Hemoroidy v tehotenstve

Hemoroidy sú opuchnuté krvné cievy v oblasti konečníka. Môžu spôsobovať svrbenie, nepohodlnosť alebo priamo bolesť. Pri stolici môžu spôsobovať krvácanie z konečníka.



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/13484-hemoroidy-v-tehotenstve

Ja som mala tiež hemoroidy v tehotenstve, kým som bola tehotná tak som používala hemostop gél, sem tam tie sedavé kúpele a keď sa malá narodila tak som pridala aj tobolky a hemoroidy zmizli :slight_smile:

Mozu hemeroidy uskodit v tehotenstve dietatu poradte mi prosiim ?

čo viem, dieťaťu hemoroidy neublížia aj keď určite by som to konzultovala s lekárom :slight_smile: najlepšie je hemoroidy liečiť po pôrode, do pôrodu je to viacmenej zbytočné :wink: mne pomohol hemostop pri liečbe a po pôrode aj sedavé kúpele :slight_smile:

stacilo len pouzivat hemostop mast a hemoroidy postupne zmizli, po porode sa to same doriesilo

Kamaratka s tym mala v tehu dost velke problemy. Pouzivala mast z dubovej ktory a vlhcene obrusky namiesto toaletneho papiera… Je to vsak sposobene aj stravou , netreba zabudat na dostatok vlakniny v strave.

Dubovu koru som pouzivala aj ja ked som s nimi mala problemy. Zastihli ma pred koncom tehu a poviem vam nikdy na ne nezabudnem. Bolo to hrozne. No hadam sa mi budu len a len vyhybat…

mne dubová kôra nepomohla, ani mastičky, musela som si to pekne pretrpieť… jedinou úľavou bol (bio)bidet, aspoň som si nedrážidla boľačky zakaždým - každý kto to pozná vie čo je to za horor

Po vyskusani masti a capikov, ktore pomohli iba docasne som sa zbavila henoroidov pomocou st8denej sprchy. Chlad stahuje zily. Najprv vzdy po sprche namiesto toaletaku, aktualne sa otuzujem, takze chladom takto:)
Tu som.nasla info

Dobry den, tiez som mala v tehotenstve hemoroidy. Cítil som silnú bolesť v konečníku. Keď som to už nevydržala, išla som k lekárovi https://doktorpro.sk/bratislava/services/proctology/external-hemorrhoids. Lekár mi rýchlo objavil vnútorné hemoroidy, ale odporučil mi ich odstránenie odložiť až do pôrodu, keďže som už bola v 35. týždni tehotenstva. Predpísal mi lieky a ja som sa cítila lepšie. A po pôrode sme môj problém hneď úplne vyriešili. Vrelo odporúčam túto kliniku každému.