Frontin a Citalec

Ako prejsť s Frontinu na Citalec, má s tým niekto skúsenosti? Ďakujem

No ja neviem, jeden cas som mala ten liek. Ked som hovorila doktorke, ze uz mi nepomaha, tak jednoducho mi vymenila na iny liek. Momentalne uz vyse roka neberiem nic.

Neviem preco chces prechadzat - totizto to nie su lieky rovnakej indikacnej skupiny - teda ucinnosti. Frontin je anxiolitikum - na uvolnenie nadmernej uzkosti a strachu a Citalec je antidepresivum. Frontin sa nenahradza Citalecom, ale mozu sa uzivat aj spolu.

Predpisal mi to kardiolog, ked som mu hovoril o zavislosti na Frontine, ze ho uz beriem 1 a pol roka. Dakujem

Milá Lesia, aj keď s odstupom času vieš mi povedať resp. napísať, že ako spolu?

Frontin 1 mg beriem asi rok, velmi dobre mi robi, potlaca mi nadmernu uzkost a strach. Lieky na depresiu beriem ich uz rok Alventa mi vobec nezaberaju. Doktorka mi ale stale pise len Alventu, ktora nema na mna ziadny ucinok, len z nej priberam, pretoze ja nemam problem, ze len lezim a nic nerobim, ja si spravim vsetko aj vybavim, len niekedy pride na mna ta uzkost a strach. A este nieco mam aj problemy zo zaludkom musim si davat pozor na to, co zjem a este aj na to mi velmi dobre zabera. Prosim poradte mi dakujem.

FRONTIN 1Mg POMAHA CO SA BOJA DRUHYCH LUDI A MAJU VELKY STRACH VIJST S DOMU ALEBO PANELAKU MAJU PSYCIC. PORUCHU:: SEKANIE HLAVY, UZKOST, POTENIE, STIAHNUTIE SVALSTVA" (HRÔZA)… PSYCHIC PORUCHA PRISLA ZO ZAPADU:USA, ZAPADNA EUROPA :NEMECKO ATD. LIECBA TRVA 6-8 ROKOV. ZO 100% SA VYLIECI 60%. ";SKYNET

Frontin je peklo, nikdy ho neberte, zničí vás… odvykanie je horšie ako si len dokážete predstaviť a nemusí sa vám to podariť, a neskor ho uz budete brať len aby ste nemali absťáky zo zmenšených dávok…

Frontin je jediny liek, ktory mi pomaha pri uzkosti. a mam ich velmi silne. Existuju aj celozivotne uzkosti, ked sa s tym clovek narodi. Neries odvykanie. Sustred sa na liecbu. Ak mas dobreho lekara, tak postupnym znizovanim davky si odvyknes. Neboj sa a nestras druhych tym, co nie je pravda. Frontin nepredstavuje ziadne peklo. Mne ponaha prezit velmi silne uzkosti.

Ako sa da prosim ta mila betty sustredit na liecbu? Ja take lieky beriem uz 30 rokov! Frontin uzivam uz asi 15 rokov ale uz nie na liecbu ale ako drogu. Vies si predstavit aku zavislost sa mi podarilo ziskat za tych 30rokov? A este pises ze nie je to peklo? Pokial zijem ho budem uzivat lebo nie je ina cesta, neexistuje za tie roky uzivania odvikanie! len peklo ako to pisal ANTI FRONTIN

Neverte psychiatrom, verte hlavne sebe. Trošku si dohľadajte info na nete o liekoch, pred tým ako ich začnete brať. Samozrejme psychoši nechcú vás len tak ľahko zbaviť závislosti na liekoch, veď by prišli o pacienta… Je trhová liberálna ekonomika, kde maximum zisku je hlavná doména spoločnosti. To predsa nie je v záujme farma mafie… Niekedy sú lieky potrebné, niekedy nie. Pri panickej poruche chýba serotonin samozrejme tu je ho potrebné dodať napr. Alventou (ale zvyšuje pulz, liek bez vedlajších účinkov asi neexistuje) a pod. Je hlúposť do seba štopať pri PP svinstvá ako Frontin, Xanax, a pod… Nič neriešia, treba ich brať len dočasne, kým nezačnete brať AD. Benzo účinkujú rýchlo a vyvolávajú spočiatku velmi príjemný návykový pocit, neskôr si ich už musíte dať len preto, aby ste nemali nepríjemné abstin. príznaky, ako točenie hlavy, uzkost, hnačky, zvýšený tep a pod. Napr. Frontin predpisuje aj obvodný lekár, a ľahko sa môžete stať závislý, je to velmi nepríjemné, pokial nestretnete toho správneho psychiatra, môže z vás byť už narkoman. Obdobie PP a začiatky s Frontinom patria medzi moje najhoršie obdobia v živote. Stratíte cit, prestanú vás baviť všetky predošlé koníčky, ste niekdo úplne iný. Sú dva druhy psychošov, jedny vám povedia, že musíte brať lieky do konca života (hlúposť, finta, aby si zaistili stálych pacientov - na tých pozor) , potom je tu ďaľší typ, ktorí vás odporúčajú na kadejaké sedenia s rôznymi pacientami, na miesto toho, aby vám dali správne lieky a zbavili závislosti. Takýto psychiatri nemajú žiadnu empatiu k pacientovi. Ak sa potrebujete zbaviť závislosti tu vám naozaj každodenné trápne diskusie o ničom v kruhu nepomôžu, ked na vás lezú absťáky a potrebujete sa niekde zašiť, alebo vybehnuť do lesa. Po vystriedaní zopár psychiatrov som natrafil konečne na toho správneho a výsledok je ten, že kým pred 2, 5 mesiacmi som bral 1, 5 mg Frontinu denne, dnes neberiem nič, teda žiadne benzo, len AD, 1 ks Alventu 75 mg denne. Plus vitaminy a mineraly, proteiny a pod. Keby som ostal u tých predošlých dodnes som pacient na stále vačších dávkach. Benzo lieky musíte totiž brať stále vačšie dávky, pretože telo si na ne navyká, aj moj terajší psycholog je síce dobrý, ale tiez by som bol na benzákoch doteraz keby som ho počuvol, on mi však nehal volnu ruku, aby som bral ako ja chcem, na rozdiel od predošlej psychiatričky, ktorá do mna neustále rýpala, že neberiem tolko liekov - ako mi povedala až to nakoniec skončilo tak, že ma odmietla liečiť, preto ihned odídte, ak vám psychoš nevyhovuje, a vyberte si radsej iného hoci aj v inom meste, vaše zdravie za to stojí, život je len jeden a je krátky. Ja som od začiatku si zmenšil dávkovanie o polovicu a v závese s Alventov som hned znižoval aj Rivotril, výsledkom je to, že po 2, 5 mesiach som čistý. AD samozrejme budem brať, beriem ich len 2, 5 mesiaca, potrebujem to ešte kvôli serotonínu a je to zadara. Inak fungujem normálne chodím busom, pešo, dám si aj víno, pivo. Cvičím jogu, 5 tibeťanov, čikung, taiči takže i šport. Nemusím kupovať drahý Triptofan. Rešpektujte doktorov, ale nedajte sa ovládať a manipulovať.

Ahojte prosim vas ma niekto skusenost s frontinom. Ci sa zneho pribera ? Dakujem