Cilest - názory užívateliek

Dobrý deň, veľmi ma zaujímajú názory užívateliek Cilestu, príp. inej antikoncepcie. Ide mi hlavne o tie negatívne, keďže plánujem užívať HAK a voľba padla na Cilest ako prvú (lacnejšiu) možnosť. Ďakujem za všetky odpovede.

Mne povedal doktor pred tromi mesiacmi, ze sa vraj Cilest uz nedodava, tak som presla na Novynette, ale nic moc. Rada by som sa vratila k Cilestu, nevies ci je na tom nieco pravdy, ze sa uz nevyraba?

Cillest je AK, ktorú by som svojej dcére nepredpísala. Vysoké percento závažných nežiaducich učinkov okolo 40.

Ahoj, ja uzivam HA Cilest a mozem Ti povedat, ze neviem nic o tom, ze by sa prestal dodavat. Zajtra si idem k lekarovi pre dalsi recept. Takze vyraba sa aj nadalej. Ahoj

Cilest som zacala brat pred troma mesiacmi a zatial som schudla 4kg. To som ozaj necakala, lebo obycajne sa kazdy stazuje, ze pribera…

Ja ho uzivam uz 7 rokov a nemam negativne skusenosti. Ani som nepribrala, ani nic podobne … vsetko uplne normalne.

Cilest je vysoko hormonalna antikoncepcia, v dnesnej dobe uz zastarala. Nechapem ako ti ju este vobec moze nejaky doktor predpisovat. Pocas uzivania sa znasa dobre, dokonca sa mozu mierne prsia zvacsit, nejake to kilo zhodit, upravi sa plet, menstruacne bolesti zmiznu. Ale to co nastane potom, ked ho prestanes brat, to nezelam nikomu. Vsetko bude naopak priberas stale, plet ako pubertacka, menstruacne bolesti… A to je este ten lepsi pripad, svagrina po 10 rocnom uzivani mala problem s otehotnenim.

Ja som užívala cilest asi 10 rokov, potom som ho vysadila a nemala som vôbec žiadne problémy ako popisuje Tatiana. Všetko bolo ako predtým, ani bolesti, ani priberanie, dokonca so schudla, a pleť tiež OK. Takže ja mám takú skúsenosť. Ahojte.