Depresia

Prejavuje sa stratou vitality, energie, pocitmi ochabnutosti, únavy, spomaleným myslením, zníženou schopnosťou rozhodovať sa. Znižuje aj našu schopnosť sústrediť sa, ovplyvňuje emócie, záujmy, chuť do jedla, skracuje spánok, znižuje záujem o intímny život.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/11043-depresia

Zažil som dokopy 6 rokov najprv vyhorení, ktoré neskôr prerástli do depresií. Vyhorenia boli vždy z nadmerného zaťaženia v práci, kým som sa úplne nevyčerpal. Prvé vyhorenie a následná depresia sa mi opakovala, aj kvôli iba užívaniu antidepresív, bez terapie. Pri druhom vyhorení a následnej depresii som sa dostal až na pokraj života a smrti.

Keď sa mi vyhorenia s depresiami opakovali, pochopil som, že majú rovnaký základ a na to, aby som sa z kolobehu dostal, som musel hľadať a vyriešiť ich pravé dôvody. Tie sa nachádzali v minulosti a našiel som ich vďaka terapii, ktorá mi napokon zachránila život. Po 4. rokoch sa mi podarilo prepracovať sa k zdraviu a vnútornej slobode. Naučil som sa pritom veľa vecí o ľudskej psychike. Moju cestu, kroky, poznatky a terapiu, ktorá mi zachránila život, som spísal do ebooku:

Zaujímavý článok, je smutné, že deprsiou trpí množstvo ľudí ale tak nejako “nahlas” sa o tom začalo rozprávať až v poslednom čase

Vela ludi to trapi, len problem je, ze stale je to pre mnohych tabu o tom rozpravat

Toto je problém, ktorý trápi mnohých, chybou je, že sa to bojíme priznať

to je pravda a potom nam ludia nemaju ako pomoct, kedze nevedia, ze depresiami niektori ludia trpia. a hlavne ked ma clovek depresie, je potrebne sa o nich rozpravat vela.

najma naivne je mysliet si, ze si vieme pomoct samy

Hlavne zaleží to akej miery človek trpí depresiou, ak je to taká “bežná depka” tak si dokáže pomocť sám, poprípade može skúsiť nejake vitamíny proti depresií, avšak súhlasím, že pokiaľ je depresia dlhidobejčšia a silnejšia, tak človek by ma určite vyhľadať pomoc a riešiť to, aby dokázal čo najskôr normálne fungovať :slight_smile:

tak kym je to len depka, pomoct si vie clovek sam. No pri tych horsich stavoch a ked uz clovek mysli na samovrazdu, tak tam treba lieky

ked mam depku tak si idem zabehat, alebo sadnem na bicykel, postavim sa na kolobežku a idem jazdit. Je to najlepší sposob ako sa zbavit depky

Presne to sú asi najlepšie možnosti ako sa depky zbaviť, ja mám na to psa, keď ma niečo trápi alebo tak nejak, tak ho vezmem na dlhšiu prechádzu. Prevetrá sa on no aj ja hlavu

Ja som začala cvičiť a behať, rozmýšľam aj nad psom , no stále som na vážkach či áno alebo nie