Dobrý večer! Poprosím o radu: Mám 30 rokov a z dôvodu dlhej a silnej menštruácie mi lekárka predpísala antikoncepciu. Ale ťažko znášam stresové situácie, tak občas užijem liek FRONTIN, ktorý mi predpísala neurologička. Nie pravidelne, ale príležitostne. Je to liek na upokojenie. Znižuje tento liek účinok antikoncepcie? Na letáčiku nič o tom nie je. Gynekologička odpovedala, že FRONTIN nepozná, aby som sa opýtala neurologičky. Tá mi zas povedala, že s antikoncepciou nemá skúsenosť. Tak mi neporadila ani jedna, ani druhá. Koho sa mám oýtať? Mám priateľa a keď už užívam antikoncepciu, tak inú ochranu nechceme používať. Neviete mi poradiť niekto? Znižuje FRONTIN účinok antikoncepcie alebo nie. Ďakujem veľmi, ale fakt veľmi pekne ak mi poradíte.
Tento liek tiež nepoznám, ale v letáčikoch od antikoncepcie si pamätám len to, že analgetiká znižujú účinok. Ale aj tak by som ti radila použiť kondóm, ak si užila Frontin. Len pre istotu. Ved ked ho neberies pravidelne, tak na tých párkrát môžete mať kondóm.