Co odporucate na rany?

Ono to neprejde same, je podla mna aj dost individualne :wink: Zalezi, co presne to je a ako sa to osetri hned na zaciatku…
Pri drobnostiach sa to vacsinou fakt zahoji aj samo, ale rozdiel je v tom, ci sa to pocas toho nejak nekomplikuje – napr. zanesnie, podrazdenie alebo si to clovek stale mechanicky nedrazdi… To je tiez dost casty problem.

mala som s tymto problem, velakrat som si zvykla do ran rypat, potom je jasne, ze s tym telo dlhsie bojuje…

to neviem, preco by som robila, ale teda chapem, ze ludia robia divne veci velakrat :smiley: aj take, co nie su uplne prospesne a nevies s tym prestat.

Lebo kazdy ma svoje urcite zlozvyky a veci podobne, nie je jednoduche s tym seknut :joy:

Su veci, ktore nevies ovplyvnit, ale tak pomoct si doma vies, to je hlavne. :wink:

kto si chce pomoct, ten si pomoze, ale mojmu otcovi sa nedalo ani keby co bolo :smiley: ten chodil vecne dorezany, dorafany a bolo mu to srdecne jedno :smiley: vidis, niekto by uz celil zavaznej infekcii a niekomu sa nestane nic.

toto tak ma ale vela chlapov, hlavne domacich kutilov :smiley: tych len tak daco nevyvedie z miery.

Ono to je asi kombinácia zvyku a toho, že niektorí ľudia proste neprehodnocujú riziko tak ako iní. Povedzme si narovinu - kutil, čo je zvyknutý robiť so zverákom, flexou a rebríkom každý víkend, má iný “threshold” na drobné úrazy ako niekto, kto to robí raz za rok…

Ale zas to neplatí úplne univerzálne :smiley: Poznám aj ľudí, čo sú opatrní do extrému, aj keď robia manuálne veci roky. Skôr je to o tom, ako sa človek nastaví.

no a potom je este taka vec, ze v domacom prostredi je nizsie vnimana hrozba :grin: tam clovek vypne a neuvedomuje si tak tie nastrahy ako inde. teda az kym sa nieco nestane samozrejme :joy:

Zdravím vás, čo by ste odporučili na popáleninu? Nemám to veľmi veľké, ale stále to štípe, je to na ruke a neviem s tým fungovať. :see_no_evil:

a to mas cerstve? mna to vie palit aj tyzden…samozrejme zalezi ako velmi sa popalim a na com.