Hladám kvalitnú manželskú poradňu

Milá pani Rita. Sľúbila som, že sa po čase ozvem ako dopadlo moje rozhodnutie, vrátiť sa k ex manželovi. No hrozne, ako v zlom sne. Nákup sme spoločný urobili len jeden, v dome sme prerábku urobili asi tak, že ja som si prerobila horný byt za svoje vlastne peniaze a on ostal v dolnom, že vraj nebude behať po schodoch. Jeho táranie po zábavách a za ženami neprestalo. nikdy som nevedela, kde je a s kým, jeho klamstvá pokračovali, alkoholizmus narastal a ja hoci s ťažkým srdcom som povedala dosť. Definitívne som sa od neho odsťahovala do svojho bytu a aj tam mi bolo ťažko žiť. Úver na byt mi už nikde nedali a dostatok svojich prostriedkov som nemala. Tak som ostala v jame levovej. Niesla som to veľmi ťažko. Vyhľadala som psychiatričku a zdôverila som sa jej so svojím trápením. Rok som bola na liekoch a keď sa zdalo, že som z toho von začala mi lekárka lieky znižovať ale to som nezvládla. Znova sa mi vrátila bolesť, žiaľ a smútok. Tak som bola naspäť na liekoch. Od mája tohoto roka som už bez liekov. Cítim sa vyrovnaná, vrátilo sa mi sebavedomie a každý mi vraví, že som to opäť ja ako ma poznali z minulosti. Dokonca mám skvelého priateľa, a len oči otváram ako sa dá žiť v láske, porozumení úcte. Viazať sa už nikdy nechcem, takto mi to vyhovuje. Ex keď sa dozvedel, že mám priateľa zúril a chodil po celej mojej rodine aby mi to vyhovorili, že on si ma ešte chcel vziať. No humor, samozrejme všetci sa mu vysmiali a povedali, že mi prajú šťastie. Ja by som sa k nemu už nikdy nevrátila. Podľa mňa je to prázdny človek s ľadovým srdcom, ktorý mi nemá čo ponúknuť. Egoista, ktorý nie je ani len otcom svojim detom a už vôbec nemá vzťah k vnúčatám. Bola som naivná, keď som mu uverila, že chce späť svoju rodinu, on ani nevie čo to rodina je. Môjmu švagrovi povedal, že to robil preto aby si pred smrťou užil a už si užíva asi 15 rokov s cudzími ľudmi. Ja keby som vedela že som pred smrťou chcela by som si čo najviac užiť svojho partnera, deti, vnúčatká a celú moju rodinu. Žiť naplno každý deň a tešiť sa z každého nového rána. Teraz som už na dôchodku a začínam si plniť svoje drobné nesplnené túžby, teším sa z každej maličkosti ale najviac zo svojiich detí a vnúčatiek. Pani Rita, aj Vám musím poďakovať. Veľakrát som sa vracala k vaším odpovediam a hľadala v nich silu pre ďalší život. Nachádzala som u Vás porozumenie, ktoré som veľmi potrebovala. Ďakujem Rebeka

Ahoj VAL,
necita, čo najprv povie milujem ťa a potom zrazu zabúda na svoje sladučké reči spred 14 tich rokov a keď ťa veľmi chcel. Pánko, čo si myslí, že je nadčlovek, keď má VŠ. Postav sa pred tohto odroňa a povedz mu len jednu otázku, miluješ ma chlape, či nie. Ak áno toto nie je láska. Ak nie, tak tam nemáš čo robiť. Grobiana a bezcitného otca svojich detí nepotrebuješ, ak sa ovšem nechceš nechať ponižovať. Manželstvo je cesta dvoch ruka v ruke po celý život a nie sebecká jazda jedného hot a druhého čihí.
Je to len na vás dvoch ako sa pozriete na seba. Rozhodne je to potrebné urobiť zvonka. Držím palce Val.

Pani Rebeka, tesim sa, ze ste nasli silu a sebavedomie zmenit svoj zivot ako i radost z malickosti a uzivania si blizkej rodiny a priatelov. Som toho nazoru, ze ak clovek naozaj je v hlbke duse motivovany nieco zmenit, tak sa mu to aj ked s roznymi zakutiami a problemami nakoniec podari- v kazdom veku.
Prajem vsetko dobre do dalsich rokov akrokov v zivote.
Rita Švihranova / zdravy zivotny styl, psycholog, psychoterapeut /

Dobrý deň. Prosím, ozvite sa mi. Som na tom presne tak isto a rada by som vedieť, či sa takáto situácia dá vôbec vyriešiť. DAKUJEM.