduchý domáci test na kandidu?


(Ivana) #5

Chcem súhlasiť s Jozefom, takisto doplniť informáciu, Candidu máme v sebe takmer všetci, prejavuje sa hlavne vtedy, keď telo nestíha spracovávať cukor v tele, tak sa Candida množí a v podstate telu napomáha cukru sa zbaviť, z tohoto pohľadu ju niekto môže vnímať ako pomocníka, z opačného pohľadu ako parazit, ale prejav Candidy je predzvesť, že niečo nie je v poriadku a treba sa začať stravovať opatrnejšie, veľa vlákniny, vynechať sladkosti, curky, škroby (zemiaky, ryža, chlieb… ) a mlieko (cukor vo forme laktózy) môže to byť aj predzvesť cukrovky.