Pri konzumácii húb platí všeobecná zásada, že huby by mali konzumovať len ľudia, ktorí majú dobrý žalúdok. Deti do desiatich rokov by nemali huby konzumovať vôbec, pretože u nich ešte nie je dostatočne stabilizovaný tráviaci systém a huby sú ťažké na trávenie
Malá stráviteľnosť húb je daná najmä ťažšie rozložiteľnou štruktúrou ich bunkových stien a polysacharidových reťazcov. Po ich dôkladnom rozrušení však stráviteľnosť húb rapídne rastie! Na túto skutočnosť poukazujú aj skúsenosti získané pri výrobe a testovaní rôznych prípravkov na zvýšenie imunity organizmu na báze húb (hliva, reishi, shii-take a i.)- čím jemnejšie boli huby v nich pomleté, tým bol prípravok ľahšie stráviteľnejší a vykazoval menej kontraindikácií. Navyše ho tak mohli konzumovať i pomerne malé deti. Podobné skúsenosti sú i s hubami pomletými do podoby hubového korenia alebo i s ich macerátmi a výluhmi, a to i v alkohole. Ďalším zaujímavým poznatkom z testov je fakt, že množstvo nežiadúcich účinkov (napr. hnačka a pod.) výrazne pokleslo, ak bolo užívanie týchto hubových produktov sprevádzané súčasnou konzumáciou dostatočného množstva vitamínu C…
ja ako mala som huby jedavala casto, polievky omacky vajicka s kuriatkami… aj svojim detom davam huby a dokonca aj vitaminovy doplnok imunit hliva a nemam pocit zeby im to skodilo prave naopak