Ono to neprejde same, je podla mna aj dost individualne
Zalezi, co presne to je a ako sa to osetri hned na zaciatku…
Pri drobnostiach sa to vacsinou fakt zahoji aj samo, ale rozdiel je v tom, ci sa to pocas toho nejak nekomplikuje – napr. zanesnie, podrazdenie alebo si to clovek stale mechanicky nedrazdi… To je tiez dost casty problem.
mala som s tymto problem, velakrat som si zvykla do ran rypat, potom je jasne, ze s tym telo dlhsie bojuje…
to neviem, preco by som robila, ale teda chapem, ze ludia robia divne veci velakrat
aj take, co nie su uplne prospesne a nevies s tym prestat.
Lebo kazdy ma svoje urcite zlozvyky a veci podobne, nie je jednoduche s tym seknut ![]()
Su veci, ktore nevies ovplyvnit, ale tak pomoct si doma vies, to je hlavne. ![]()
kto si chce pomoct, ten si pomoze, ale mojmu otcovi sa nedalo ani keby co bolo
ten chodil vecne dorezany, dorafany a bolo mu to srdecne jedno
vidis, niekto by uz celil zavaznej infekcii a niekomu sa nestane nic.
toto tak ma ale vela chlapov, hlavne domacich kutilov
tych len tak daco nevyvedie z miery.
Ono to je asi kombinácia zvyku a toho, že niektorí ľudia proste neprehodnocujú riziko tak ako iní. Povedzme si narovinu - kutil, čo je zvyknutý robiť so zverákom, flexou a rebríkom každý víkend, má iný “threshold” na drobné úrazy ako niekto, kto to robí raz za rok…
Ale zas to neplatí úplne univerzálne
Poznám aj ľudí, čo sú opatrní do extrému, aj keď robia manuálne veci roky. Skôr je to o tom, ako sa človek nastaví.
no a potom je este taka vec, ze v domacom prostredi je nizsie vnimana hrozba
tam clovek vypne a neuvedomuje si tak tie nastrahy ako inde. teda az kym sa nieco nestane samozrejme ![]()
Zdravím vás, čo by ste odporučili na popáleninu? Nemám to veľmi veľké, ale stále to štípe, je to na ruke a neviem s tým fungovať. ![]()
a to mas cerstve? mna to vie palit aj tyzden…samozrejme zalezi ako velmi sa popalim a na com.