Citalec

Chod te si dať predpísať iný liek! Tento liek niekomu pomáha iným naopak vobec nie. -je ešte horšie vám od neho. Je to zrejme váš prípad. Somarina je, ked vám lekár hovorí, že si treba naň zvzknúť.

Ahoj, zacala som uzivat citalec a uz 3noc som nespala, som unavena ale skor driemem ako spim, nevies ci to prejde?

Ahojte… ja som dostala taktiez lieky na panicku poruchu a to citalec ale je mi strasne zla, mam hadam vsetky eziaduce ucinky… triaska, zavrate, bolesti zaludka, napinanie na zvracanie, som z neho otapena a neviem zaspat… prosim poradte ci ho mam vysadit alebo dalej pokracovat v liecbe… berem ho dva dni a toto je treti a uvazujem ci si hom dat alebo nie… berem 1tabletku citalec20 rano… a vecer atarax ten ma pekne uspava

Ahojte, ja mam velmi zle skusenosti s Citalecom. Mala som taku strasnu triasku, zavrate, vobec som nevedela fungovat, strasne ma zaludok bolel a bolo mi na vracanie, len som lezala, ani obed som nevedela uvarit. Musela som ho po dvoch tabletkach vysadit, zial nezvladla som to a uz 10 r. beriem Lexaurin, viem ze je navikovy, ale zato mozem dakovat mojmu dr., pretoze ma o tom neinformoval a ja som letacik necitala, kedze som sa dobre citila, no ale teraz naspat k tomu Citalecu 20, brala som jednu tabletku rano. Moj doktor ma dovolenku, tak som volala sestricke, ci ho mam brat dalej alebo vysadit a ona mi jednoznacne povedala, ze vysadit, tak neviem, ma niekto takuto skusenost? Prosim poradte.

Ahoj, ja som minulý rok som mala pred 17 a začala som brať Citalec 10. Najprv po polke a potom jednu denne. Psychiater ma oboznámil s možnými vedľajšími účinkami tohto lieku ale u mňa sa neprejavili. Je možnosť že lekár dal zlé lieky ale dávkovanie

Je to dávno ako sem niekto prispel… ja užívam citalec (citalopram) už skoro dva roky. Na malé "stavy " sa cítim veľmi dobre, ale podobné účinky mal na mňa asi dva mesiace. Mňa môj lekár učil trpezlivosti a vytrvalosti a som mu vďačná. Všetkým nám držím palce.

Reagujem na starší príspevok od Andrey z roku 2011, čítala som, bohužiaľ až teraz knižku: Vedľaší učinok smrť od Virapena - najdete ju určite v knižnici. odporučam prečítať. Len neviem či nebudete potom na pochybách o účinnosti lieku Citalec (a jemu podobných liekov) , ktorý aj mne predpísala doktorka na stredne ťažkú depresiu. Beriem viac ako mesiac jednu tabletku rano, neviem či mi pomáha, možno badám nejaké malé zmeny v nálade smerom k lepšiemu ale čakala som oveľa viac. V knihe sa píše okrem iného že oveľa účinnejšie sú prípravky z ľubovníka bodkovaného ako antidepresíva na báze SSRI - čiže spätného vychytávania serotonínu, ktorý má zabezpečiť vraj chemickú rovnováhu v mozgu a tým aj zlepšenie nálady prípadne iných stavov. Nechcem nikoho odrádzať od užívania antidepresív ale v každom prídpade kniha stojí za prečítanie ako to chodí vo farmaceutickom priemysle. A nad tým či vlastne tieto lieky pomáhajú, do akej miery alebo je to len placebo efekt, alebo dokonca napáchajú viac škody ako osohu. Zatiaľ citalec užívam a čakám čo bude, no vážne rozmýšľam nad jeho postupným vysadením.

MOJ PRIPAD SNZIM SA NEJEST ALE ZDA SAZE PRIBERAM AJ ZO VZDUCHU.

Staci si precitat stupidny letak, tam jasne pisu ze tento stav moze trvt dva tyzdne aj mesiac, tak ja nechapem co tu kto riesi po dvoch tabletkach.

Kriste pane boze, nerozhodna uz sa rozhodni, lebo z tvojho prispevku ani boh nevie co robit.

Ander s kosic

Preco tolko kretenov tu pise, ved milion krat tu bolo spomenute ze to zabera po 2 tyznoch a dlhsie, tak na co tu pises ze ti to nepomaha, neuveritelne.

Akurat ze ten cipralex je uplne identicky liek ako citopram a drahsi je akurat koli tomu ze ho nepreplaca poistovna v plnej sume, takze platis uplne na prd.

Ahojte, trpím depresiami a panickou a uzkostnou poruchou už cez 10 rokov. Mám 27, som relatívne mladá na takéto ťažkosti ale žiaľ život a depresia si nevyberá. Začala som so serlifktom a neskor som prešla na velafax a asentru (tie ale mali podobnu ucinnu latku) brala som ich dlhe roky a fakt silné dávky ( 140mg) ale stále som mala pocit, že to nie je ono. Potom sa pridružili problémy so žalúdkom. Zápal sliznice žalúdka, konkrétne. Zmenila som lekárku, pretože sa mi nezdalo všetko “kóšer” nakolko dookola predpisovala stále tie isté lieky, každému. Teraz mám lečbu nastavenú na 40 mg denne Citalopramu. Doktorka je veľmi milá, som z nej nadšená. Obavy mám akurát z toho, že nebudem môcť otehotnieť. Nakoľko nerada by som brala AD počas tehotenstva. Doktorka mi vysvetlila, že podstatný je prvý trimester, kedy by som nemala brať nič… ak by sa moj stav zhoršil, pokračovala by som so serliftom, nakoľko ako mi povedala, ten sa môže brať aj počas tehotenstva, dokonca aj počas dojčenia. Vie mi niekto poradiť máte s tým skúsenosti? Čo tehotenstvo a AD?

Ako vysadim lexavrin ked ho vysadim boli ma zaludok ma niekto s lexavrinom skusenost

Ahojte …téma je už dosť staršia tak snáď sa tu niekto pridá a podeli sa somnou o svoje skúsenosti. .pred 3 týždňami mi lekárka predpísala Čítala 10,zaberal už po niekoľkých dňoch aj keď pocit strachu a slabého chvenia a zavratov tam bol,šla som na kontrolu a ona mi predpísala Citalopram a to len z dôvodu ze sa nic nedoplacala a že je taký istý ako citalec tak mi dala väčšie balenie .Priatelia mna po 1 dávke bolela hlava 12 hodín v kuse a ešte mi aj oci opuchli.Pripisovala som to pupave ,tie oči ze ak, alergia ktorú som síce doteraz nemala :blush:…po ďalšej dávke hlava neskutočná bolesť …prosím je to normálne či lieky vymeniť ? Ešte prosím o radu mám problém ísť medzi ľudí ,ísť na prechádzky,lebo ma prepadne pocit strachu,bezradnosti ,závraty mám pocit utiecť a bojím sa že odpadnem ,je možné že sa tohoto niekedy zbavím úplne ? Pracujem v obchode a teraz som na PN …za každy názor vám vopred ďakujem :blush:

PODLA MOJHO NAZORU BY SI MALA ZAJST K DOKTORKE A POVEDAT JEJ O TOM. IDEALNE BY BOLO ASI VYMENIT TIE TABLETKY ZA NEJAKE INE, KTORE TI TAKETO STAVY NEBUDU SPOSOBOVAT :confused:

Takyto ziadny liek nemoze byt dobry a prospesny pre zdravie!!