Hladam pomoc pri záchrane manželstva

Dobrý deň, manželstvo nám od svatby nefunguje. Vo vzťahu aj v posteli. Snažíme sa, sme však rozdielne povahy, je tu nejaký blok, asi viac zo strany manželky. Možno som na príčine aj ja, možno u mňa necíti pokojné zázemie. Vyvrcholilo to tým, že ma podviedla. Našiel som pár SMS, že ho ľúbi a pdobne. Teraz po odhalení je veľmi snaživá a chce byť pri mne. Naznačil som rozvod a položilo ju to. Odpustil som jej, ale nedokážem jej už veriť, som na dne, rozum sa rozchádza s citmi. Mám depresie. Manželka to zvláda lepšie, ale vôbec neviem, či ma stále neklame. Trvá to len veľmi malú chvíľu, čo to viem, len týždeň, ale je to obrovská bolesť. Potrebujem ODBORNÚ pomoc, manželka dúfam bude ochotná spolupracovať tiež. Prosím odporučte mi / nám niekoho. Alebo tomu mám nechať ešte čas? Poprosím nepíšte mi laické názory, chcem pomoc odborníka. Ďakujem

Milý priateľu, zrada bolí a muži sa s ňou ťažšie zmierujú ako ženy, poznám skvelého poradcu z Predmanželskej a manželskej poradne, Ľudovita Dobšoviča, najdete si ho na nete, ak nie, robí v Pezinku, / aspoň vtedy, tam bol / , tam by mala byť aj poradňa. Skúste to. Inak si treba ujasniť, či chcete s ňou žiť, ak ano, potom to už nikdy nespomenúť, podla seba viem, že vyrovnávanie trvá maximálne 7 rokov, ale potom je to úplne ľahostajné. Treba si dať na váhu, na jednu misku všetko dobré a na druhú neveru, čo viac prevažuje a prečo. inak, verte, človek veľa dokáže zabudnúť aj odpustiť. Držím palce, lujza

Ahoj Martin, porozmýšlaj nad tým, čo píšeš, všetci sme len ľudia, chceš názor odborníka, čudoval by si sa, koľko z nich ja už dávno rozvedených, nebuď ovca, nechci od odborníkov niečo, čo ti dať nemôžu, môžu na tebe zarobiť na terapiách predostreť ti plán a možnosti, na ktoré by si prišiel sám, keby si sa neľutoval a trocha porozmýšľal analyticky, keď ťa baba podvedie raz, môže to ale nemusí spraviť zasa, si ochotný to riskovať alebo nie? Budeš žiť celý život v neistote? Stojí ti to zato, keď je aj sex na nic? Kto si myslíš, že tí odborníci sú, ak ti budú vedieť povedať viac? Veštci? Akurát ťa môžu zneistiť, či chyba nie je u teba a vyťahať z teba peniaze, ale to musíš vedieť ty, nepotrebuješ na vytvorenie tvojho názoru ďaľších? Či sa bojíš rozhodnúť sám a potrebuješ radšej preniesť problém na niekoho iného? A mimochodom všetci ľudia klamú, stále, aj tý sám seba, nikto nie je úplne úprimný a keď ti povie, že je, tak klame.

Ahoj, v teme Hladam kvalitnu manzelsku poradnu http://www.zzz.sk/?diskusia=1588 radi p. Rita, je psycholog, skus tam alebo jej zavolaj a objednaj sa k nej.

Dobrý deň, prikláňam sa k tomuto názoru. Martin skúste si sám pre seba v jeden deň napísať na kus papiera všetky dobré stránky Vášho vzťahu a všetky jeho výhody. Bez hodnotenia, bez komentárov, bez toho typického “ale veď”. Potom na druhý deň si napíšte všetky zlé stránky a nevýhody Vášho vzťahu. Potom ďalšie dni doplňujte nezávisle striedavo výhody a nevýhody. Ak už nebudete mať nič k doplneniu, priraďte k výhodám a nevýhodám ich “váhu” t. j. ako sú pre Vás dôležité. Následne posúďte čo z nevýhod budete schopný tolerovať aj v budúcnosti, čo dokážete odpustiť (bez ďalších podmienok) a zvážte tiež poctivo, či terajšie zdanlivé výhody nie sú len v rovine Vašich prianí, teda či nejde o ilúziu. Nekompromisne sa zamyslite, čo Vy môžete spraviť pre záchranu Vášho vzťahu tak, aby ste si to v budúcnosti nevyčítali a nestratili úctu k sebe. Ak to všetko spravíte, možno dôjdete k rozhodnutiu. A ak aj nie, takto vykonaná analýza Vám otvorí oči aj do iných pohľadov na svet, ako je ten Váš terajší, ubolený zradou. A na záver: Rozbitý pohár aj keď zlepený, nikdy nie je pôvodný pohár a ak sa objavia veľké chyby na začiatku, neveští to do budúcna nič dobré.

Ešte niečo. Pokúste sa nahovoriť svoju partnerku, aby urobila aj ona čo Vy. Ak sa na to podujme, bude to silný signál o tom, že aj ona má záujem Vaše manželstvo zachovať. Ak budete obidvaja s analýzou Vášho vzťahu každý hotový porozprávajte sa o každej položke. Sadnite si v kľude, v príjemnej atmosfére, každý najedený, a hlavne počúvajte, bez prerušovania toho druhého. Ak to zvládnete, porozmýšľajte, každý zvlášť, čo vám je spoločné a čo vás rozdeľuje. A ak nájdete riešenia o tom čo vás rozdeľuje, riešenia ktoré budú “bez straty kytičky” vyhovovať vám obom, tak vzťah s vysokou pravdepodobnosťou zachránite, ak ste boli úprimní. V opačných prípadoch bude potom pre vás oboch riešením priateľský rozchod.

Kup si psa.

Ož nevladzem dalej. Som matka dvoch maloletych chlapcovo ktorych sa staram sama. nemam ziadnu podporu, lebo mi zomreli moji rodicia a tak sa snazim zit sama a slusne vychovat deti. Som rozvedena budu 3 roky.
Som veriaca a verim ze to tak malo byt. Byvaly vsak chodi kedy chce k nam a nevyzuje sa, chova sa ako pan domu, absolutne nehladi na to, ci je to vhodne, alebo nie. Uz tri roky som tuto situaciu snazila brat s nadhladom, vzdy ked prisiel bola som ticho. No narodilo sa mu dieta a mne je velmi luto, ze ho ukazuje mojim detom u nas doma, ze mi robi pred nimi nepriek, pozna moje slabe stranky a vie ako mi ublizovat pred detmi. Prosim Vas ako sa postavit a prezit situacie, ked citim ako nevladzem celit jeho chovaniu. prosila som ho daj nam opokoj, on nato To este len uvidis je to smutne -co si hlavne o tom myslia moje deti? Dokedy to budem zvladavat? K

Ja som našla nádej a pomoc tu:

http://www.zachranamanzelstva.com/

pekne sa mu len vzopri a vsetko co sa ti nepaci mu povedz chodi k vam domov tak by sa mal chvat podla tvojich pravidiel inak to nejde a musim si za tym stat hlavne ty mala by si byt trocha tvrdsia

mala by si sa proti tomu trošku obrniť a neukazovať mu že ti to ubližuje lebo o to viac ho bude baviť ti takto robiť prieky a možno mu to trošku aj oplatiť aby si nemyslel že si môže s tebou len tak zametať vieš, ukázať kto je šéf :slight_smile: budem držať palce

nemôžeš mu dovoliť aby s tebou takto zametal a využíval deti na to aby ti ublížil, viem že sa to zdá ťažké ale keď sa mu nepostavíš tak to bude robiť stále až kým to už naozaj nebudeš zvládať, mala by si to dať na poriadok aj kvôli tvojim deťom

asi by som sa od neho odstahovala a nenechala by som takto so sebou mavat a nechavat sa vyuzivat