Hemoroidy - problém súčasného človeka?

Najstarší záznam o tejto chorobe je staroveký egyptský zápis, ktorým Pharaoh Mikerinos v roku 2500 p. n. l. udelil svojmu doktorovi čestný titul pre úspešnú liečbu hemoroidov.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/13456-hemoroidy-problem-sucasneho-cloveka

Ja pri liečbe hemoroidov som dodržiavala nasledovné: treba jesť veľa vlákniny, zvýšiť hygienu (po každej stolici osprchovať konečník) , žiadne parfúmované toaletné papiere, nesposobovať tlak na konečník, sedavé kúpele striedavo v dubovej a bukovej kore, a tie prípravky z lekárne, mne najviac sadol hemostop tam som natierala gél a užívala tobolky… treba toto vydržať nejaký čas, u každého je to individuálne ja som radšej asi 3 mesiace to dodržiavala kým som si nebola istá :slight_smile:

Mne najviac pomáhal na liečbu hemostop, ten som po dobu 2-3 mesiacoch aj užívala tobolky aj natierala gél a hemoroidy mi krásne zmizli a už sa nevrátili :slight_smile:

ja som mala tu cest s hemoroidami po porode pocas sestonedelia, lekar mi odporucil kupit si len nejaku masticku v lekarni, kupila som si hemostop a poooomaly ale isto som sa z hemoroidov vyliecila :)