Vek ľudí závislých od alkoholu sa na Slovensku prudko znižuje. Podľa odborníkov je dnes situácia v tejto oblasti výrazne odlišná v porovnaní so stavom spred 15 až 20 rokov
Úspešne sa liečim z alkoholizmu bez lekárskeho dohľadu. Chcel by som sa podeliť so svojimi skúsenosťami a rozmýšľam o zriadení protialkoholickej liečebne na úplne inej báze, ako to praxujú v súčastnosti! Podľa mojich informácií je úspešnosť vyliečenie iba 7-8 %. Absolvoval som protialkoholické liečenia niekoľkokrát a to bezvýsledne z nasledujúcou recidívou. Je to v podstate otrasný zážitok a trochu inteligentnejší človek zdrhne odtiaľ za pár dní! Takže tu treba niečo Z M E N I Ť!
dobry den, potrebovala by som poradit … ako donutit alkoholika aby sa zamyslel nad svojim zivotom a zacal sa liecit? ci uz sam alebo s pomocou? mama je alkoholik, aj ked si to nechce pripustit, ma va aj svetle chvile, ked vydrzi bez alkoholu aj niekolko mesiacov, ale teraz opat do toho spadla po 5 tyzdnoch, a neviem ako ju presvedcit, pretoze mna v tychto chvilach neznasa, inak zije sama, obavam sa ze ju v praci vyhodia ked jej na to pridu, myslim ze uz aj tak ma podmienku … vdaka za odpoved
Dobry den, mam podobny problem. Musi existovat riesenie tohto problemu. Vsak ked vidite ako si niekto ublizuje na zdravi, musi sa ho dat donutit na liecbu! Dakujem za skoru odpoved.
Dobrý deň, prípadne ahojte. Aj ja mam podobný problém. Môj otec je min. 3-4 krát týždenne opita a stale si mysli ze moja mama to nevidi. Ked sa potom k tomu vratia alebo rozpravaju, tak on problem nema a skonci to tym ze ved siel len na pivko. No ze mam strach o neho a o ich spoločny život je asi každému jasné, občas sa však boojím aj o seba. Kde je tá hranica kde človek môže prepadnúť. Do 18 rokov som nepila. Ale potom dospelost, partia a kazdodenne bary. Vtedy som tomu neprepadla, nasla som si priatela a pocit ze nechodim do baru mi vobec nevadil. Po skoro 10 rokoch chodim opat viacej von, nie je to kazdý deň, zväčša raz do týždňa, ale častokrát to nie je len pohár vínka. A tachto sa bojím. Robila som si test na Anonymní alkoholici , či sa mam nad tym zamyslat alebo nie, tam mi to vyšlo v poriadku. Tak kde moze nastat hranica zabavy a alkoholizmu? A ako presvedčiť blízkeho že ma problem, ked on si myslí že ho nema?