Dovolenka na lodi a kapitansky kurz

Ahojte, chcem ist na dovcu tento rok s detmi na dovolenku do Spanielska a uz od mala som chcela sa plavit na lodi ako kapitanka a konecne nie ako v zalohe. Viem ze je najvyssi cas si rezervovat nejaky hotel, letenky a podobne ale mali ste skusenost aj s prenajmom lode? Moj brat bol minuly rok v Spanielsku az na Jesen ked boli lacnejsie ceny a nasiel poratl boataround . Myslite ze je lepsie takto cez internet hladat alebo uz osobne v mensom pristave? Kapitansky kurz mi brat poradil v Bratislave ale ze tiez sa mam uz poponahlat. Robili ste si kurz na Slovensku alebo pri mori? Dakujem za odpovede :slight_smile:

Sprav si ho radsej tu, ked pojdete nech to uz mas z krku a asi by som dala na radu brata ked sa v tom vyzna trochu tiez :slight_smile:

joj tak to by som si dala povedať na takúto dovolenku ísť :smiley:

Namiesto ubytovanie by sme chceli prespat na tej malej lodke, uz len dufam ze pocasie sa vydari a deti nechytia morsku chorobu :smiley: a zas neni to take drahe ako som si myslela :slight_smile: dnes sa idem pozriet na ten kurz v BA tak snad to stihnem vsetko do dovolenky :slight_smile:

Nechaj si poradiť od brata, kurz by som si urobila tu, rozhodne bude lacnejší ako tam :slight_smile:

Prinajhoršom pôjdete až koncom leta :slight_smile:

aj spat tam chcete? to sa nebojis s detmi? ake su vlastne stare?

preco myslis, ze by sa mala bat?

Do kurzu by som išla tu bude to asi lacnejšie a už by si si mala švihnúť :), keby mám dovolenkovať na lodi idem iba na výletnú sama s rodinou by som si netrúfla tak fungovať, niečo by sa stalo a to, že by sme mali kurz alebo len ja by nás asi nezachránilo predsa treba mať aj skúsenosti na také nie len kurz, na ktorom ma naučili kormidlovať loď.

ak chces velmi ten kurz, tak si ho sprav tu na Slovensku v zahranici bude drahy, ako ti tu uz napisali. a vela stastia, taku zodpovednost by som si osobne na seba nezobrala!

preco nie, jasne, ze na to sa clovek musi citit ale pre niekoho to moze byt zaujimava praca :slight_smile:

je vela takych ludi, co robia na lodi… napriklad aj moja sesternica uz x rokov na lodi. ona ako casnicka a jej priatel ako kapitan na lodi. oni si velmi pochvaluju…

je to fajn, ked si takto s niekym. Ale ked nikoho nemas a ides tam sama, to podla mna neni bohvieco :confused:

Ja neviem či by som si trúfla takto ísť sama s deťmi na loď

U mna to je jasne, ze by som nikdy nesla! Na lodi mi byva zle a stacilo mi raz, ked som bola mladsia a bola som na lodi tyzden. Uz by ma nikto nenahovoril.

Ahoj barca786 - podľa mňa to môže byť dobrý zážitok :slight_smile:

je to aj celkovo o tom zivotnom style, ci niekto chce takto zit

fuha, ale takato dovolenka musi stat vela penazi. kolko ta to cele vyjde aj s tym kurzom??

1 Like

To je samozrejme, veď už len samotný ten kurz stojí isto veľa peňazí. Ale zase na druhej strane, už keď ho bude mať, tak ostatné roky ju to nebude stáť až tak veľa, pokiaľ bude mať aj svoju loď.

1 Like

ha, no vlastnu lod aj tak nema len tak niekto. a aj to aby sa o nu niekto postaral ked tam vy nebudete, to tiez nebude lacna zalezitost

1 Like