Zdravim vas. Chcela by som sa opytat, ci ma niekto skusenost so zbrusovanim tvare touto metodou. Ja by som ju mala podstupit v lokalnej anesteze. Pocula som vsak, ze bud to nie je dostatocne ucinne, alebo naopak vytvoria sa este hlbsie jazvy alebo sa neskor vytvoria na zbrusenej pokozke pigmentove skvrny. Podstupila som uz aj chemicky peeling a laser. Tie metody boli na jazvy po akne neucinne. Vdaka za kazdy prispevok.
Ze by sa diamantova dermabrazia vykonavala v lokalnej anestezii, tak o tom som este nepocula, nakolko aj v nazve je zahrnute, ze MIKRO - teda sa obrusuje nepatrna vrstva pleti, tak na to lokalka nie je potrebna. Mikrodermabrazia (a to je jedno ci diamantova alebo pieskova) je vynikajuci sposob, ako si plet ozivit, rozjasnit a odstranit jemne pigm. skvrny a flaky po akne. Na vacsie jazvy a na odstranenie tetovania vsak nie je ucinna. Na hrubsie jazvy je za potreby vykon, ktory zasiahne hlbsie vrstvy pleti a to vie docielit jedine erbiový alebo CO2 laser.
No mne bolo povedane, ze dermabrazia a mikrodermabrazia su dve odlisne veci. Mikrodermabraziu vykonavaju v kozmetickych salonoch - ta zbrusuje len vrchnu vrstvu, no dermabraziu, ktoru mam podstupit ja vykonavaju v kozmetic. ustavoch a pod. Tvar je po zakroku previazana a obvazy sa menia najblizsich 10 dni. To si vyzaduje PN. Vykonava sa az ked boli ostatne metody ako laser a chem. peeling neuspesne. To je moj pripad.
Mas pravdu, mna zmiatlo, ze “diamantova”. Nevedela som, ze aj ta abrazia sa robi diamntovymi bruskami. Aky laser si podstupila? Dufam, ze nie biostimulacny v kozmet. salone? Ten nepomoze na jazvy.
Nie v kozmetickom salone to nebolo, bolo to laserove centrum a islo o niekolko sedeni, ktore uhradzala poistovna. Potom som bola na 7 sedeni v ULK, Ba na kyselinu z ktorej som chodila cervena ako paradajka, ale aspon mi z nej zmizli drobne vrasky. Lenze na jazvy z akne to bolo slabe. Takze jedina moznost uz bola len dermabrazia. Preto by som chcela co najviac info, lebo uz som objednana na zakrok.
Ahoj, ja s derma bráziou skúsenosti nemám. S mikrodermabráziou áno, tá je na jazvy po akné slabá. Pred dvomi týždňami som bola na Benelifte Total v ULK v BA, zbytočne vyhodených 20,000. Tiež rozmýšľam nad dermabráziou, napíš mi, prosím Ťa, či to malo nejaký efekt a kolko to stálo. Ja mám tiež jazvy po akné a neviem sa ich zbaviť.
Daj vedieť čo a ako, keď budeš mať po zákroku a či to malo želaný efekt a hlavne za koľko.