Dávenie, vypľúvanie krvi, únava, praskanie pr srdci, horúčava a odpadávanie

Potrebujem poradiť. Neviem čo robiť s priateľom, proste je nejako asi dosť vážne chorý a nechce ísť s tým k lekárovi, aj keď ho to veľmi oslabuje, stále mu býva zle, dávi, posledné dni dosť veľmi schudol, stále je unavený, keď to na ňho príde, že ako keby mu pri srdci niečo praskne, úplne celý je horúci, odpadáva a vypľúva krv. Neviete čo by to mohlo byť?Ako ho donútiť aby išiel za odborníkom? A ak tak tak za ktorým? Hrozne sa bojím. Začalo to pred polrokom, ale je to každou chvíľou horšie a on čím ďalej slabší. Vopred ďakujem za radu. Prajem pekný zvyšok dňa.

No to sa nedá len tak určiť. Treba ísť podľa mňa najskôr za obvodným lekárom. Ten mu dá výmenný lístok už ku konkrétnemu lekárovi.

Nuz, len aby to nebol nador na plucach, to praskanie pri srdci, davenie, kasel a krv, teda mu povedzte ak vas ma rad, nech to urobi pre vas, ak na seba on kasle, lebo je to hazard, ktory on robi nielen so svojim zdravim, ale aj s vasou laskou, je to nezodpovedne. Takto nejako to mal aj moj ujo, preto som to napisala, a mozno vas to viac vystrasi a konecne pojde k tomu lekarovi, alebo ho konecne ho tam dotlacite.