Hnačka u dospelych

Ahojte. mozte mi poradit co mam robit. V stredu som zjedla niečo pokazene a cely den som zvracala. Vo štvrtok som mala horucku 38.8 C a hnacku. Dnes uz horucku nemam ale je sobota a ja este stale chodim co 2 hod na zachod. 3 dni som nic som poriadneho nezjedla. banan, ryzu, pijem vodu a stale sa citim rovnako. Moje brucho je nafuknute, zo zaludka vychadzaju rozne zvuky, neviem co mam robit.

Ahojte, vedeli ste, že hnačka môže viesť aj k bolestiam v konečníku? Čítal som o tom v tomto článku https://medium.com/@doktorpro/%C4%8Do-sp%C3%B4sobuje-boles%C5%A5-v-kone%C4%8Dn%C3%ADku-a-ako-ju-lie%C4%8Di%C5%A5-b5bfcba3d133 Toto som predtým nevedel.

To je podla mna praveze dost logicke :sweat_smile:

Tak asi nie pre kazdeho, no :smiley:

tak kazdemu to hned nedopne proste :smiley: ale toto som nastastie nemala dlhe roky, absolutne mi to nechyba :smiley:

no take veci, zial, clovek neovplyvni, najhorsie je, ked sa ti to stane niekde vonku :smiley: to nechces.

tak to hej, to nechces :smiley: to potom radsej ten opacny pripad, aby to neslo a nie aby to islo aj ked nechces :smiley:

Tak podla mna nie je nic prijemne ani jedno z toho :smiley: Ale keby si mam vybrat, tak asi nech to zostane tam, kde to je :rofl:

Mne sa teda ešte zatiaľ nestalo, že by som do seba dala niečo pokazené. To sa akože môže stať? Však keď cítim, že to zmenilo chuť, tak to už predsa nejem radšej, no nie?

Mne sa to už stalo, však to je celkom bežné podľa mňa. Veľakrát jedlo zmení trocha chuť aj v chladničke trebárs - aj od iného jedla možno, pomyslíš si, že je to ešte v pohode, ale realita je niekde inde, zješ to a zarobíš si na pobyt na wc :smiley:

… ono pri niektorých veciach necítiš, že už nie sú okej… raz som tiež takto zjedol šalát, na ktorom bol dresing a ten už nebol tak úplne v poriadku… bolo leto, horúco, takže to preto, ale nenapadlo mi to vtedy… teraz si na to dávam pozor viacej…

a ten dresing akoze nechutil inak? podla mna to citit na chuti, ked nieco strati svoju kvalitu.

uz ste sa stretli s hnackou pretrvavajucou aj 4 dni?

fuha, to mas ty? mna stve aj jeden den, nieto este 4 :smiley: to asi nebude nieco v poriadku, nemyslis? to podla mna ani nie je kvoli jedlu, to bude asi nieco virusove. teraz je to uplne rozsirene, takze by som sa velmi nedivila.

Tak to ked taketo nieco pretrvava styri dni, tak to uz nie je podla mna okej. To moze byt clovek aj odvodneny a to vie byt dost nebezpecne.

len to nemas ani na vyber nejak vymysliet, to ked clovek v sebe nic neudrzi, to je tazko.

kokos, hnacku som nastastie nemala ani nepamatam. ani nechcem popravde :smiley: neviem, co moze byt horsie ako neustale behacky na zachod :smiley:

no ja hnačky mavam celkom opravudelne… napr že idem 6x na wc za deň…alebo že idem 3x hned v priebehu hodiny. apotom cely deň nič

To vážne? Ale to mi teda nepríde úplne normálne, neviem.

No fuha, to akoze 6x za den na zachod, to nie je podla mna okej.