Tak pri detoch to mas tak, ze nikdy nevies, co bude. Je to s nimi proste vsetko uplne nevyspytatelne.
Ale teda zatial sa nam nestalo doma nic take vazne, za co som vdacna.
akoze pokial to nie je na pohotovost, tak sa snazim to vyriesit doma ![]()
Ja si spomínam, že mne sa toto ako decku dialo neustále
Možno vtedy to bolo také bežnejšie by som povedala, ako deti sme boli od rána do večera vonku, robili sme vkuse somariny, vymýšľali nové veci, skúšali, hrali sa so všetkým, čo sme našli, teraz už to nie je také uvoľnené ako kedysi.
To je sice pravda, ale to neznamena, ze urazov je menej
To by som asi tak uplne netvrdila.
Ono je to asi aj o tom, ze teraz sa to viac sleduje a riesi, kym ked sme boli my decka, tak sa to casto len pofukalo a islo sa dalej.
Prezili sme, nemam zo svojho detskeho obdobia ziadnu ujmu na zdravi ![]()
vies co, kto je teraz rodic a vyrastal v 90 rokoch, tak to berie podla mna rovnako ako to brali nasi rodicia
ale co ja viem, zalezi aj od povahy. niekto sa ide zblaznit zo skrabanca a niekto krvaca a neriesi.
No tak ja som asi z tych, co si zbytocne z kazdeho urazu nerobi tazku hlavu. ![]()
Na jednej strane asi dobre, ale tak uplne na to kaslat asi nie je okej ![]()
asi ano. ale teda aby som uplne nekrivdila dnesnym matkam, tak moze to byt aj zo zlej skusenosti-aj mala ranka sa moze nepekne rozvinut, to je pravda. ale skor vidim tie opacne pripady-kedy sa aj drobny uraz povazuje za extremnu katastrofu, ale tak tym by som asi ukoncila debatu na tuto temu ![]()
Ale tak to je asi mala sanca, ci? Ale hej, nikdy nevies, co ti tam vojde.
Preto používam toto, je to taká ochrana ![]()

ochrana proti comu? aby sa ti rana nezapalila? mas to odskusane? ![]()
urcite aj proti tomu, kedze je to dezinfekcia v podstate, ale je hlavne antibakterialny.
Odskúšané to mám, veľakrát. A áno, ide o to, aby sa ti rana následne neinfikovala, aby sa ti do nej nič nežiaduce nedostalo. ![]()
tak to dobre vediet, neviem vobec ako to funguje a ci vobec. ale tak ked mate dobre skusenosti…ja vacsinou nezvyknem pouzivat nic, ale mozno by bolo dobre mat takto nieco doma, asi by sa to velakrat aj rychlejsie zahojilo ![]()
V tomto s tebou suhlasim, ked sa da, tak jednoznacne tomu hojeniu napomoct, urychlit. Taka vypomoc telu, nech s tym nebojuje samo. ![]()
presne toto si myslim aj ja
ked sa da telu pomoct, rana sa vycisti a ma lepsie podmienky na hojenie…
ja som si to vsimla napr. pri drobnych rezoch alebo stipancoch – ked som to nechala len tak, niekedy sa to tahalo dlhsie a zacervenanie bolo vacsie. a ked som pouzila nieco antibakterialne, tak to bolo kludnejsie a rychlejsie v pohode.
podla mna je to hlavne o tom mat doma aspon nieco na prve osetrenie, lebo potom clovek uz vacsinou nema chut to riesit a prejde to same ![]()
nic ti neprejde same len tak, resp. mozno ano, ale trva to podstatne dlhsie.
a tak mozno niekto je s tym v pohode, ja to neznasam
najradsej to mam zahojene hned.